Results 1 to 6 of 6

Thread: IMAP problem after added external account

  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    14
    Rep Power
    8

    Default [Please Help]IMAP problem after added external account

    Before add external account ,IMAP subscribe/unscribe works properly no any problem but when I add external account and then try to make new folder or subscribe/unscribe in outlook or thunderbird it won't work. Even now I delete the external account and delete this account from outlook and recreate. Subscribe/unscribe still doesn't work as before.


    Code:
    2008-02-19 14:30:30,142 INFO  [ImapSSLServer-5981] [] ProtocolHandler - Exception occurred while handling conne
    ction
    java.lang.NullPointerException
            at com.zimbra.cs.imap.ImapPath.<init>(ImapPath.java:128)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapPath.getReferent(ImapPath.java:412)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapPath.useReferent(ImapPath.java:319)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapPath.getFolder(ImapPath.java:296)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapPath.isVisible(ImapPath.java:504)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.accumulatePaths(ImapHandler.java:1598)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.doLIST(ImapHandler.java:1495)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.executeRequest(ImapHandler.java:489)
            at com.zimbra.cs.imap.TcpImapHandler.processCommand(TcpImapHandler.java:151)
            at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.processConnection(ProtocolHandler.java:160)
            at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.run(ProtocolHandler.java:128)
            at EDU.oswego.cs.dl.util.concurrent.PooledExecutor$Worker.run(Unknown Source)
            at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
    2008-02-19 14:30:30,143 INFO  [ImapSSLServer-5981] [] ProtocolHandler - Handler exiting normally
    Other account are working fine with IMAP ...the problem just happen for the acccount which have added external mail account via web UI.
    Last edited by Thanakorn; 02-20-2008 at 11:40 PM.
    Zimbra FOSS 5.0.12GA on Debian Etch

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default

    Quote Originally Posted by Thanakorn View Post
    Before add external account, IMAP subscribe/unscribe works properly no any problem but when I add external account and then try to make new folder or subscribe/unscribe in outlook or thunderbird it won't work.
    When you say "add external account", do you mean accepting a shared Zimbra folder or adding an external POP/IMAP sync source?
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  3. #3
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default

    Or is the account someone else's Zimbra account that you're accessing directly via the IMAP client?
    Last edited by dkarp; 02-19-2008 at 09:05 AM.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  4. #4
    Join Date
    May 2007
    Posts
    14
    Rep Power
    8

    Default

    Sorry for ambiguous. I mean added external pop3 mail account by going to preference -> accounts in WEB UI.

    I found this because I have another desktop so I set outlook and using IMAP to get my email but it doesn't work even I removed the external pop3 account.

    Normal account is working fine ,just accounts which have added external mail account.

    I created another mail account in zimbra and then test the problem still occur. Outlook seem to reject quickly when I search folder for subscribe/unsubscribe but for thunderbird it take like 10 min to show the folder but it show instantly for normal account.
    Zimbra FOSS 5.0.12GA on Debian Etch

  5. #5
    Join Date
    May 2007
    Posts
    14
    Rep Power
    8

    Default

    Could someone advice on this?

    Now i can't subscribe folder at all.

    This happen only account that have added external pop3 account as mention above.
    Zimbra FOSS 5.0.12GA on Debian Etch

  6. #6
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    5
    Rep Power
    8

    Default

    We had this same IMAP problem with internally shared folders and calendars. They fixed the problem in 5.0.2. If you haven't already, I'd recommend upgrading.

Similar Threads

  1. Problem with external account
    By Angel in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 02-17-2008, 03:14 PM
  2. Replies: 9
    Last Post: 01-31-2008, 10:58 AM
  3. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 07:07 PM
  4. About external LDAP problem, urgent!
    By bylong in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 08-24-2007, 08:10 PM
  5. Problem sending mail from another account in Outlook
    By UTSCSE in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 4
    Last Post: 01-25-2007, 05:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •