Results 1 to 6 of 6

Thread: Problem with external adresses in distribution lists

  1. #1
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    10
    Rep Power
    7

    Default Problem with external adresses in distribution lists

    When I create a distribution list I only get the mail delivered for the internal mailboxes.
    i cannot do something like webmaster@mydomain.com -> cleverguy@external.com
    Can this be a deliberate thing or is there something I should check in my setup?

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Hmm
    Dist lists should work for external addresses as well.

    Can you look at /var/log/zimbra.log for any errors or bounces?

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Location
    Wyocena, WI
    Posts
    11
    Rep Power
    7

    Default

    Hello,

    We are having the same issue. Anybody know what the fix for this is?

    Thanks much!
    Kathy

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by krmorrison View Post
    We are having the same issue. Anybody know what the fix for this is?
    A 'me too' post doesn't really give much to hgelp you diagnose the problem. How about starting with the Zimbra version, update your user profile (don't post it in this thread)with the output of the following:

    Code:
    su - zimbra
    zmcontrol -v
    As was asked earlier, what errors do you see in the log files?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Join Date
    May 2008
    Location
    Wyocena, WI
    Posts
    11
    Rep Power
    7

    Default

    Thanks Bill for getting back to me so quickly. We just converted to the latest, greatest version of Zimbra over the weekend and are noticing some issues. I am not the Zimbra admin but they are so swamped I thought I'd see if there was anything I could do to help.

    As I re-read the initial post it may not be excactly what we are experiencing. What is happening is Distribution lists are receiving internal email but are not receiving any external mail. The error that we see when we track an external mail sent to a distribution list is 5 50 5.1.1 No such user in here (in reply to RCPT TO command)).

    Forwarding addresses, as well, receive mail sent from internal senders, however, they don't receive any mail sent from external email addresses.

    Email accounts will and alias receive any email addressed to the alias address.

    I know it's not the log file but does it give you any clues as to what is going on?

    Thanks, Kathy

  6. #6
    Join Date
    May 2008
    Location
    Wyocena, WI
    Posts
    11
    Rep Power
    7

    Default

    Hi,

    Just to let you know it must be something with our mail setup. We had to put an alias for the distribution list with a slightly different prefix.

    Thanks for your help!
    Kathy

Similar Threads

  1. Nested distribution lists
    By Britt in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 05-10-2013, 05:01 AM
  2. Replies: 4
    Last Post: 01-29-2008, 08:43 PM
  3. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 07:07 PM
  4. More about distribution lists
    By peng1can in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 12-17-2007, 07:33 PM
  5. About external LDAP problem, urgent!
    By bylong in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 08-24-2007, 08:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •