Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: [SOLVED] Ajax errors in admin console

  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Massachusetts
    Posts
    76
    Rep Power
    8

    Default [SOLVED] Ajax errors in admin console

    The errors occur in 2 situations:

    1. After clicking on "Distribution Lists":

    message: str.replace is not a function
    fileName: http://login.norwoodma.gov/zimbraAdm...v=071117100528
    lineNumber: 2014
    stack: ([object Array])@http://login.norwoodma.gov/zimbraAdmin/js/Ajax_all.js.zgz?v=071117100528:2014
    ([object Object],[object Date])@http://login.norwoodma.gov/zimbraAdmin/js/ZimbraAdmin_all.js.zgz?v=071117100528:22314
    ([object Object],undefined)@http://login.norwoodma.gov/zimbraAdmin/js/Ajax_all.js.zgz?v=071117100528:11614
    (2)@http://login.norwoodma.gov/zimbraAdmin/js/Ajax_all.js.zgz?v=071117100528:11607
    ([object Object],2)@http://login.norwoodma.gov/zimbraAdmin/js/Ajax_all.js.zgz?v=071117100528:11602
    ([object Object])@http://login.norwoodma.gov/zimbraAdmin/js/ZimbraAdmin_all.js.zgz?v=071117100528:7509
    ([object Object])@http://login.norwoodma.gov/zimbraAdmin/js/ZimbraAdmin_all.js.zgz?v=071117100528:12182
    ([object Object],[object Object])@http://login.norwoodma.gov/zimbraAdmin/js/ZimbraAdmin_all.js.zgz?v=071117100528:7559
    apply([object Object],[object Array])@:0
    ([object Object])@http://login.norwoodma.gov/zimbraAdmin/js/Ajax_all.js.zgz?v=071117100528:338
    ([object Object],[object Object])@http://login.norwoodma.gov/zimbraAdmin/js/Ajax_all.js.zgz?v=071117100528:22252
    apply([object Object],[object Array])@:0
    ([object Object])@http://login.norwoodma.gov/zimbraAdmin/js/Ajax_all.js.zgz?v=071117100528:338
    ([object Object],[object Object])@http://login.norwoodma.gov/zimbraAdmin/js/Ajax_all.js.zgz?v=071117100528:1473
    ()@http://login.norwoodma.gov/zimbraAdmin/js/Ajax_all.js.zgz?v=071117100528:1428
    handleEvent(undefined)@:0

    name: TypeError

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    2. After selecting "Mail Queues/Server Name" (all the tabs have "(error)" appended) and the mail is listed in the queues:

    Message: system failure: exception during auth {RemoteManager: bet.norwoodma.gov->zimbra@bet.norwoodma.gov:22}
    Error code: service.FAILURE
    Method: ZmCsfeCommand.prototype.invoke
    Details:soap:Receiver

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Although things still seem to be working, we are concerned that these problems might lead to more serious problems.
    We use the latest zimbra network version (4.5.10) on a RHEL4 server with 4 Xeon processors and 8 GB of ram.
    Any help would be greatly appreciated.

    Thanks,

    admin1

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    1) What browser are you using. Please don't say safari

  4. #4
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Massachusetts
    Posts
    76
    Rep Power
    8

    Default

    Browser is firefox.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Do you have firebug installed? Can you look at any error in there?

    Also, can you make sure that no bad zimlets are installed?

  6. #6
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Massachusetts
    Posts
    76
    Rep Power
    8

    Default

    First, I'd like to thank you all for the quick responses and for trying to help me.

    I undeployed all extra zimlets; still same errors.
    I just installed the firebug extension. Errors do show up in there, but I thought that the errors that I posted in my first post were as good as any since the errors occured after clicking on specific options in admin console.

  7. #7
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Massachusetts
    Posts
    76
    Rep Power
    8

    Default

    In firebug multiple lines identical to the one below pop up when I try to access "distributions" or "queues":


    [Exception... "'ZmCsfeException' when calling method: [nsIOnReadyStateChangeHandler::handleEvent]" nsresult: "0x8057001c (NS_ERROR_XPC_JS_THREW_JS_OBJECT)" location: "<unknown>" data: no]

  8. #8
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Massachusetts
    Posts
    76
    Rep Power
    8

    Default one down, one to go

    Quote Originally Posted by mmorse View Post
    Thank you, mmorse. That cleared up the queue ajax error.

    Still trying to clear the first error (from selecting "distribution lists")


    admin1

  9. #9
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Massachusetts
    Posts
    76
    Rep Power
    8

    Default JS Error (or bug?) in admin console


    In firefox (firebug extension) multiple lines identical to the one below pop up when I try to access "distribution lists" :


    [Exception... "'ZmCsfeException' when calling method: [nsIOnReadyStateChangeHandler::handleEvent]" nsresult: "0x8057001c (NS_ERROR_XPC_JS_THREW_JS_OBJECT)" location: "<unknown>" data: no]

    How can I fix this error?

    Thank you,

    admin1
    Last edited by admin1; 12-11-2007 at 11:46 AM.

  10. #10
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    ZaListViewController.prototype.searchCallback
    Ok so around that line:
    AjxStringUtil.ENCODE_MAP={">":"&gt;","<":"&lt;","& ":"&amp;"};
    AjxStringUtil.htmlEncode=function(str,_1f3){
    if(!str){
    return "";
    }
    if(!AjxEnv.isSafari){
    if(_1f3){
    return str.replace(/[<>&]/g,function(_1f4){
    return AjxStringUtil.ENCODE_MAP[_1f4];
    }).replace(/ /g," &nbsp;");
    }else{
    return str.replace(/[<>&]/g,function(_1f5){
    return AjxStringUtil.ENCODE_MAP[_1f5];
    });
    }
    }else{
    if(_1f3){
    return str.replace(/[&]/g,"&amp;").replace(/ /g," &nbsp;").replace(/[<]/g,"&lt;").replace(/[>]/g,"&gt;");
    }else{
    return str.replace(/[&]/g,"&amp;").replace(/[<]/g,"&lt;").replace(/[>]/g,"&gt;");
    }
    }
    So it's doing some str.replace to encode an object in an array or something?

    You could throw on ?debug=3&mode=mjsf&gzip=false to open up /public/frameOpenerHelper.jsp and see if you get any more info. (debug=2 or =1 is less verbose)

    This is probably not the problem because everything else works fine, but I noticed that http:// login.norwoodma.gov takes you to your zimbraAdmin console (typically it's https://server.domain:7071), what's the proxy your using? Do you get the same result if you go to that url instead?

    So we don't have to ask multiple question's; browser user-agent string? Just visit this page and it should spit it out: What Is My User-Agent? | WebGeek
    I hate to ask, but how about IE?
    Last edited by mmorse; 12-11-2007 at 02:23 PM.

Similar Threads

  1. My admin console is not loading
    By danny.sierra@omtech.net in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 12-11-2007, 06:59 AM
  2. securing admin console in multiserver setup.
    By denmat in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 10-30-2007, 09:56 PM
  3. Admin console not working
    By elsmob in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-12-2007, 02:58 PM
  4. Admin console not connecting to remote server
    By f2uk in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 05-22-2007, 02:00 AM
  5. Why cant i log in the Admin console?
    By aldreenR in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 02-20-2007, 12:28 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •