Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 31

Thread: Zimbra stoped working

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    25
    Rep Power
    10

    Default Zimbra stoped working

    I had M3 (build 436) working fine (upgraded from M2) until this morning.

    Suddently zimbra started misbehaving. First it doesn 't allow user to login via web mail. It Reports ...
    "An unknown application error has occurred. Please correct any errors and retry. If the problem persists, please contact your System Aministrator. (INVALID_PDU)".
    Second it *isn't* receiving mail, with the following in the logs...

    (delivery temporarily suspended: connect to zimbra.xxx.xxx.xxx [zzz.zzz.zz.zzz]: Connection refused
    although a zmcontrol status says that everithing is ok

    The only abnormal situation is in the tomcat logs where i find ...


    2006-01-18 16:31:00,354 INFO [main] [] RedoLogManager - Starting pre-startup crash recovery
    2006-01-18 16:31:00,355 INFO [IndexWritersSweeper] [] MailboxIndex - IndexWritersSweeper thread starting
    2006-01-18 16:31:02,174 FATAL [main] [] soap - Unable to start servlet
    java.lang.OutOfMemoryError: Requested array size exceeds VM limit
    2006-01-18 16:31:02,174 INFO [main] [] [/service] - Marking servlet AdminServlet as unavailable
    2006-01-18 16:31:02,175 ERROR [main] [] [/service] - Servlet /service threw load() exception
    The box is a Dell 1850 running CentOS with 4GB of RAM and *nothing* changed from yesterday to today :-S


    Any HELP will be greatly appreciated

    Thanxs in Advance.

    António

    P.S. I searched in the forums and nome of the problems mentioned seems fits this one
    Last edited by antonio.meireles; 01-18-2006 at 11:29 AM.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default tomcat hanging

    Sound like tomcat is in a bad way, predicated by some kind of java memory problem.

    Stop and restart tomcat:
    su - zimbra
    tomcat stop
    ps auxww | grep tomcat (is it really stopped?)
    tomcat start

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    25
    Rep Power
    10

    Default problem persists...

    Problem persists... after start/stop tomcat, server restart, whatever
    Any idea ?
    TIA

    António

    [zimbra@zimbra ~]$ tomcat stop
    Using CATALINA_BASE: /opt/zimbra/tomcat
    Using CATALINA_HOME: /opt/zimbra/tomcat
    Using CATALINA_TMPDIR: /opt/zimbra/tomcat/temp
    Using JRE_HOME: /opt/zimbra/java
    Waiting ..... trying again
    Using CATALINA_BASE: /opt/zimbra/tomcat
    Using CATALINA_HOME: /opt/zimbra/tomcat
    Using CATALINA_TMPDIR: /opt/zimbra/tomcat/temp
    Using JRE_HOME: /opt/zimbra/java
    Jan 18, 2006 5:03:18 PM org.apache.catalina.startup.Catalina stopServer
    SEVERE: Catalina.stop:
    java.net.ConnectException: Connection refused
    at java.net.PlainSocketImpl.socketConnect(Native Method)
    at java.net.PlainSocketImpl.doConnect(PlainSocketImpl .java:333)
    at java.net.PlainSocketImpl.connectToAddress(PlainSoc ketImpl.java:195)
    at java.net.PlainSocketImpl.connect(PlainSocketImpl.j ava:182)
    at java.net.SocksSocketImpl.connect(SocksSocketImpl.j ava:364)
    at java.net.Socket.connect(Socket.java:507)
    at java.net.Socket.connect(Socket.java:457)
    at java.net.Socket.<init>(Socket.java:365)
    at java.net.Socket.<init>(Socket.java:178)
    at org.apache.catalina.startup.Catalina.stopServer(Ca talina.java:394)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:39)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:25)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.stopServer(B ootstrap.java:320)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstr ap.java:411)
    Waiting ..... trying again
    Using CATALINA_BASE: /opt/zimbra/tomcat
    Using CATALINA_HOME: /opt/zimbra/tomcat
    Using CATALINA_TMPDIR: /opt/zimbra/tomcat/temp
    Using JRE_HOME: /opt/zimbra/java
    Jan 18, 2006 5:03:23 PM org.apache.catalina.startup.Catalina stopServer
    SEVERE: Catalina.stop:
    java.net.ConnectException: Connection refused
    at java.net.PlainSocketImpl.socketConnect(Native Method)
    at java.net.PlainSocketImpl.doConnect(PlainSocketImpl .java:333)
    at java.net.PlainSocketImpl.connectToAddress(PlainSoc ketImpl.java:195)
    at java.net.PlainSocketImpl.connect(PlainSocketImpl.j ava:182)
    at java.net.SocksSocketImpl.connect(SocksSocketImpl.j ava:364)
    at java.net.Socket.connect(Socket.java:507)
    at java.net.Socket.connect(Socket.java:457)
    at java.net.Socket.<init>(Socket.java:365)
    at java.net.Socket.<init>(Socket.java:178)
    at org.apache.catalina.startup.Catalina.stopServer(Ca talina.java:394)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:39)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:25)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.stopServer(B ootstrap.java:320)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstr ap.java:411)
    Waiting ..... trying again
    Using CATALINA_BASE: /opt/zimbra/tomcat
    Using CATALINA_HOME: /opt/zimbra/tomcat
    Using CATALINA_TMPDIR: /opt/zimbra/tomcat/temp
    Using JRE_HOME: /opt/zimbra/java
    Jan 18, 2006 5:03:29 PM org.apache.catalina.startup.Catalina stopServer
    SEVERE: Catalina.stop:
    java.net.ConnectException: Connection refused
    at java.net.PlainSocketImpl.socketConnect(Native Method)
    at java.net.PlainSocketImpl.doConnect(PlainSocketImpl .java:333)
    at java.net.PlainSocketImpl.connectToAddress(PlainSoc ketImpl.java:195)
    at java.net.PlainSocketImpl.connect(PlainSocketImpl.j ava:182)
    at java.net.SocksSocketImpl.connect(SocksSocketImpl.j ava:364)
    at java.net.Socket.connect(Socket.java:507)
    at java.net.Socket.connect(Socket.java:457)
    at java.net.Socket.<init>(Socket.java:365)
    at java.net.Socket.<init>(Socket.java:178)
    at org.apache.catalina.startup.Catalina.stopServer(Ca talina.java:394)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:39)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:25)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.stopServer(B ootstrap.java:320)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstr ap.java:411)
    Waiting ..... trying again
    Giving up - killing 5151
    [zimbra@zimbra ~]$ ps auxww | grep tomcat
    zimbra 8387 0.0 0.0 1660 476 pts/1 R+ 17:03 0:00 grep tomcat
    [zimbra@zimbra ~]$ tomcat start

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default java errors

    restarting tomcat did not help.

    Have you rebooted the server?

    What is this set to:
    zmlocalconfig tomcat_java_options

    You've got 4 gigs of ram - is this box running in a virtual server?

    Is this a 64 bit machine (more importantly, are you running a 64 bit OS?)

    What else is running on the box?

    Which version are you running (FOSS or network?)

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    25
    Rep Power
    10

    Default Help!!

    a) Yes, I have rebooted the thing
    b) [zimbra@zimbra ~]$ zmlocalconfig tomcat_java_options
    tomcat_java_options = -client -XX:NewRatio=2
    c) this is running as a Xen VM instance. 32bits. canonic CentOS/RHEL4 install
    d) the box *only* runs zimbra
    e) Running FOSS version

    All was working *fine* until today

    See plz the private msg that i have sent you.


    Thanxs in advance

    António


    Quote Originally Posted by marcmac
    restarting tomcat did not help.

    Have you rebooted the server?

    What is this set to:
    zmlocalconfig tomcat_java_options

    You've got 4 gigs of ram - is this box running in a virtual server?

    Is this a 64 bit machine (more importantly, are you running a 64 bit OS?)

    What else is running on the box?

    Which version are you running (FOSS or network?)

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    25
    Rep Power
    10

    Default Thanxs and Congratulations to the Best Tech Support in the world

    I' m writing here to thank publicly to Marc Mac, and zimbra, for the awesome job he did. We get in touch on MSN, he prontified to log via ssh on my zimbra box, and promply, with another zimbra engineer, identified the problem which turned to be a corrupted (tomcat) redolog.

    keep the awesome job.

    Cheers, from Portugal

    António

  7. #7
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    39
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by antonio.meireles
    identified the problem which turned to be a corrupted (tomcat) redolog.
    Is it known now how the corruption occurred, how it can be prevented, and if it happens how it can be resolved?
    Might be useful information here.

    Sietse

  8. #8
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default crruption

    Not known yet - but we've got the log file, and we're looking at it.

  9. #9
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    16
    Rep Power
    10

    Default Problem persists after M3 --> M3 Update

    Zimbra Team,

    Was there ever a fix for this? I have recently upgraded from a working install of M3 to the M3 Update and am experiencing this problem.

    So far i have done the following:

    1. My install slightly deviates from standard by changing the port from 80 to 8080 in /opt/zimbra/<tomcat>/conf/server.xml and the webapps/service/WEB-INF/web.xml files.

    2. I have restarted my maching (suggested earlier in the post)

    3. I have looked through the logs that I am aware of and don't see any points of concern or errors.

    Any thoughts or advise i could use to get to the bottom of this?

    exact error i get when trying to login:
    "An unknown application error has occurred. Please correct any errors and retry. If the problem persists, please contact your System Aministrator. (INVALID_PDU)"

    -- Isi

  10. #10
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    16
    Rep Power
    10

    Default Found a possible culprit...

    Zimbra Team,

    I am still getting this error:
    "An unknown application error has occurred. Please correct any errors and retry. If the problem persists, please contact your System Aministrator. (INVALID_PDU)"

    but i think i know why.

    I run my server on port 8080 and not the default of 80. To do this I modify a couple of files as suggested else where in the forum and as noted in my post above.

    It seems though that after I modify these and start the zimbra service the files are modified back including the ports being changed.

    Is this normal procedure? If so why? If not how can i fix it?

    Here is a transcript of the process I am taking so you can see exactly what I am doing and exactly what happens (so that you see i am not crazy).

    Code:
    [root@abbadon ~]# service zimbra stop
    Host abbadon.ibancsolutions.com
            Stopping antispam...Done
            Stopping antivirus...Done
            Stopping ldap...Done
            Stopping logger...Done
            Stopping mailbox...Done
            Stopping mta...Done
            Stopping snmp...Done
            Stopping spell...Done
    
    [root@abbadon ~]# vi /opt/zimbra/jakarta-tomcat-5.5.7/conf/server.xml
    
    [root@abbadon ~]# egrep '(80|443)' /opt/zimbra/jakarta-tomcat-5.5.7/conf/server.xml
        <Connector port="8080"
            enableLookups="false" redirectPort="443"
        <Connector port="8443"
    
    [root@abbadon ~]# vi /opt/zimbra/jakarta-tomcat-5.5.7/webapps/service/WEB-INF/web.xml 
    
    [root@abbadon ~]# egrep '(80|443)' /opt/zimbra/jakarta-tomcat-5.5.7/webapps/service/WEB-INF/web.xml 
          <param-value>8080, 8443, 7070, 7443</param-value>
          <param-value>8080, 8443, 7070, 7443, 7071</param-value>
          <param-value>8080, 8443, 7070, 7443, 7071</param-value>
          <param-value>8080, 8443, 7070, 7443, 7071</param-value>
          <param-value>8080, 8443, 7070, 7443, 7071</param-value>
          <param-value>8080, 8443, 7070, 7443, 7071</param-value>
          <param-value>8080, 8443, 7070</param-value>
          <param-value>8080, 8443, 7070, 7443, 7071</param-value>
    
    [root@abbadon ~]# service zimbra start
    Host abbadon.ibancsolutions.com
            Starting ldap...Done.
            Starting antispam...Done.
            Starting antivirus...Done.
            Starting logger...Done.
            Starting mailbox...Done.
            Starting mta...Done.
            Starting snmp...Done.
            Starting spell...Done.
    
    [root@abbadon ~]# egrep '(80|443)' /opt/zimbra/jakarta-tomcat-5.5.7/conf/server.xml
    <Server port="8005" shutdown="SHUTDOWN">
        <Connector port="80"
            enableLookups="false" redirectPort="443"
        <Connector port="443"
    
    [root@abbadon ~]# egrep '(80|443)' /opt/zimbra/jakarta-tomcat-5.5.7/webapps/service/WEB-INF/web.xml 
          <param-value>80, 443, 7070, 7443</param-value>
          <param-value>80, 443, 7070, 7443, 7071</param-value>
          <param-value>80, 443, 7070, 7443, 7071</param-value>
          <param-value>80, 443, 7070, 7443, 7071</param-value>
          <param-value>80, 443, 7070, 7443, 7071</param-value>
          <param-value>80, 443, 7070, 7443, 7071</param-value>
          <param-value>80, 443, 7070</param-value>
          <param-value>80, 443, 7070, 7443, 7071</param-value>
    Any feedback or advice is greatly appreciated.

    -- Isi

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 02-04-2010, 09:06 AM
  2. Removing hostname from hosts file fixed prob.
    By lemur in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 06-13-2007, 06:29 PM
  3. Replies: 16
    Last Post: 09-07-2006, 06:39 AM
  4. Zimbra Processor Output
    By UltraFlux in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 02-01-2006, 07:23 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 11-23-2005, 12:35 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •