Results 1 to 3 of 3

Thread: Starting spell failed

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Quito, Ecuador
    Posts
    258
    Rep Power
    8

    Default Starting spell failed

    Hi guys,

    so everytime i start my zimbra server (zmcontrol start) i got this error message:

    Starting spell...FAILED

    /opt/zimbra/httpd-2.0.54/bin/httpd: error while loading shared libraries: libexpat.so.0: cannot open shared object file: no such file or directory

    i don't know why is it since on installation menu i choose to install spell, any clues??

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Spell isn't the problem, it's complaining about this
    Code:
    error while loading shared libraries: libexpat.so.0: cannot open shared object file: no such file or directory
    Search the forums for 'libexpat.so.0'.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Quito, Ecuador
    Posts
    258
    Rep Power
    8

    Default Solution

    so after a lot of struggle i finally found the unswer, you have to type: ln -s /usr/lib/libexpat.so.1.5.0 /opt/zimbra/httpd-2.0.54/lib/libexpat.so.0 and you got it

Similar Threads

  1. Lotus migration
    By babou in forum Migration
    Replies: 15
    Last Post: 03-05-2007, 10:33 PM
  2. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 02-22-2006, 08:02 AM
  4. starting mta...FAILED
    By timjenne in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 02-08-2006, 07:09 PM
  5. Zimbra on Debian?
    By omry_y in forum Installation
    Replies: 25
    Last Post: 11-04-2005, 11:36 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •