Results 1 to 6 of 6

Thread: merging multiserver installation.

  1. #1
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    8

    Default merging multiserver installation.

    hello,
    my first installation of zimbra was multiserver:
    ldap+mta
    after some time i want to merge this two servers. and also upgrade my hardware, os and
    zimbra software.

    my scenario is:
    ldap: old HP machine, centos 4, zimbra 4.0.3_GA_406.RHEL4
    mta: old HP machine, centos 4, zimbra 4.0.3_GA_406.RHEL4

    and i want to do this:
    ALL:new HP machine, centos 5, zimbra 4.5.x

    Questions:
    1-how can i merge multi-server to one server?
    2-have anybody any suggestion to this migration+merging?

    thank you.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Settings for the MTA are located in the Zimbra administration panel. All you should have to do is change the address of the MTA.

    I think that your bigger issue should be how to move it.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    8

    Default

    my steps in this scenario is:
    1- merge ldap to mta installation (maybe installing ldap section at mta machine and moving data from old place to it and make changes to mta config)
    2- moving hard disks from this machine to new machines
    3- upgrade OS
    4- upgrade zimbra

    is there any hints about merging ldap to mta installation?

  4. #4
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    8

    Default it also happend for me

    Upgrading from 4.0.3_GA_406 to 4.5.7_GA_1319 (centos4)

    setup log:
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    Getting installed packages
    Getting local config zimbra_server_hostname
    Getting local config ldap_url
    zimbra_server_hostname not in ldap_url not starting slapd
    Getting installed services from ldap
    checking isEnabled zimbra-core
    zimbra-core not in enabled cache
    enabled packages
    zimbra_server_hostname not in ldap_url not starting slapd
    Getting enabled services from ldap
    Marking zimbra-core as installed. Services for zimbra-core will be enabled.
    Marking zimbra-ldap as installed. Services for zimbra-ldap will be enabled.
    Marking zimbra-store as installed. Services for zimbra-store will be enabled.
    Marking zimbra-mta as installed. Services for zimbra-mta will be enabled.
    Marking zimbra-snmp as installed. Services for zimbra-snmp will be enabled.
    Marking zimbra-logger as installed. Services for zimbra-logger will be enabled.
    Marking zimbra-apache as installed. Services for zimbra-apache will be enabled.
    Marking zimbra-spell as installed. Services for zimbra-spell will be enabled.
    Setting defaults...
    Setting local config zimbra_java_home to /opt/zimbra/java
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e zimbra_java_home='/opt/zimbra/java'
    checking isEnabled zimbra-store
    zimbra-store is enabled
    checking isEnabled zimbra-ldap
    zimbra-ldap is enabled
    checking isEnabled zimbra-store
    zimbra-store is enabled
    Done
    Setting defaults from existing config...
    Getting local config zimbra_server_hostname
    Getting local config ldap_master_url
    Getting local config ldap_port
    Getting local config ldap_root_password
    Getting local config mysql_root_password
    Getting local config mysql_logger_root_password
    Getting local config zimbra_mysql_password
    Getting local config zimbra_logger_mysql_password
    Getting local config tomcat_java_heap_memory_percent
    Getting local config mysql_memory_percent
    Getting local config tomcat_keystore_password
    Getting local config tomcat_keystore_password
    Getting local config tomcat_truststore_password
    Getting local config tomcat_truststore_password
    Upgrading from 4.0.3_GA_406 to 4.5.7_GA_1319
    Stopping zimbra services
    Stop failed - exiting
    UPGRADE FAILED - exiting
    ------------------------------------------------------------------------------------------

  5. #5
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Welcome to the forums,

    Moderated: 2 posts moved here -previously in /forums/administrators/11623-can-t-start-zimbra.html
    While both have ldap start errors -you have the 'combining' stuff as well- let's not confuse the other thread.

    Notes: - The only content in that other thread:
    Quote Originally Posted by sergio.b View Post
    Hi, I am Sergio and it´s my first time with zimbra... this is the error of zimbra start... please help me!
    zimbra@kubuntu:~/bin$ ./zmcontrol start
    Host xclom13.no-ip.org
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Unable to determine enabled services. Cache is out of date or doesn't exist.
    zimbra@kubuntu:~/bin$
    Last edited by mmorse; 09-23-2007 at 03:05 AM.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Quote Originally Posted by chezgi View Post
    Upgrading from 4.0.3_GA_406 to 4.5.7_GA_1319 (centos4)

    setup log:
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    Getting installed packages
    Getting local config zimbra_server_hostname
    Getting local config ldap_url
    zimbra_server_hostname not in ldap_url not starting slapd
    Getting installed services from ldap
    checking isEnabled zimbra-core
    zimbra-core not in enabled cache
    enabled packages
    zimbra_server_hostname not in ldap_url not starting slapd
    Getting enabled services from ldap
    Marking zimbra-core as installed. Services for zimbra-core will be enabled.
    Marking zimbra-ldap as installed. Services for zimbra-ldap will be enabled.
    Marking zimbra-store as installed. Services for zimbra-store will be enabled.
    Marking zimbra-mta as installed. Services for zimbra-mta will be enabled.
    Marking zimbra-snmp as installed. Services for zimbra-snmp will be enabled.
    Marking zimbra-logger as installed. Services for zimbra-logger will be enabled.
    Marking zimbra-apache as installed. Services for zimbra-apache will be enabled.
    Marking zimbra-spell as installed. Services for zimbra-spell will be enabled.
    Setting defaults...
    Setting local config zimbra_java_home to /opt/zimbra/java
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e zimbra_java_home='/opt/zimbra/java'
    checking isEnabled zimbra-store
    zimbra-store is enabled
    checking isEnabled zimbra-ldap
    zimbra-ldap is enabled
    checking isEnabled zimbra-store
    zimbra-store is enabled
    Done
    Setting defaults from existing config...
    Getting local config zimbra_server_hostname
    Getting local config ldap_master_url
    Getting local config ldap_port
    Getting local config ldap_root_password
    Getting local config mysql_root_password
    Getting local config mysql_logger_root_password
    Getting local config zimbra_mysql_password
    Getting local config zimbra_logger_mysql_password
    Getting local config tomcat_java_heap_memory_percent
    Getting local config mysql_memory_percent
    Getting local config tomcat_keystore_password
    Getting local config tomcat_keystore_password
    Getting local config tomcat_truststore_password
    Getting local config tomcat_truststore_password
    Upgrading from 4.0.3_GA_406 to 4.5.7_GA_1319
    Stopping zimbra services
    Stop failed - exiting
    UPGRADE FAILED - exiting
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    I'll bet you money that your mysql password got out of sync.
    Take a look here:
    Resetting LDAP & MySQL Passwords - ZimbraWiki

    and if you need any help resetting them, let us know.

    john

Similar Threads

  1. Installation Failed
    By freit5 in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 08-17-2006, 11:38 PM
  2. Installation fails on zimbra-store
    By wyleyrabbit in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 01-15-2006, 07:19 AM
  3. Replies: 16
    Last Post: 01-05-2006, 08:55 AM
  4. Installation problem
    By sywong70 in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 11-07-2005, 08:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •