Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Zimbra stopped functioning suddenly.

  1. #1
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Hungary
    Posts
    76
    Rep Power
    7

    Default Zimbra stopped functioning suddenly.

    Hi,

    Zimbra has been running on my server for a week now. Today it just stopped functioning correctly. I rebooted the machine and the mailbox is not started correctly, the web interface is not accessible.

    Here is the output of zmcontrol status:
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    zmmailboxdctl is not running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running

    The I tried zmmailboxdctl status and queried the zmcontrol status as well:

    zimbra@mail:~$ zmmailboxdctl status
    zimbra@mail:~$ zmmailboxdctl start
    mailboxd started.
    zimbra@mail:~$ zmmailboxdctl status
    zimbra@mail:~$ zmcontrol status
    Host mail.westerlike.com
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    zmmailboxdctl is not running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    zimbra@mail:~$

    I tried mysql with the mysql table and the zimbra table, no errors logging in to it.

    Please help me because this is a big letdown for us, Zimbra is such a nice product what could've gone wrong?

    Miklos

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Check the logs and see what's happened, particularly the mailbox.log.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Hungary
    Posts
    76
    Rep Power
    7

    Default

    Here's some info in mail.err:

    Feb 14 18:18:05 mail zmmailboxdmgr[11151]: no manager process is running
    Feb 14 18:18:24 mail zmmailboxdmgr[11409]: no manager process is running
    Feb 14 18:19:31 mail zmmailboxdmgr[11814]: no manager process is running
    Feb 14 18:19:33 mail zmmailboxdmgr[11821]: no manager process is running
    Feb 14 18:20:02 mail postfix/postqueue[11989]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    Feb 14 18:20:11 mail zmmailboxdmgr[12168]: no manager process is running
    Feb 14 18:20:45 mail zmmailboxdmgr[12776]: no manager process is running
    Feb 14 18:20:51 mail zmmailboxdmgr[12784]: mailboxd/JVM exited twice in 3 seconds (tolerance=60)

    Here's mailbox.log :
    root@mail:/var/log# tail -f /opt/zimbra/log/mailbox.log
    2008-02-14 17:14:34,274 INFO [IndexReadersCache-Sweeper] [] IndexReadersCache - IndexReadersCache-Sweeper thread exiting
    2008-02-14 17:14:34,476 INFO [Shutdown] [] RedoLogManager - Logged: 12319 items, 18.209ms/item
    2008-02-14 17:14:34,476 INFO [IncomingDirectorySweeper] [] FileBlobStore - IncomingDirectorySweeper thread exiting
    2008-02-14 17:14:34,476 INFO [Shutdown] [] extensions - Destroying extensions
    2008-02-14 17:14:34,493 INFO [Shutdown] [] extensions - Destroyed extension clamscanner: com.zimbra.clam.ClamScanner@com.zimb...tensio n.ZimbraExtensionClassLoader@bafdff
    2008-02-14 17:14:34,493 INFO [Shutdown] [] extensions - Destroyed extension nginx-lookup: com.zimbra.cs.nginx.NginxLookupExten...extension.ZimbraExtensionClassLoader@8c7be5
    2008-02-14 17:14:34,493 INFO [Shutdown] [] extensions - Destroyed extension zimbrasamba: com.zimbra.ldaputils.ZimbraLDAPUtils...extension.ZimbraExtensionClassLoader@ec436
    2008-02-14 17:14:34,493 INFO [Shutdown] [] extensions - Destroyed extension com_zimbra_cert_manager: com.zimbra.cert.ZimbraCertMgrExt@com...t ension.ZimbraExtensionClassLoader@158cc6
    2008-02-14 17:14:34,493 INFO [Shutdown] [] soap - Servlet SoapServlet shutting down
    2008-02-14 17:14:34,503 INFO [Shutdown] [] log - Shutdown hook complete

    /opt/zimbra/log/httpd_err:
    [Thu Feb 14 17:36:59 2008] [notice] caught SIGTERM, shutting down
    [Thu Feb 14 17:39:26 2008] [notice] Apache/2.2.6 (Unix) PHP/5.2.2 configured -- resuming normal operations
    [Thu Feb 14 17:44:58 2008] [notice] caught SIGTERM, shutting down
    [Thu Feb 14 17:47:09 2008] [notice] Apache/2.2.6 (Unix) PHP/5.2.2 configured -- resuming normal operations
    [Thu Feb 14 18:03:27 2008] [notice] caught SIGTERM, shutting down
    [Thu Feb 14 18:05:03 2008] [notice] Apache/2.2.6 (Unix) PHP/5.2.2 configured -- resuming normal operations
    [Thu Feb 14 18:19:24 2008] [notice] caught SIGTERM, shutting down
    [Thu Feb 14 18:20:59 2008] [notice] Apache/2.2.6 (Unix) PHP/5.2.2 configured -- resuming normal operations

    Which log should I show as well?

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Hungary
    Posts
    76
    Rep Power
    7

    Default

    zmmailboxd.out says that the ports are binded, however they are not.

    0 INFO [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    Zimbra server reserving server socket port=110 bindaddr=null ssl=false
    Zimbra server reserving server socket port=995 bindaddr=null ssl=true
    Zimbra server reserving server socket port=143 bindaddr=null ssl=false
    Fatal error: exception while binding to ports
    java.net.BindException: Address already in use
    at java.net.PlainSocketImpl.socketBind(Native Method)
    at java.net.PlainSocketImpl.bind(PlainSocketImpl.java :359)
    at java.net.ServerSocket.bind(ServerSocket.java:319)
    at com.zimbra.common.util.NetUtil.newBoundServerSocke t(NetUtil.java:99)

    I also tried zmstorectl start. But did the same.
    zimbra@mail:~$ zmstorectl status
    zmmailboxdctl is not running
    zimbra@mail:~$ zmstorectl restart
    Killing mysqld with pid 7687 . done.
    mailboxd started.
    zimbra@mail:~$ zmstorectl status
    zmmailboxdctl is not running
    zimbra@mail:~$


    Any ideas?

  5. #5
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Hungary
    Posts
    76
    Rep Power
    7

    Default

    Here is the end of the mailboxd.log:
    0 INFO [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    Zimbra server reserving server socket port=110 bindaddr=null ssl=false
    Zimbra server reserving server socket port=995 bindaddr=null ssl=true
    Zimbra server reserving server socket port=143 bindaddr=null ssl=false
    Fatal error: exception while binding to ports
    java.net.BindException: Address already in use
    at java.net.PlainSocketImpl.socketBind(Native Method)
    at java.net.PlainSocketImpl.bind(PlainSocketImpl.java :359)
    at java.net.ServerSocket.bind(ServerSocket.java:319)
    at com.zimbra.common.util.NetUtil.newBoundServerSocke t(NetUtil.java:99)
    at com.zimbra.common.util.NetUtil.bindServerSocket(Ne tUtil.java:122)
    at com.zimbra.common.util.NetUtil.bindTcpServerSocket (NetUtil.java:47)
    at com.zimbra.common.handlers.PrivilegedHandler.openP orts(PrivilegedHandler.java:95)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:39)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:25)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.call(XmlConfigura tion.java:534)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConf iguration.java:244)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConf iguration.java:206)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.main(XmlConfigura tion.java:968)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:39)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:25)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
    at org.mortbay.start.Main.invokeMain(Main.java:183)
    at org.mortbay.start.Main.start(Main.java:497)
    at org.mortbay.start.Main.main(Main.java:115)

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Devcot is probably running
    lsof | grep TCP | grep 143

  7. #7
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Hungary
    Posts
    76
    Rep Power
    7

    Default

    I don't have any other services installed or started aside from what came with zimbra:

    zimbra@mail:~$ lsof |grep TCP |grep 143
    zimbra@mail:~$ fuser -n tcp 143
    zimbra@mail:~$ fuser -n tcp 110

  8. #8
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    The IMAP proxy must have been started.
    Do a
    su - zimbra
    zmproxyclt stop
    zmmailboxdctl start

    and login to the web interface and disable IMAP/POP3 Proxy

  9. #9
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Hungary
    Posts
    76
    Rep Power
    7

    Default

    I can't login to the web area since I am getting a Page not found for the admin area.

    Regarding the proxy:
    zimbra@mail:~$ zmproxyctl stop
    Stopping nginx
    Stopping memcached
    zimbra@mail:~$ zmmailboxdctl start
    mailboxd started.
    zimbra@mail:~$ zmcontrol status
    Host mail.westerlike.com
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    zmmailboxdctl is not running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    zimbra@mail:~$

  10. #10
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Well, somethings defenetly running on 143.

    Zimbra tries to bind. If it can't, it won't start.

Similar Threads

  1. [SOLVED] Clamav problem ? What's happening ?
    By aNt1X in forum Installation
    Replies: 23
    Last Post: 02-14-2008, 04:43 AM
  2. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 11:34 AM
  3. Services stopped working
    By lilwong in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 08-15-2006, 09:19 AM
  4. Unable to start tomcat
    By chanck in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 06-11-2006, 12:58 AM
  5. Monitoring : Data not yet avalaible
    By s3nz3x in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 11-30-2005, 06:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •