Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Mail Queues: Server Error Encountered?

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    121
    Rep Power
    8

    Default Mail Queues: Server Error Encountered?

    When I'm in the administration page and I click on the Mail Queues. I get this error:

    Code:
    Message: system failure: exception during auth
     {RemoteManager: mail.email.com->zimbra@mail.email.com:22} 
    Error code: service.FAILURE Method: ZmCsfeCommand.prototype.invoke
     Details:soap:Receiver
    I am currently running zimbra 5.0GA. I upgraded from 5.0RC2 and it didnt work there either, but thought it would maybe be fixed in the upgrade to GA. What should I do to go about fixing this error.

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    1. check /etc/sshd_config and be sure it's set to 22
    Code:
    port 22
    2. stop/start/restart sshd
    Code:
    /etc/init.d/ssh restart
    3. su - zimbra
    4. be sure zimbra's ssh port to 22
    Code:
    zmprov ms server.domain.com zimbraRemoteManagementPort 22
    5. generate new ssh keys
    Code:
    cd /opt/zimbra/bin/
    ./zmsshkeygen
    6. deploy the keys
    Code:
    ./zmupdateauthkeys
    all done, to test this, you can run the following command
    Code:
    ssh -i .ssh/zimbra_identity -o strictHostKeyChecking=no zimbra@server.domain.com -p 22
    -should not prompt you for a password
    If you continue to get errors please see this doc Mail Queue Monitoring - Zimbra :: Wiki

  3. #3
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    121
    Rep Power
    8

    Default This is what I get when I run the command!

    When I run this comand.

    zmprov ms server.domain.com zimbraRemoteManagementPort 22

    I get:

    ERROR: service.INVALID_REQUEST (invalid request: port 993 conflict between
    zimbraImapSSLBindPort and zimbraImapSSLProxyBindPort on server mail.email.com)

  4. #4
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    zmprov gs mail.email.com | grep zimbraImapSSL

  5. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    121
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by mmorse View Post
    zmprov gs mail.email.com | grep zimbraImapSSL
    I get this.
    zimbraImapSSLBindOnStartup: TRUE
    zimbraImapSSLBindPort: 993
    zimbraImapSSLProxyBindPort: 993
    zimbraImapSSLServerEnabled: TRUE

  6. #6
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Single server install right? (No proxy?)
    zmprov ms server.domain.com zimbraImapSSLProxyBindPort 7993
    If it then complains about the regular IMAP port, put it all on one line:
    zmprov -l ms server.domain.com zimbraImapProxyBindPort 7143 zimbraImapSSLProxyBindPort 7993
    Last edited by mmorse; 12-27-2007 at 09:48 PM.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    121
    Rep Power
    8

    Default

    [QUOTE=mmorse;70745]Single server install right? (No proxy?)

    Correct. Single server install, No prozy.

    This returns the error below.
    zmprov ms server.domain.com zimbraImapSSLProxyBindPort 7993

    ERROR: service.INVALID_REQUEST (invalid request: port 143 conflict between zimbraImapBindPort and zimbraImapProxyBindPort on server mail.server.com)

    This command appears not to be working. I get help howto on zmprov commands.
    zmprov -l zimbraImapProxyBindPort 7143 zimbraImapSSLProxyBindPort 7993

    Thanks
    Last edited by nfear24; 12-27-2007 at 09:44 PM.

  8. #8
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Ok, thought that might happen:
    Quote Originally Posted by mmorse View Post
    If it then complains about the regular IMAP port, put it all on one line:
    zmprov -l ms server.domain.com zimbraImapProxyBindPort 7143 zimbraImapSSLProxyBindPort 7993
    Last edited by mmorse; 12-27-2007 at 09:46 PM.

  9. #9
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Just saw your edit & made one of my own - you're missing the server in there, I just assumed you would put it:
    zmprov -l ms server.domain.com zimbraImapProxyBindPort 7143 zimbraImapSSLProxyBindPort 7993

  10. #10
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    121
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by mmorse View Post
    Just saw your edit & made one of my own - you're missing the server in there, I just assumed you would put it:
    Yep I realized that too. This is what I get now.
    Code:
    zmprov -l ms server.domain.com zimbraImapProxyBindPort 7143 zimbraImapSSLProxyBindPort 7993
    ERROR: service.INVALID_REQUEST (invalid request: port 110 conflict between
    zimbraPop3ProxyBindPort and zimbraPop3BindPort on server mail.server.com)

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 01:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  3. server dropped connection
    By ferra in forum Installation
    Replies: 20
    Last Post: 10-06-2008, 04:32 PM
  4. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 03:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •