Hi all,

Is there anyone encountering problems when using HTML mode of webmail to view an html email?

One of my user usually check mails remotely, and his network connection was unstable that Ajax UI was not quite suitable for him as error messages always pop up. I've suggested him to turn to HTML mode, and everything works fine.

But the problem comes when he is going to check those mails with a text file as attachment and a html content. Using Ajax mdoe to view it is 100% normal, but using HTML mode to view will simply show the strings in the text file attachment, and no way to show the html content.

These mails are not sent by any mail client. They are machine-generated.

Here's the original source of one of those mails. Yet sorry that the email domains are modified due to confidentiality. The contents are also modified, but I'm sure that these parts are only plain texts and simple html codes.


Return-Path: report@domain.com
Received: from admin.domain.com (LHLO admin.domain.com)
(192.168.0.253) by admin.domain.com with LMTP; Thu, 21 Feb 2008
16:05:16 +0800 (HKT)
Received: from localhost (localhost.localdomain [127.0.0.1])
by admin.domain.com (Postfix) with ESMTP id 1B072202BE
for <report@domain.com>; Thu, 21 Feb 2008 16:05:16 +0800 (HKT)
X-Quarantine-ID: <2kJnhjoVNFZf>
X-Virus-Scanned: amavisd-new at
X-Amavis-Alert: BAD HEADER, Header field occurs more than once: "To" occurs 4
times
X-Spam-Flag: NO
X-Spam-Score: -2.47
X-Spam-Level:
X-Spam-Status: No, score=-2.47 tagged_above=-10 required=6.6 tests=[AWL=0.128,
BAYES_00=-2.599, HTML_MESSAGE=0.001]
Received: from admin.domain.com ([127.0.0.1])
by localhost (admin.domain.com [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024)
with ESMTP id 2kJnhjoVNFZf for <report@domain.com>;
Thu, 21 Feb 2008 16:05:10 +0800 (HKT)
Received: from mail.domain.com (mail.domain.com [10.16.0.1])
by admin.domain.com (Postfix) with SMTP id 25A29202B3
for <report@domain.com>; Thu, 21 Feb 2008 16:05:10 +0800 (HKT)
Received: from localhost (localhost.localdomain [127.0.0.1])
by mail.domain.com (Postfix) with ESMTP id 0F3D53D045E;
Thu, 21 Feb 2008 16:03:00 +0800 (HKT)
X-Quarantine-ID: <io+vt+4Q-Z7a>
X-Virus-Scanned: amavisd-new at
X-Amavis-Alert: BAD HEADER, Header field occurs more than once: "To" occurs 4
times
Received: from mail.domain.com ([127.0.0.1])
by localhost (mail.domain.com [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024)
with ESMTP id io+vt+4Q-Z7a; Thu, 21 Feb 2008 16:02:57 +0800 (HKT)
Received: from trading-server (trading-server.domain.com [192.168.0.23])
by mail.domain.com (Postfix) with ESMTP id 47F5C3D0194;
Thu, 21 Feb 2008 16:02:57 +0800 (HKT)
From: report@domain.com
To: report@domain.com
To: report@anotherdomain.com
To: user1@domain.com
To: user2@domain.com
Message-ID: <11367747.21203581102003.JavaMail.admin@domain.com >
Subject: Feb21,2008 Hong Kong Turnover
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed;
boundary="----=_Part_2_11544518.1203581102002"
Date: Thu, 21 Feb 2008 16:02:57 +0800 (HKT)

------=_Part_2_11544518.1203581102002
Content-type: text/plain
Content-Transfer-Encoding: 7bit

Strings in the text attachment. Strings in the text attachment. Strings in the text attachment. Strings in the text attachment. Strings in the text attachment. Strings in the text attachment. Strings in the text attachment. Strings in the text attachment. Strings in the text attachment. Strings in the text attachment. Strings in the text attachment.
------=_Part_2_11544518.1203581102002
Content-type: text/html
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

<html>
<body>
html parts<br>
html parts<br>
html parts<br>
html parts<br>
html parts<br>
html parts<br>
html parts<br>
</body>
</html>
------=_Part_2_11544518.1203581102002--


I understand it's weird to ask something about the HTML mode stuff. I profoundly appreciate the Ajax UI, and I also hope every user can enjoy it too. But you know, it turns out to be so helpless when not even 1 out of 100 posts is talking about HTML mode problems. Please, I need your help...