Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27

Thread: "ERROR" zmmailboxdctl is not running

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    33
    Rep Power
    9

    Default "ERROR" zmmailboxdctl is not running

    Since Monday when this happens run the command:
    > Zmcontrol status
    Host x.x.pt
    imapproxy Running
    logger Stopped
    logmysql.server is not running
    zmlogswatchctl is not running
    mailbox Stopped
    zmmailboxdctl is not running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running


    Can anyone help me?

    Greetings
    Jose Oliveira

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Would you please check your Log Files - Zimbra :: Wiki for any error messages.

    Also, http://www.zimbra.com/forums/announc...r-profile.html please so we know which version of ZCS you are running

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    33
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    Would you please check your Log Files - Zimbra :: Wiki for any error messages.

    Also, http://www.zimbra.com/forums/announc...r-profile.html please so we know which version of ZCS you are running
    My release of zimbra :

    Release 5.0.4_GA_2101.RHEL4_20080321155827 CentOS4 FOSS edition

    - tells me to see the logs? you can show me where the logs to see that?

    Greetings
    Jose Oliveira

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by olibite View Post
    Can anyone help me?
    It would help if you followed-up on your original thread and gave us more information (and some feedback) about the problem you are experiencing, we can't help you if you don't tell us what's in the logs and whether you've tried any of the advice you've been given and what the results were.

    Give us some feedback and people on the forums will do their best to help you but we need some information to work with.

    Please don't start duplicate threads again.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    33
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    It would help if you followed-up on your original thread and gave us more information (and some feedback) about the problem you are experiencing, we can't help you if you don't tell us what's in the logs and whether you've tried any of the advice you've been given and what the results were.

    Give us some feedback and people on the forums will do their best to help you but we need some information to work with.

    Please don't start duplicate threads again.
    It says what information is accurate to analazir the problem? I submit to you by this channel or by e-mail!

    My installation is MultiServer (2x MTA and 2x MailStore)

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Log Files - Zimbra :: Wiki details where to find them. Have a look through them especially /var/log/zimbra.log and /opt/zimbra/log/mailbox.log.

  7. #7
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Post in reply to this thread some details from the log files. Look at the post above from uxbod he has given you the link to a description of where the files are.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    33
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Post in reply to this thread some details from the log files. Look at the post above from uxbod he has given you the link to a description of where the files are.

    Attached the files of logs.
    Last edited by olibite; 05-07-2008 at 11:54 AM.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Okay, a couple of things to check please :-

    1. As root run dmesg on each of the message store servers.
    2. Check /opt/zimbra/db/data/srv1.zmail.pt.err for any error messages aswell.

    Also, make sure you have a good backup in place aswell.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    33
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    Okay, a couple of things to check please :-

    1. As root run dmesg on each of the message store servers.
    2. Check /opt/zimbra/db/data/srv1.zmail.pt.err for any error messages aswell.

    Also, make sure you have a good backup in place aswell.
    OK. Attached the files.
    Last edited by olibite; 05-07-2008 at 11:54 AM.

Similar Threads

  1. zmmailboxdctl is stopped frequently..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2008, 09:59 AM
  2. Can't seem to get global in BES
    By sdemeyer in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 12
    Last Post: 03-19-2008, 09:22 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 11-14-2007, 02:19 PM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 12:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •