Results 1 to 2 of 2

Thread: Unable to set certain settings....

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    2
    Rep Power
    8

    Default Unable to set certain settings....

    After reading through the "Performance Tuning Guidelines for Large Deployments" doc, I have found that either through the Admin Web Interface, or command line I am unable to set the following settings:
    zimbraHttpNumThreads: 250
    zimbraHttpSSLNumThreads: 50
    zimbraImapNumThreads: 200
    zimbraLmtpNumThreads: 20
    zimbraPop3NumThreads: 100
    zimbraScheduledTaskNumThreads: 20


    Code:
    [zimbra@zimbra-001.hostname.com ~]$ zmprov ms zimbra-001.hostname.com zimbraHttpSSLNumThreads 100
    [zimbra@zimbra-001.hostname.com ~]$ zmprov ms zimbra-001.hostname.com zimbraImapNumThreads 500   
    [zimbra@zimbra-001.hostname.com ~]$ zmprov ms zimbra-001.hostname.com zimbraLmtpNumThreads 40 
    
    [zimbra@zimbra-001.hostname.com ~]$ zmprov gacf |grep Thread
    zimbraHttpNumThreads: 250
    zimbraHttpSSLNumThreads: 50
    zimbraImapNumThreads: 200
    zimbraLmtpNumThreads: 20
    zimbraPop3NumThreads: 100
    zimbraScheduledTaskNumThreads: 20
    
    [zimbra@zimbra-001.hostname.com ~]$ zmcontrol stop
    Host zimbra-001.hostname.com
    	Stopping stats...Done
    	Stopping mta...Done
    	Stopping spell...Done
    	Stopping snmp...Done
    	Stopping archiving...Done
    	Stopping antivirus...Done
    	Stopping antispam...Done
    	Stopping imapproxy...Done
    	Stopping mailbox...Done
    	Stopping logger...Done
    	Stopping ldap...Done
    [zimbra@zimbra-001.hostname.com ~]$ zmcontrol start
    Host zimbra-001.hostname.com
    	Starting ldap...Done.
    	Starting logger...Done.
    	WARNING: Disk space below threshold for /opt/zimbra/store.
    	Starting mailbox...Done.
    	Starting imapproxy...Done.
    	Starting antispam...Done.
    	Starting antivirus...Done.
    	Starting archiving...Done.
    	Starting snmp...Done.
    	Starting spell...Done.
    	Starting mta...Done.
    	Starting stats...Done.
    
    [zimbra@zimbra-001.hostname.com conf]$ zmprov gacf |grep Thread
    zimbraHttpNumThreads: 250
    zimbraHttpSSLNumThreads: 50
    zimbraImapNumThreads: 200
    zimbraLmtpNumThreads: 20
    zimbraPop3NumThreads: 100
    zimbraScheduledTaskNumThreads: 20

    I looked through the support portal and only found one doc related to this, but it was for 4.5.6 not 5.0.x (I am running 5.0.2)
    Has anyone else had trouble with this? Is there a specific log file I could look inside to see if these settings actually take place?

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Your setting on the server level (ms) and checking globally (gacf) - individual server values override the global attributes.
    Try:
    zmprov gs zimbra-001.hostname.com | grep Thread

Similar Threads

  1. Unable to set the param value
    By palchuri in forum Zimlets
    Replies: 2
    Last Post: 05-13-2008, 10:00 AM
  2. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 07:07 PM
  3. Update Received Date in Folder-Listing
    By Oswald-Kolle in forum Installation
    Replies: 25
    Last Post: 08-21-2007, 05:21 PM
  4. 3.0 to 4.5.3 Upgrade failed (mysql error)
    By dealt in forum Installation
    Replies: 35
    Last Post: 03-19-2007, 11:30 PM
  5. Unable to set flags Zimbra via Kmail IMAP
    By tgx in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 10-04-2006, 11:41 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •