Results 1 to 7 of 7

Thread: [SOLVED] Server Load

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    UK
    Posts
    160
    Rep Power
    8

    Default [SOLVED] Server Load

    so 500 Users on a RHEL 4.0 64 bit install (12Gb RAM 1Tb HDD, Dual XEON), under 4.5.10 load averages never went above 2.0

    Day two of the working year and of 5.0 being used more in anger and I'm looking at top:

    Code:
    top - 09:48:03 up 6 days, 21:47,  1 user,  load average: 35.12, 37.74, 38.37
    Tasks: 308 total,   4 running, 304 sleeping,   0 stopped,   0 zombieCpu(s): 91.0% us,  7.3% sy,  0.0% ni,  0.0% id,  0.0% wa,  0.4% hi,  1.3% si
    Mem:  12302208k total, 11972836k used,   329372k free,   383768k buffers
    Swap:  8388600k total,      208k used,  8388392k free,  4342436k cached
    So of course we're getting email delays. (80 minutes so far on internal email)

    any one got some optimisation tips ?
    Last edited by davidfsmith; 01-03-2008 at 01:53 AM. Reason: To make the top bit more readable

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    UK
    Posts
    160
    Rep Power
    8

    Default

    Ok the reasons for the load shown by top are seemingly nothing to do with Zimbra and a lot more to do with a server elsewhere trying to spam our server to death, this has now been resolved and with it the server loads are back to more normal levels....

    *phew*

    Now to get back to trying to get IM working

  3. #3
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    San Jose
    Posts
    27
    Rep Power
    7

    Default Congrats

    Congratulations on achieving the highest Linux load averages I've ever seen. I once broke 15 and thought that was high!

  4. #4
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default

    I went above 50 this week-end (not on a Zimbra server however : 40 qmail-smtpd threads in parallel, each one calculating its own 1024 DH key, on a P3-800 server).

    Marking this thread as solved.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    UK
    Posts
    160
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by Klug View Post
    I went above 50 this week-end (not on a Zimbra server however : 40 qmail-smtpd threads in parallel, each one calculating its own 1024 DH key, on a P3-800 server).

    Marking this thread as solved.
    Hit over 40 later in the morning which was nice....

    ;-)

  6. #6
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Austin
    Posts
    441
    Rep Power
    8

    Default

    I've seen over 300 on a web server. It might've gone higher, but we'll never know because it stopped responding.

  7. #7
    Join Date
    May 2010
    Posts
    1
    Rep Power
    5

    Default

    how do you manage to resolve the issue??

    I have a similar issue and I dont know where to look.

    Regards,
    Max

Similar Threads

  1. How to: cold standby server (no cluster)
    By fisch09 in forum Installation
    Replies: 50
    Last Post: 02-18-2014, 09:51 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  4. Error 256 on Installation
    By RuinExplorer in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-19-2006, 09:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •