Results 1 to 2 of 2

Thread: [SOLVED] ldap errors on zimbra start

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    108
    Rep Power
    9

    Default [SOLVED] ldap errors on zimbra start

    Hi all,

    It looks like the zimbra server came down hard last night and on starting zimbra I get the following:

    FAILED
    bdb(): Log sequence error: page LSN 2 3940875; previous LSN 2 3942901
    bdb(): Recovery function for LSN 2 3944666 failed on forward pass
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb(): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb_db_close: txn_checkpoint failed: Invalid argument (22)
    backend_startup_one: bi_db_open failed! (-30978)
    bdb_db_close: alock_close failed
    ERROR - failed to start slapd

    any ideas how to repair?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    108
    Rep Power
    9

    Talking [solved]

    Ok, I was able to solve this one. I read the following post:

    http://www.zimbra.com/forums/adminis...-solution.html

    But didn't quite understand what was actually contained in the ldap.bak file referenced. Didn't know if it was a single file or it was the whole openldap directory or some sort of ldap export or what.

    So I took the easy route wiped out and restored the openldap-data and openldap directories from backup, changed the ownership of all the restored files to zimbra:zimbra and was able to start zimbra after that.

    Whew!

Similar Threads

  1. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 06:45 AM
  2. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 11:34 AM
  3. 4.5 Upgrade failure
    By brained in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 03-03-2007, 02:30 PM
  4. Replies: 8
    Last Post: 02-27-2007, 03:10 AM
  5. dspam logrotate errors
    By michaeln in forum Users
    Replies: 7
    Last Post: 02-19-2007, 11:45 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •