Results 21 to 21 of 21

Thread: Mail delivered for a while then simply queued

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    51
    Rep Power
    10

    Default Mail delivered for a while then simply queued

    Hi,

    I'm running tests on a multi-box setup (1xLDAP, 1xSMTP, 1xMailstore) now to spread the load a little. I'm sending about an avg of 5 messages every 10 seconds, from 5k to 14mb across about 10 users.

    All is fine for a while and mail is delivered as expected. But then it simply seems to be queued and held in the active postfix queue (currently sitting with ~1100 messages in it and growing all the time).

    The load on the SMTP box is sitting at :
    Code:
    $> uptime
     12:00:58 up  1:39,  3 users,  load average: 0.26, 0.42, 0.46
    
    $> free
                 total       used       free     shared    buffers     cached
    Mem:        514484     499396      15088          0      23976     267316
    -/+ buffers/cache:     208104     306380
    Swap:      1048568        232    1048336
    The load on the other two is very low. /var/log/zimbra.log on the smtp box is simply showing this for each new message :
    Code:
    Feb 17 12:02:45 p317-02 postfix/qmgr[10768]: 920C83788D6: from=<root@xxxxx>, size=5087, nrcpt=1 (queue active)
    Feb 17 12:02:45 p317-02 sendmail[4090]: k1HC2jJm004090: to=user@xxxxx, ctladdr=root (0/0), delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=34619, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (Ok: queued as 920C83788D6)
    Feb 17 12:02:45 p317-02 postfix/smtpd[2843]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Running /opt/zimbra/postfix/sbin/postqueue -f doesn't seem to do anything. There have been no mail deliveries to any of the users for an hour at least.

    All the boxes are regular CentOS 4.2, no VM's etc.

    Edit: about 20 or so messages were just delivered to each user, but 1400 are now in the active queue....
    Last edited by billybofh; 02-17-2006 at 05:15 AM.

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 02:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 09:09 AM
  4. DynDNS and Zimbra
    By afterwego in forum Installation
    Replies: 30
    Last Post: 04-01-2007, 04:34 PM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •