Results 1 to 10 of 10

Thread: after restore can't view web client or admin area

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    80
    Rep Power
    8

    Default after restore can't view web client or admin area

    I had my Ubuntu FOSS server go down on me and I have a backup that I am trying to restore. I reinstalled zimbra on fixed server and stopped the services then copied over /opt/zimbra/ and at first it said that clamd was stopped but I worked through that.

    I am unable to get to the either the web client or the web admin but zmcontrol says all are running.

    Pease advise. TIA

    P.S. Should I upgrade to newest version to see if that helps?
    Last edited by cornbread; 12-01-2007 at 03:38 AM. Reason: PS

  2. #2
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    80
    Rep Power
    8

    Default Then...

    After restart:

    zimbra@mailer:/home/pablo$ zmcontrol status
    Host server.domain.com
    antispam Running
    antivirus Stopped
    amavisd running pid: 4543
    zmclamdctl is not running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Stopped
    postfix is not running
    zmsaslauthdctl is not running
    snmp Stopped
    swatch is not running
    spell Stopped
    zmapachectl is not running
    stats Stopped
    zimbra@mailer:/home/pablo$ zmcontrol stop
    Host server.domain.com
    Stopping stats...Done
    Stopping mta...Done
    Stopping spell...Done
    Stopping snmp...Done
    Stopping antivirus...Done
    Stopping antispam...Done
    Stopping imapproxy...Done
    Stopping mailbox...Done
    Stopping logger...Done
    Stopping ldap...Done
    zimbra@mailer:/home/pablo$ zmcontrol start
    Host server.domain.com
    Starting ldap...Done.
    Starting logger...Done.
    Starting mailbox...Done.
    Starting antispam...Done.
    Starting antivirus...Done.
    Starting snmp...Done.
    Starting spell...Done.
    Starting mta...Done.
    Starting stats...Done.
    zimbra@mailer:/home/pablo$ zmcontrol status
    Host server.domain.com
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running

    Looks all good but still can't get to the web client or web server...

    Thanks in advance.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    80
    Rep Power
    8

    Default will try...

    version 4.5.7 ubuntu 6.06 FOSS. I will try that now.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Can we see your current:
    /opt/zimbra/log/mailbox.log
    and
    /opt/zimbra/tomcat/logs/catalina.out

    I wouldn't upgrade until you figure out what's going wrong. Otherwise, the upgrade could fail, then you'd really be in trouble.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    80
    Rep Power
    8

    Default error.

    Do you want to verify message store database integrity? [Y]
    Verifying integrity of message store databases. This may take a while.
    mysqld is alive
    /opt/zimbra/mysql/bin/mysqlcheck: Got error: 2013: Lost connection to MySQL server during query when executing 'CHECK TABLE ... CHANGED'
    Generating report
    No errors found
    command failed

  6. #6
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    80
    Rep Power
    8

    Default logs

    I have attached the errors. when i go to reinstall do i choose upgrade when it asks if i want to upgrade?
    Attached Files Attached Files

  7. #7
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Wow,
    you've got some serious problems, my friend.

    Do you still have your backup? Was there problems before the restore? How about disk space? I see many cannot commit errors which sounds like either db issues, or disk space issues. I also see
    /opt/zimbra/jdk1.6.0_02/jre/lib/jce.jar: inflateFully: Unexpected end of stream

    Which looks like java's all messed up.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    80
    Rep Power
    8

    Default coming off of filesystem issues.

    unfortuanately our previous install was having filesystems errors. I have the backup. I used the backup to overwrite the entire /opt/zimbra/ directory. I also have backed up the fresh install /opt/zimbra/ in case i had to replace some files.

Similar Threads

  1. Web Client Performance and Basic client features
    By fviero in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 11-23-2007, 05:34 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 10-05-2007, 12:49 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 08-23-2007, 09:31 AM
  4. Moving Zimbra Web Client from one port to another.
    By oopstu in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 01-20-2007, 02:47 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 05-20-2006, 10:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •