Results 1 to 7 of 7

Thread: [SOLVED] Two domains sharing the same users on one server

  1. #1
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Manta - Ecuador - South America
    Posts
    36
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] Two domains sharing the same users on one server

    Hi,

    I was a server running sendmail with two domains pointed to it, so my users can receive emails to domain1.com and domain2.com.

    I'm trying the same with my zimbra box running latest 5.0 version.

    domain1.com
    domain2.com

    On the Administration site I've added a virtual domain to domain1.com called domain2.com. I'm sending emails from gmail to user@domain2.com and I'm getting this error message on the logs (I've replaced the real domain with domain2.com):

    Code:
    Feb 20 15:12:37 mail postfix/smtpd[22029]: connect from mu-out-0910.google.com[209.85.134.188]
    Feb 20 15:12:38 mail postfix/smtpd[22029]: NOQUEUE: reject: RCPT from mu-out-0910.google.com[209.85.134.188]: 554 5.7.1 <william.mero@domain2.com>: Relay access denied; from=<razametal@gmail.com> to=<william.mero@domain2.com> proto=ESMTP helo=<mu-out-0910.google.com>
    Feb 20 15:12:39 mail postfix/smtpd[22029]: disconnect from mu-out-0910.google.com[209.85.134.188]
    On my gmain inbox I've the following error message (I've replaced the real domain with domain2.com):

    Code:
    Mail Delivery Subsystem to me
    	
    show details 3:12 PM (13 minutes ago)
    	
    This is an automatically generated Delivery Status Notification
    
    Delivery to the following recipient failed permanently:
    
        william.mero@domain2.com
    
    Technical details of permanent failure:
    PERM_FAILURE: SMTP Error (state 13): 554 5.7.1 <william.mero@domain2.com>: Relay access denied
    
      ----- Original message -----
    
    Received: by 10.78.175.8 with SMTP id x8mr14295253hue.77.1203538355410;
           Wed, 20 Feb 2008 12:12:35 -0800 (PST)
    Received: by 10.78.183.19 with HTTP; Wed, 20 Feb 2008 12:12:35 -0800 (PST)
    Message-ID: <e0ac8fe20802201212v2c8eb024l6fc5f08f03d94412@mail.gmail.com>
    Date: Wed, 20 Feb 2008 15:12:35 -0500
    From: "RazaMetaL | Only The Good Die Young" <razametal@gmail.com>
    To: william.mero@domain2.com
    Subject: test
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
    Content-Transfer-Encoding: 7bit
    Content-Disposition: inline
    - Hide quoted text -
    
    test
    
    --
    Linux User: 255902
    
    Please avoid sending me Word or PowerPoint attachments.
    See http://www.gnu.org/philosophy/no-word-attachments.html
    e-mails sent to domain1.com are working fine.
    Code:
    Feb 20 15:25:41 mail postfix/smtpd[24422]: connect from nf-out-0910.google.com[64.233.182.189]
    Feb 20 15:25:42 mail postfix/smtpd[24422]: 9D8D3103C72E: client=nf-out-0910.google.com[64.233.182.189]
    Feb 20 15:25:43 mail postfix/cleanup[24548]: 9D8D3103C72E: message-id=<e0ac8fe20802201225q35f59c9ar224eeba3eb5022e3@mail.gmail.com>
    Feb 20 15:25:43 mail postfix/qmgr[13737]: 9D8D3103C72E: from=<razametal@gmail.com>, size=3459, nrcpt=2 (queue active)
    Feb 20 15:25:48 mail postfix/smtpd[24552]: connect from localhost[127.0.0.1]
    Feb 20 15:25:48 mail postfix/smtpd[24552]: 0B30D103C72F: client=localhost[127.0.0.1]
    Feb 20 15:25:48 mail postfix/cleanup[24548]: 0B30D103C72F: message-id=<e0ac8fe20802201225q35f59c9ar224eeba3eb5022e3@mail.gmail.com>
    Feb 20 15:25:48 mail postfix/qmgr[13737]: 0B30D103C72F: from=<razametal@gmail.com>, size=3977, nrcpt=2 (queue active)
    Feb 20 15:25:48 mail postfix/smtpd[24552]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
    Feb 20 15:25:48 mail postfix/lmtp[24554]: 0B30D103C72F: to=<william.mero@domain1.com>, relay=mail.pesca.gov.ec[200.125.220.83]:7025, delay=0.21, delays=0.03/0.03/0/0.15, dsn=2.1.5, status=sent (250 2.1.5 OK)
    It is possible to have the same scenario that I'm having with the sendmail box?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Manta - Ecuador - South America
    Posts
    36
    Rep Power
    7

    Lightbulb

    I've done with the following settings:

    1.- Add a new domain called domain2.com
    2.- Crate one alias for each user from @domain2.com to @domain1.com

    It works, but I've to create one alias for each user

  3. #3
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Welcome to the forums,
    You can also implement your above solution faster if you'd like using these methods: ManagingDomains - Zimbra :: Wiki
    Though using your method (adding individual aliases) they can pick between either e-mail addresses to send from.
    You can also set it via CLI if you want to script it faster with the zimbraMailAlias attribute.
    With zmprov it's addAccountAlias: It doesn't sound like it, but if you're still making use of the sendmail box (ie 2 boxes): Split Domain - Zimbra :: Wiki
    (& I doubt you'll still want it once you fix the routing using the split domain article, but the way you might have been handing off mail before could have looked like a relay: ZimbraMtaMyNetworks - Zimbra :: Wiki)
    Last edited by mmorse; 02-20-2008 at 09:38 PM.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Manta - Ecuador - South America
    Posts
    36
    Rep Power
    7

    Default

    This lines works for me, than you

    Code:
    Creating a Domain Alias
    
    If you have a domain domain.com and you want the domain example.com to be an alias for it, so that sending mail to user@example.com is the same as sending mail to user@domain.com (delivered to the same mailbox), you can designate example.com as a domain alias when creating the domain. This example assumes domain.com already exists, but example.com does not.
    
    zmprov cd example.com zimbraDomainType alias zimbraMailCatchAllAddress @example.com zimbraMailCatchAllForwardingAddress @domain.com

  5. #5
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Manta - Ecuador - South America
    Posts
    36
    Rep Power
    7

    Default

    HI,

    It is possible to take off the domain alias?

  6. #6
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    658
    Rep Power
    8

    Default

    You can delete the alias using zmprov almost the same way as it was created. From your example, it'll look something like this:

    Code:
    zmprov dd example.com

  7. #7
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Manta - Ecuador - South America
    Posts
    36
    Rep Power
    7

    Default

    Thank you very much for your response. It works for me

Similar Threads

  1. initializing ldap...FAILED(256)ERROR
    By manjunath in forum Installation
    Replies: 39
    Last Post: 06-07-2013, 10:27 AM
  2. Error loading on Mac OS X 10.4.10 server PPC
    By qprcanada in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 10-26-2007, 06:25 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  4. Initializing LDAP...Failed (256)
    By iratik in forum Installation
    Replies: 26
    Last Post: 03-06-2007, 02:10 PM
  5. ZCS 3.2 Beta Available
    By KevinH in forum Announcements
    Replies: 31
    Last Post: 07-07-2006, 03:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •