Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 60

Thread: [SOLVED] Zimbra+Mailman Howto

  1. #11
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Swiss - Zürich
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default lists are broken from time to time.. no plan why?? help..

    From time to time postfix doesn't deliver mails to the lists correct and response with:

    PERM_FAILURE: SMTP Error (state 9): 554 <addr@domain.net>: Relay access denied

    or if i will send a mail direct from zimbra with:

    mail for <domain.net> loops back to myself

    the problem came's that postfix recreate the main.cf file after every restart.. how can i stop that?
    Last edited by marfix; 08-01-2007 at 04:39 AM.

  2. #12
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    India
    Posts
    49
    Rep Power
    9

    Default postfix configuration main.cf file gets rewritten ..

    Quote Originally Posted by marfix View Post
    From time to time postfix doesn't deliver mails to the lists correct and response with:

    PERM_FAILURE: SMTP Error (state 9): 554 <albula@lists.xiala.net>: Relay access denied

    or if i will send a mail direct from zimbra with:

    mail for lists.xiala.net loops back to myself

    the problem came's that postfix recreate the main.cf file after every restart.. how can i stop that?
    postfix configuration main.cf file gets rewritten ..

    After restart , please follow these steps....

    vi /opt/zimbra/postfix/conf/main.cf

    please add few parameter as given below in the line ( virtual_alias_maps , alias_maps )

    virtual_alias_maps=ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vam.cf,hash:/usr/local/mailman/data/virtual-mailman

    alias_maps = hash:/etc/aliases,hash:/usr/local/mailman/data/aliases


    chown zimbra /usr/local/mailman/Mailman/mm_cfg.py

    #chown mailman:mailman /usr/local/mailman/data/aliases*

    #chown mailman:mailman /usr/local/mailman/data/virtual-mailman*


    after that you will b able to send / receieve mail properly

  3. #13
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    WV
    Posts
    49
    Rep Power
    8

    Default Zimbra+Mailman cluster install issues

    Thank you for the insightful information. I followed the instructions as above with a few minor exceptions. Mainly, since I am running a single node cluster, I created the mailman directory under /opt/zimbra-cluster/mountpoints/clustername/mailman and sym-linked it back to /usr/local/mailman. The pages work just fine and become available during failover.

    The main issue is that the emails to any given list keep bouncing back:

    #######################################
    Received: by mx.domain.com (Postfix)
    id 31FA21DB8046; Fri, 27 Jul 2007 09:42:52 -0400 (EDT)
    Date: Fri, 27 Jul 2007 09:42:52 -0400 (EDT)
    From: MAILER-DAEMON@mx.domain.com (Mail Delivery System)
    Subject: Undelivered Mail Returned to Sender
    To: briasrapier@domain.com
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: multipart/report; report-type=delivery-status;
    boundary="1E6391DB8045.1185543772/mx.domain.com"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Message-Id: <20070727134252.31FA21DB8046@mx.domain.com>

    This is a MIME-encapsulated message.

    --1E6391DB8045.1185543772/mx.domain.com
    Content-Description: Notification
    Content-Type: text/plain

    This is the Postfix program at host mx.domain.com.

    I'm sorry to have to inform you that your message could not
    be delivered to one or more recipients. It's attached below.

    For further assistance, please send mail to <postmaster>

    If you do so, please include this problem report. You can
    delete your own text from the attached returned message.

    The Postfix program

    <tlcsysadmins@tlcdelivers.com>: domain.com

    --1E6391DB8045.1185543772/mx.domain.com
    Content-Description: Delivery report
    Content-Type: message/delivery-status

    Reporting-MTA: dns; mx.domain.com
    X-Postfix-Queue-ID: 1E6391DB8045
    X-Postfix-Sender: rfc822; briansrapier@domain.com
    Arrival-Date: Fri, 27 Jul 2007 09:42:52 -0400 (EDT)

    Final-Recipient: rfc822; tlcsysadmins@domain.com
    Action: failed
    Status: 5.0.0
    Diagnostic-Code: X-Postfix; domain.com

    --1E6391DB8045.1185543772/mx.domain.com
    Content-Description: Undelivered Message
    Content-Type: message/rfc822
    Content-Transfer-Encoding: 8bit

    Received: from localhost (localhost.localdomain [127.0.0.1])
    by mx.domain.com (Postfix) with ESMTP id 1E6391DB8045
    for <tlcsysadmins@domain.com>; Fri, 27 Jul 2007 09:42:52 -0400 (EDT)
    X-Virus-Scanned: amavisd-new at
    X-Spam-Score: -4.399
    X-Spam-Level:
    X-Spam-Status: No, score=-4.399 tagged_above=-10 required=6.6
    tests=[ALL_TRUSTED=-1.8, BAYES_00=-2.599]
    Received: from mx.domain.com ([127.0.0.1])
    by localhost (mx.domain.com [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024)
    with ESMTP id qzQsr-plHqok for <tlcsysadmins@domain.com>;
    Fri, 27 Jul 2007 09:42:46 -0400 (EDT)
    Received: from mx.domain.com (mx.domain.com [10.10.22.10])
    by mx.domain.com (Postfix) with ESMTP id E87711DB8044
    for <tlcsysadmins@domain.com>; Fri, 27 Jul 2007 09:42:46 -0400 (EDT)
    Date: Fri, 27 Jul 2007 09:42:46 -0400 (EDT)
    From: B A <briansrapier@domain.com>
    To: tlcsysadmins <tlcsysadmins@domain.com>
    Message-ID: <15643654.101185543766858.JavaMail.root@wsl-mx1.domain.com>
    Subject: Test
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8
    Content-Transfer-Encoding: 7bit
    X-Originating-IP: [10.10.57.107]

    --1E6391DB8045.1185543772/mx.tlcdelivers.com--

    #######################################

    These servers are still being built/tested, so the domain mx record does not point to them. But, I didn't think that mattered since it is being delivered to localhost.

    Also, I've noticed that any changes I make to the postfix main.cf are being over written somehow. I save the changes, check the file and it's ok - go back a few minutes later and it's back like it was originally. Ideas?

  4. #14
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    India
    Posts
    49
    Rep Power
    9

    Default

    a) Postfix /opt/zimbra/postfix/conf/main.cf is rewritten for every restart of the server .
    just write a script and invoke them after every restart to update the changes in the main.cf file.

    b) The distribution list is not recognized because the following line in the main.cf is rewritten for every restart.



    Please make the below changes ..

    vi /opt/zimbra/postfix/conf/main.cf

    please add few parameter as given below in the line ( virtual_alias_maps , alias_maps )

    virtual_alias_maps=ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vam.cf,hash:/usr/local/mailman/data/virtual-mailman

    alias_maps = hash:/etc/aliases,hash:/usr/local/mailman/data/aliases

    after this change , things will be fine .

  5. #15
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    WV
    Posts
    49
    Rep Power
    8

    Default

    I had no issues making the changes stick using 'zmlocalconfig'. However, that did fix the issue for me. If I changed the 'virtual_' setting, mail stopped working.

  6. #16
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    SoCal, USA
    Posts
    6
    Rep Power
    8

    Default

    I see that this HowTo was written some time ago, and I was wondering if anyone has tested this against the current release, and if so if there were any caveats to the install.

    Thanks!

  7. #17
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Veracruz, México
    Posts
    11
    Rep Power
    9

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by SleepyNeko View Post
    I see that this HowTo was written some time ago, and I was wondering if anyone has tested this against the current release, and if so if there were any caveats to the install.

    Thanks!
    It works correctly with the release 4.5.6, I installed it today.

    Only considers to use this:

    Code:
    # ./configure --with-cgi-gid=zimbra
    instead of this (It happens an error if you copy and paste from the HowTo):

    Code:
    # ./configure with-cgi-gid=zimbra

  8. #18
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Veracruz, México
    Posts
    11
    Rep Power
    9

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by montievv View Post
    Thank you so much for the step by step instructions.

    2) On accessing http://myhostname.mydomainname.com:7780/mailman/listinfo

    Mailman CGI error!!!
    The Mailman CGI wrapper encountered a fatal error. This entry is being stored in your syslog:

    ...

    providing the command line option `--with-cgi-gid=zimbra'.

    Can you help me out with this?
    Considers to use this:

    Code:
    # ./configure --with-cgi-gid=zimbra
    instead of this (It happens an error if you copy and paste from the HowTo):

    Code:
    # ./configure with-cgi-gid=zimbra

  9. #19
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    SoCal, USA
    Posts
    6
    Rep Power
    8

    Default

    Okay... maybe I'm being stupid, but how do you use zmlocalconfig to make the changes in postfix/conf/main.cf stick? This seems to be my main sticking point at this point in time x.x;;

    Thanks!

  10. #20
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Use the --edit option, details in the wiki.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. Replies: 26
    Last Post: 04-19-2011, 09:24 AM
  2. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 11:34 AM
  3. zimbra-core missing
    By kinaole in forum Developers
    Replies: 1
    Last Post: 10-02-2006, 11:59 AM
  4. port 7071 not listening OS X install
    By leeimber in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 03-21-2006, 09:47 AM
  5. Monitoring : Data not yet avalaible
    By s3nz3x in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 11-30-2005, 06:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •