Hi,

I was following this article http://www.zimbra.com/blog/archives/...er_server.html to test the backup restoration process. Our mail server is on mail.hddbroker.com and I created a server called mailbackup.hddbroker.lan. I followed the directions I used the ZmSetServerName on the mailbackup server.

At some point during this process someone in our office called me to say that they were having problems accessing the mail server (mail.hddbroker.com). When I checked the mail server status via zmcontrol status, it showed:

Code:
[zimbra@mail ~]$ zmcontrol status
Unable to determine enabled services from ldap.
Enabled services read from cache. Service list may be inaccurate.
Host mail.hddbroker.com
        antispam                Stopped
                zmmtaconfigctl is not running
                zmamavisdctl is not running
        antivirus               Stopped
                zmmtaconfigctl is not running
                zmamavisdctl is not running
        ldap                    Stopped
        logger                  Running
        mailbox                 Stopped
                zmmtaconfigctl is not running
                mysql.server is not running
                tomcat is not running
        mta                     Stopped
                zmmtaconfigctl is not running
                postfix is not running
                zmsaslauthdctl is not running
        snmp                    Stopped
                swatch is not running
        spell                   Stopped
                zmapachectl is not running
        stats                   Stopped
Thinking that it was something simple that a restart would fix, I stopped Zimbra and then started it again and this is what I have now:

Code:
[zimbra@mail ~]$ zmcontrol stop
[zimbra@mail ~]$ zmcontrol start
Host mail.hddbroker.com
        Starting ldap...Done.
Unable to determine enabled services from ldap.
Enabled services read from cache. Service list may be inaccurate.
        Starting logger...Done.
        Starting mailbox...Done.
        Starting antispam...Done.
        Starting antivirus...Done.
        Starting snmp...Done.
        Starting spell...Done.
        Starting mta...Done.
        Starting stats...Done.
[zimbra@mail ~]$ zmcontrol status
Unable to determine enabled services from ldap.
Enabled services read from cache. Service list may be inaccurate.
Host mail.hddbroker.com
        antispam                Running
        antivirus               Running
        ldap                    Running
        logger                  Running
        mailbox                 Stopped
                tomcat is not running
        mta                     Running
        snmp                    Running
        spell                   Running
        stats                   Running
The only thing that I can think of was that the mailbackup install talked to our mail server and messed around with the LDAP settings and that is now causing the mailbox to stop working. If I try to stop and start tomcat itself, I get this:

Code:
[zimbra@mail ~]$ tomcat stop
[zimbra@mail ~]$ tomcat start
ERROR: problem reading config from ldap. Make sure ldap is running.
I am not sure where to look to get this resolved? I have done searches in the forums but nothing quite matches what I am experiencing. Unfortunately, the staff cannot access their mail until I can get this resolved.

Thank you.