Results 1 to 8 of 8

Thread: Outlook 2003 dropping IMAP connection after 5.0 GA upgrade

  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Location
    Ferndale, MI
    Posts
    54
    Rep Power
    8

    Default Outlook 2003 dropping IMAP connection after 5.0 GA upgrade

    Heya all,
    I'm having an issue ever since upgrading our ZCS 4.5.9 server (on Mac OS X Server 10.4.10) to the 5.0 GA release. It seems that Outlook 2003 clients (accessing via IMAP, previously working flawlessly) are having their IMAP connections dropped prematurely by the Zimbra server whenever viewing messages with attachments over about 3MB. However, this does not seem to affect Thunderbird or Apple Mail clients.
    When attempting to view these messages, the Outlook client nearly immediately displays a message saying that the item could not be viewed because the server has dropped the connection. "This may be cause by the connection having been left idle for too long," or something to that effect. The server appears to be running flawlessly otherwise...

    Any ideas?
    mark daniel | actc
    zcs 6 ose | mac pro | mac os x server 10.4.11

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Location
    Ferndale, MI
    Posts
    54
    Rep Power
    8

    Default

    This is killing my users... any ideas, oh wonderful Zimbra community members?
    mark daniel | actc
    zcs 6 ose | mac pro | mac os x server 10.4.11

  3. #3
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default

    Are you using the IMAP proxy?
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  4. #4
    Join Date
    May 2007
    Location
    Ferndale, MI
    Posts
    54
    Rep Power
    8

    Default

    Negative... don't even have it installed. The part that's confusing me is that this only affects Outlook clients, nothing else (not Apple Mail, Thunderbird, etc).
    mark daniel | actc
    zcs 6 ose | mac pro | mac os x server 10.4.11

  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default

    Can you turn on protocol-level IMAP logging and post the chatter between client and server when Outlook 2003 tries to fetch such an attachment?
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  6. #6
    Join Date
    May 2007
    Location
    Ferndale, MI
    Posts
    54
    Rep Power
    8

    Default

    I'd love to! How do I do that? Wikidigging now...
    mark daniel | actc
    zcs 6 ose | mac pro | mac os x server 10.4.11

  7. #7
    Join Date
    May 2007
    Location
    Ferndale, MI
    Posts
    54
    Rep Power
    8

    Default

    Ok, here's what I get in mailbox.log when the user selects the message in Outlook 2003:

    Code:
    2008-01-04 12:17:32,436 INFO  [ImapServer-920] [] imap - [192.168.1.117] connected
    2008-01-04 12:17:33,677 INFO  [ImapServer-920] [name=user@domain.com;ip=192.168.1.117;] imap - user user@domain.com authenticated, mechanism=login
    2008-01-04 12:17:33,682 INFO  [ImapServer-920] [name=user@domain.com;ip=192.168.1.117;] imap - selected folder HOUR 02-08/Margot
    2008-01-04 12:17:35,091 INFO  [ImapServer-920] [] ProtocolHandler - Exception occurred while handling connection
    java.lang.IllegalArgumentException: negative skip length
    	at java.util.zip.InflaterInputStream.skip(InflaterInputStream.java:174)
    	at com.zimbra.common.util.ByteUtil$SegmentInputStream.create(ByteUtil.java:651)
    	at com.zimbra.cs.imap.ImapPartSpecifier.writeMessage(ImapPartSpecifier.java:110)
    	at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.fetch(ImapHandler.java:2930)
    	at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.doFETCH(ImapHandler.java:2789)
    	at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.executeRequest(ImapHandler.java:412)
    	at com.zimbra.cs.imap.TcpImapHandler.processCommand(TcpImapHandler.java:151)
    	at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.processConnection(ProtocolHandler.java:160)
    	at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.run(ProtocolHandler.java:128)
    	at EDU.oswego.cs.dl.util.concurrent.PooledExecutor$Worker.run(Unknown Source)
    	at java.lang.Thread.run(Thread.java:613)
    2008-01-04 12:17:35,107 INFO  [ImapServer-920] [] ProtocolHandler - Handler exiting normally
    2008-01-04 12:17:35,419 INFO  [IndexWritersSweeperThread] [] index - open index writers sweep: before=8, closed=0, after=8 (0ms)
    mark daniel | actc
    zcs 6 ose | mac pro | mac os x server 10.4.11

  8. #8
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default

    Looks like a bug in the Zimbra server. Let me see if I can repro on my box... (Filed it as Bug 23445 - Outlook 2003 dropping IMAP connection after 5.0 GA upgrade)
    Last edited by dkarp; 01-06-2008 at 09:03 AM.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

Similar Threads

  1. Replies: 11
    Last Post: 02-14-2012, 12:31 PM
  2. Outlook 2003: Unable to Login
    By SubFreeze in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 01-07-2009, 03:24 AM
  3. Outlook 2007 Beta Overview
    By GregA in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 19
    Last Post: 03-03-2008, 03:24 PM
  4. upgrade to Zimbra 5.0, what about the Outlook connector ?
    By lars_BE in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 9
    Last Post: 01-18-2008, 12:12 PM
  5. ZCS 5.0 FOSS is Released!!!
    By jholder in forum Announcements
    Replies: 1
    Last Post: 12-21-2007, 11:21 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •