Results 1 to 2 of 2

Thread: Hiding URL in multi server environment

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    1
    Rep Power
    8

    Default Hiding URL in multi server environment

    Hi everybody

    We have 8 servers Zimbra in cluster : 2 for LDAP, the rest for Webmail and mail storage (mailbox,POP/IMAP). We are hosting many virtual domains and have a main domain.

    While opening Webmail, we want hiding the real name of the mailbox server by kipping the url of authantification

    for examples

    Main domain : main-domain.com

    account1@domain.org
    webmail url : Domain.org
    After the authentification, the browser display http://webmail.domain.org/zimbra/mail but not http://webmail.main-domain.com

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Welcome to the forums,

    There are many products (both hardware and software solutions) and ways to do this. -apache has mod_rewrite, there's application switches/local clustering devices like F5 BIG-IP, etc, etc

    Without going into the complications of URL/address rewriting (notice yahoo, microsoft, etc don't even bother to hide the server names in their webmail) if your an NE customer would it be enough to put your main company/organization's name into the url?
    ie: is the 'domain' so different that it has no reference to your company?
    So they would see: http://webmail.domain.org/companyname/mail essentially replacing /zimbra/ by adjusting the zimbraMailURL.
    (Note: This would effect any links they've 'given out' to share things to external non-zimbra users)
    Last edited by mmorse; 07-20-2008 at 01:17 PM.

Similar Threads

  1. initializing ldap...FAILED(256)ERROR
    By manjunath in forum Installation
    Replies: 39
    Last Post: 06-07-2013, 11:27 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 01:42 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 08:46 PM
  4. Error 256 on Installation
    By RuinExplorer in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-19-2006, 10:19 AM
  5. Getting problems in FC4 while instalation
    By kitty_bhoo in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-12-2006, 11:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •