Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 47

Thread: [SOLVED] Server statistics does not working

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Czech Republic, Prague
    Posts
    66
    Rep Power
    8

    Default [SOLVED] Server statistics does not working

    Hi all,
    for past few weeks zimbra does not generate statistics (message count, message volume, antispam, disk).

    I don't know why.

    There is no change after upgrade from 5.0.2 to 5.0.4. Statistics still not working.

    Any help how to solve this?

    Thanks.

    Bo.
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Anything in your Log Files - Zimbra :: Wiki ?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Czech Republic, Prague
    Posts
    66
    Rep Power
    8

    Default

    I found there is no file:
    /opt/zimbra/log/zimbrastats.csv

    Is this ok?

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    That file should be created under /opt/zimbra/zmstats. Check for /tmp/zmlogger.out also ensure zmlogger is running so do a
    Code:
    su - zimbra
    zmcontrol status

  5. #5
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Czech Republic, Prague
    Posts
    66
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    That file should be created under /opt/zimbra/zmstats. Check for /tmp/zmlogger.out
    $ ls /tmp/zmlogger.out
    ls: /tmp/zmlogger.out: No such file or directory

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    also ensure zmlogger is running so do a
    Code:
    su - zimbra
    zmcontrol status
    Stats are running:
    Code:
            antispam                Running
            antivirus               Running
            ldap                    Running
            logger                  Running
            mailbox                 Running
            mta                     Running
            snmp                    Running
            spell                   Running
            stats                   Running
    in /opt/zimbra/zmstat
    Code:
    ...
    2008-04-06
    2008-04-07
    2008-04-08
    2008-04-09
    cpu.csv
    fd.csv
    imap.csv
    mailboxd.csv
    mtaqueue.csv
    mysql.csv
    pid
    pop3.csv
    proc.csv
    soap.csv
    threads.csv
    vm.csv
    zmstat.out
    i found some errors in zmstat.out, but maybe this is not a problem
    Code:
    Warning: Not possible to monitor process stats
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/zimbra/db/mysql.sock' (2)
    Error while running '/opt/zimbra/bin/mysql --user=zimbra --password=**** --database=z
    imbra --batch --skip-column-names'. at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/DB/DB.pm line 73.
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException dog.ucetn
    ictvi-on-line.cz:389)
    Warning: Not possible to monitor process stats
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/zimbra/db/mysql.sock' (2)
    Error while running '/opt/zimbra/bin/mysql --user=zimbra --password=******* --database=z
    imbra --batch --skip-column-names'. at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/DB/DB.pm line 73.
    Warning: Not possible to monitor process stats
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    Warning: Not possible to monitor process stats
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    Warning: Not possible to monitor process stats
    04/09/2008 15:47:00: ERROR: No such process: '17252'
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    Warning: Not possible to monitor process stats
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    Warning: Not possible to monitor process stats
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    Warning: Not possible to monitor process stats
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    Warning: Not possible to monitor process stats
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    Warning: Not possible to monitor process stats
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    Warning: Not possible to monitor process stats
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    No iostat installed on this host at /opt/zimbra/libexec/zmstat-io line 29.
    Warning: Not possible to monitor process stats
    04/10/2008 12:16:30: ERROR: No such process: '16235'
    Thanks for help!

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Two things :-

    1) apt-get install sysstat <- that will install iostat for you
    2) Hmmm, looks like the password is incorrect for the zimbra_logger database.

    So, run the following :-

    Code:
    su - zimbra
    zmlocalconfig -s | grep -i mysql | grep -i logger
    You should see the password for that database. You can then run
    Code:
    mysql --socket=/opt/zimbra/logger/db/mysql.sock -p
    Enter the password and see if it connects you. If not you can then follow Resetting LDAP & MySQL Passwords - Zimbra :: Wiki

  7. #7
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Czech Republic, Prague
    Posts
    66
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    Two things :-

    1) apt-get install sysstat <- that will install iostat for you
    ..now is installed.


    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    2) Hmmm, looks like the password is incorrect for the zimbra_logger database.

    So, run the following :-

    Code:
    su - zimbra
    zmlocalconfig -s | grep -i mysql | grep -i logger
    You should see the password for that database. You can then run
    Code:
    mysql --socket=/opt/zimbra/logger/db/mysql.sock -p
    Enter the password and see if it connects you. If not you can then follow Resetting LDAP & MySQL Passwords - Zimbra :: Wiki
    Password from zmlocalconfig (zimbra_logger_mysql_password) is OK. But i see in zmstat.out different password (maybe some old password?).

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Hmmm, could you check to see what MySQL processes are running
    Code:
    ps auxww | grep sql | grep logger
    . Perhaps their is a old MySQL process running.

    I would then look at resetting the MySQL passwords for the logger as the next step.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Czech Republic, Prague
    Posts
    66
    Rep Power
    8

    Default

    Code:
    $ ps auxww | grep sql | grep logger
    zimbra   16350  0.0  0.0   3048  1544 ?        S    02:44   0:00 /bin/sh /opt/zimbra/logger/mysql/bin/mysqld_safe --defaults-file=/opt/zimbra/conf/my.logger.cnf --external-locking --ledir=/opt/zimbra/logger/mysql/libexec
    zimbra   16394  0.0  0.7 101792 15296 ?        Sl   02:44   0:06 /opt/zimbra/logger/mysql/libexec/mysqld --defaults-file=/opt/zimbra/conf/my.logger.cnf --basedir=/opt/zimbra/logger/mysql --datadir=/opt/zimbra/logger/db/data --pid-file=/opt/zimbra/logger/db/mysql.pid --skip-external-locking --port=7307 --socket=/opt/zimbra/logger/db/mysql.sock --external-locking
    
    $ zmmylogpasswd newpasswd
    * Changed zimbra mysql user password

    .. i will wait if it helps

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    stop and start the logger service aswell after the password change.

Similar Threads

  1. server statistics for disk usage
    By melody in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 03-27-2008, 06:28 AM
  2. XMPP server to server not working
    By Spliff in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 01-31-2008, 09:48 AM
  3. [Network Edition Trial] OS X Installation
    By dmg in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 02-07-2007, 04:25 PM
  4. Intallation on FC5
    By rsharpe in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 06-13-2006, 05:15 AM
  5. Send mail to test server, not working
    By eXtremeSG in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 02-16-2006, 07:40 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •