Results 1 to 1 of 1

Thread: zmpurgemessages failing to run

  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Minneapolis MN
    Posts
    777
    Rep Power
    9

    Default zmpurgemessages failing to run

    I received a complaint that one of my users junk folder wasn't being purged, so I manually ran zmpurgemessages and it spilled out a bunch of errors:

    Code:
    [zimbra@lodge ~]$ /opt/zimbra/libexec/zmpurgemessages
    Can't load '/opt/zimbra/zimbramon/lib/i486-linux-gnu-thread-multi/auto/XML/Parser/Expat/Expat.so' for module XML::Parser::Expat: libexpat.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory at /usr/lib/perl5/5.8.8/i386-linux-thread-multi/DynaLoader.pm line 230.
     at /opt/zimbra/zimbramon/lib/i486-linux-gnu-thread-multi/XML/Parser.pm line 14
    Compilation failed in require at /opt/zimbra/zimbramon/lib/i486-linux-gnu-thread-multi/XML/Parser.pm line 14.
    BEGIN failed--compilation aborted at /opt/zimbra/zimbramon/lib/i486-linux-gnu-thread-multi/XML/Parser.pm line 18.
    Compilation failed in require at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/SOAP/XmlElement.pm line 20.
    BEGIN failed--compilation aborted at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/SOAP/XmlElement.pm line 20.
    Compilation failed in require at /opt/zimbra/libexec/zmpurgemessages line 32.
    BEGIN failed--compilation aborted at /opt/zimbra/libexec/zmpurgemessages line 32.
    The library does exist:

    Code:
    [zimbra@lodge ~]$ ls -l /opt/zimbra/zimbramon/lib/i486-linux-gnu-thread-multi/auto/XML/Parser/Expat/Expat.so
    -r-xr-xr-x 1 root root 107696 Oct 23  2006 /opt/zimbra/zimbramon/lib/i486-linux-gnu-thread-multi/auto/XML/Parser/Expat/Expat.so
    This is 4.5.8_GA_1394.RHEL5_20071002145535 CentOS5 FOSS on CentOS 5.

    I didn't find any results by searching the forums, unless my search query sucked or if I'm just missing something blatantly obvious.

    Any suggestions would help. Thanks!

    edit:
    This is what is in /etc/ld.so.conf.d/zimbra.ld.conf , which is how zimbra put it there (unmodified):

    Code:
    [zimbra@lodge ~]$ cat /etc/ld.so.conf.d/zimbra.ld.conf
    /opt/zimbra/lib
    /opt/zimbra/sleepycat/lib
    /opt/zimbra/openldap/lib
    /opt/zimbra/cyrus-sasl/lib
    Last edited by Krishopper; 10-07-2007 at 07:31 AM. Reason: added contents of /etc/ld.so.conf.d/zimbra.ld.conf

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Last Post: 01-24-2013, 02:44 PM
  2. zdesktop backend doesn't run on Suse10.2
    By bylong in forum Installation Help
    Replies: 1
    Last Post: 06-10-2009, 01:20 PM
  3. zmbackup - run before / run after scripts?
    By fisch09 in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 11-06-2007, 11:43 AM
  4. [SOLVED] zmpurgemessages not doing anything
    By ipguru99 in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 05-28-2007, 07:27 AM
  5. Postfix can't run
    By nye_zhang in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 04-27-2007, 08:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •