Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: M3-436 mail UI seems to be behaving improperly

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default M3-436 mail UI seems to be behaving improperly

    After upgrading to M3-436 the UI seems to be behaving strangely.

    Initial load of the UI shows "Show Preview Pane" as the main drop down selection for "View" (it should not be there, it should list "Message" and "Conversation"). This problem fixes itself after a bit of fooling around. (but only for that session.).

    Some (appearing to be HTML messages) are not loading when I double click on them. Initially (before the "preview pane" problem is fixed) clicking on messages adds a "sash" control to the screen, kindof right under the Zimbra logo. After the other problem has been fixed, it drills down appropriately to the "Message View". However clicking on HTML messages in Message view loads a blank email with only the "External images have not been displayed" dialog (this button does nothing).

    I don't appear to have any errors in zimbra.log, /v/l/messages or /v/l/secure. I haven't gotten any complaints from any other users, so this may not be reproducable on windows. I have reproduced it under FF1.5 on Ubuntu Linux (two separate machines).

    I thought initially this could be a javascript caching problem, but after several refreshes, it continues.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default update.

    I cleared the Cache in the browser. The "Sash" issue seems to have been corrected. I still am not correctly displaying those HTML pages. (same effect, blank page, "images were not displayed" dialog, with no effect). I am fairly certain they were displaying correctly under the previous build.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    518
    Rep Power
    11

    Default

    i don't know if this fits your observation, but the View dropdown menu will only show Reading Pane while viewing a specific conversation in Conversation View.

    we have bug 5100 open about some (multipart mime) messages not displaying; it *does* happen in firefox on windows and mac as well. we're still tracking down the problem, so you can send us the full mime message (as an attachment) if you'd like.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default

    Bobby, the problem was most likely because of cached javascript, but i was seeing the option from the "Message View" in the "Conversation View". Regardless, that issue was solved by clearing cache.

    As far as the MIME messages, these are messages that were displaying properly in M2/M3-346, and just after upgrading to M3-436 began to not display. It appears to be *all* HTML messages, though attachments are working correctly.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default taking it back

    sorry for the confusion, but i've now reproduced the Sash issue after cache was clearer. After refreshing, I am brought into the Conversation View, but the "View" button has "Reading Pane" as its only option. (It should say here "Message View, Conversation view"). I get a resize sash placed in an odd place with no window attached to it. If i deselect Reading Pane, which was previously selected, then double click on a message, it drills me down to the Message view, then i can close out of the message view, and the Conversation View has the correct options listed in the view button.

    this symptom may occur after attempting to open a HTML message that is not displayable from the converation view.

    This error from zimbra.log may also be useful
    Code:
    2006-01-10 00:23:11,193 INFO  [Convertd-28] [] ProtocolHandler - Exception occurred while handling connection
    java.nio.channels.AsynchronousCloseException
            at java.nio.channels.spi.AbstractInterruptibleChannel.end(AbstractInterruptibleChannel.java:185)
            at sun.nio.ch.SocketChannelImpl.read(SocketChannelImpl.java:236)
            at sun.nio.ch.SocketAdaptor$SocketInputStream.read(SocketAdaptor.java:171)
            at sun.nio.ch.ChannelInputStream.read(ChannelInputStream.java:86)
            at java.io.InputStream.read(InputStream.java:89)
            at sun.nio.ch.ChannelInputStream.read(ChannelInputStream.java:64)
            at java.io.FilterInputStream.read(FilterInputStream.java:66)
            at com.zimbra.cs.convertd.TransformationHandler.processCommand(TransformationHandler.java:95)
            at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.processConnection(ProtocolHandler.java:230)
            at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.run(ProtocolHandler.java:197)        at EDU.oswego.cs.dl.util.concurrent.PooledExecutor$Worker.run(Unknown Source)
            at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)
    Last edited by adobrin; 01-09-2006 at 10:45 PM.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    518
    Rep Power
    11

    Default

    could you post a screenshot of the sash? i don't think i've seen that before. that java error doesn't look related on the surface; or maybe to the html message not displaying

  7. #7
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default screenshot

    This occurs after opening the eFax message, pretty sure any HTML formatted message (maybe with tables?) will produce the same effect.

    btw. you all should increase the file size limits for uploads.

    edit: to clarify, the redacted message list is in "Conversation View" not "Message View."
    Attached Files Attached Files
    Last edited by adobrin; 01-10-2006 at 10:13 AM.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by adobrin
    btw. you all should increase the file size limits for uploads.
    I bumped .zip and .tgz files to 150k which will let you attach larger files if they are compressed. Current limit for most image sizes is 75k. Raw .txt files can be 40k.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  9. #9
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default Reply.

    Observation, not sure if you've all seen this. It appears that *all* the messages render properly if you hit "Reply" from the Conversation View.

  10. #10
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default debug

    dunno if this helps at all. ?debug=3 returns;
    Code:
     ----- ***** CONV: start -----
    [62 / 62] ***** CONV: load
    [64 / 2] ***** CONV: render
    negative pixel value: -24
    negative pixel value: -24
    ----- ***** CONV: start -----
    [55 / 55] ***** CONV: load
    [57 / 2] ***** CONV: render
    [124 / 67] ***** CONV: msg selection
    pushView: 2
    hidden size: 0
    hiding TOP TOOLBAR for view 1
    hiding APP CONTENT for view 1
    1 hidden
    app view mgr: current view is now 2
    showing 2, waiting on 2; skip = undefined
    fitting to container: TOP TOOLBAR
    fitting to container: APP CONTENT
    Container bounds for TOP TOOLBAR: 221, 47 | 695 x 26
    Container bounds for APP CONTENT: 217, 76 | 705 x 387
    2 shown
    [7218 / 7094] ***** CONV: msg selection
    [7355 / 137] ***** CONV: msg selection
    ZmObjectManager created by: ZmMailMsgView
    ZmObjectManager: addHandler com_zimbra_tracking
    ZmObjectManager: addHandler com_zimbra_phone
    ZmObjectManager: addHandler com_zimbra_amzn
    ZmObjectManager: addHandler com_zimbra_bugz
    createView: 4
    [24308 / 16953] ***** CONV: msg selection
    [24466 / 158] ***** CONV: msg selection
    pushView: 4
    hidden size: 1
    hiding TOP TOOLBAR for view 2
    hiding APP CONTENT for view 2
    2 hidden
    app view mgr: current view is now 4
    showing 4, waiting on 4; skip = undefined
    fitting to container: TOP TOOLBAR
    fitting to container: APP CONTENT
    Container bounds for TOP TOOLBAR: 221, 47 | 695 x 26
    Container bounds for APP CONTENT: 217, 76 | 705 x 387
    4 shown
    [24771 / 305] ***** CONV: msg selection

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 02:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 09:09 AM
  4. DynDNS and Zimbra
    By afterwego in forum Installation
    Replies: 30
    Last Post: 04-01-2007, 04:34 PM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •