Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: [SOLVED] Problem when change IP

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    30
    Rep Power
    8

    Angry [SOLVED] Problem when change IP

    Hello all,
    I using Zimbra 5.05 on CentOS 4.4 x86 that IP is 172.33.33.5, when i move all database to new server (this server to test new functions, upgrade...) that ip is 172.33.39.3. Now the new server can not start
    Host mymail.server.com
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    zmmailboxdctl is not running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    I check /opt/zimbra/log/zmmailboxd.out, i saw that:
    Zimbra server reserving server socket port=110 bindaddr=172.33.33.5 ssl=false
    Fatal error: exception while binding to ports
    java.net.BindException: Cannot assign requested address

    I used
    zmprov -l gs mymail.server.com | grep Bind
    zimbraPop3BindAddress: 172.33.33.5

    After, i used:
    zmprov -l ms mymail.server.com -zimbraPop3BindAddress 172.33.39.3
    zmcontrol stop
    zmcontrol start

    But my server still can not start
    Check again and i still see
    zmprov -l gs mymail.server.com | grep Bind
    zimbraPop3BindAddress: 172.33.33.5

    What happen?
    Please help me

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Code:
    su - zimbra
    zmcontrol stop
    netstat -an | grep 110
    ensure that another POP service is not running already. What errors are being reported in your Log Files - Zimbra :: Wiki ?

    Also, http://www.zimbra.com/forums/announc...r-profile.html please

  3. #3
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    What is the answer to the other question you were also asked?
    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    What errors are being reported in your Log Files - Zimbra :: Wiki ?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    30
    Rep Power
    8

    Default

    There is not 110-process running

  5. #5
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    30
    Rep Power
    8

    Default

    zmcontrol -v
    Release 5.0.5_GA_2201.RHEL4_20080417001732 CentOS4


    cat /opt/zimbra/log/zmmailboxd.out
    Zimbra server reserving server socket port=110 bindaddr=172.33.33.5 ssl=false
    Fatal error: exception while binding to ports
    java.net.BindException: Cannot assign requested address
    at java.net.PlainSocketImpl.socketBind(Native Method)
    at java.net.PlainSocketImpl.bind(PlainSocketImpl.java :359)
    at java.net.ServerSocket.bind(ServerSocket.java:319)
    at com.zimbra.common.util.NetUtil.newBoundServerSocke t(NetUtil.java:99)
    at com.zimbra.common.util.NetUtil.bindServerSocket(Ne tUtil.java:122)
    at com.zimbra.common.util.NetUtil.bindTcpServerSocket (NetUtil.java:47)
    at com.zimbra.common.handlers.PrivilegedHandler.openP orts(PrivilegedHandler.java:75)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:39)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:25)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.call(XmlConfigura tion.java:534)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConf iguration.java:244)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConf iguration.java:206)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.main(XmlConfigura tion.java:968)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:39)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:25)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
    at org.mortbay.start.Main.invokeMain(Main.java:183)
    at org.mortbay.start.Main.start(Main.java:497)
    at org.mortbay.start.Main.main(Main.java:115)

    Thanks for your help

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Also could you post the following please
    Code:
    cat /etc/hosts
    cat /etc/resolv.conf
    dig _domainname_ mx
    dig _domainname_ any
    host `hostname` <- note backticks and not double quotes

  7. #7
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    30
    Rep Power
    8

    Default

    cat /etc/hosts
    # Do not remove the following line, or various programs
    # that require network functionality will fail.
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    172.33.39.3 mymail.server.com mymail

    -------------------------------------------------
    cat /etc/resolv.conf
    search server.com
    nameserver 172.33.39.3

    -------------------------------------------------
    dig server.com mx

    ; <<>> DiG 9.2.4 <<>> server.com mx
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 52790
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 1

    ;; QUESTION SECTION:
    ;atvn.com.vn. IN MX

    ;; ANSWER SECTION:
    atvn.com.vn. 172800 IN MX 10 mymail.server.com.

    ;; AUTHORITY SECTION:
    atvn.com.vn. 172800 IN NS mymail.server.com.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    mymail.server.com. 172800 IN A 172.33.39.3

    ;; Query time: 1 msec
    ;; SERVER: 172.33.39.3#53(172.33.39.3)
    ;; WHEN: Wed May 28 15:39:00 2008
    ;; MSG SIZE rcvd: 85


    dig atvn.com.vn any

    ; <<>> DiG 9.2.4 <<>> atvn.com.vn any
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 34637
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 3, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

    ;; QUESTION SECTION:
    ;atvn.com.vn. IN ANY

    ;; ANSWER SECTION:
    atvn.com.vn. 172800 IN SOA hcmcexch2.atvn.com.vn. hostmaster.atvn.com.vn. 2006111000 43200 900 1814400 7200
    atvn.com.vn. 172800 IN NS hcmcexch2.atvn.com.vn.
    atvn.com.vn. 172800 IN MX 10 hcmcexch2.atvn.com.vn.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    hcmcexch2.atvn.com.vn. 172800 IN A 172.33.39.3

    ;; Query time: 2 msec
    ;; SERVER: 172.33.39.3#53(172.33.39.3)
    ;; WHEN: Wed May 28 15:40:54 2008
    ;; MSG SIZE rcvd: 132

    ------------------------------------------------------------
    dig server.com any

    ; <<>> DiG 9.2.4 <<>> server.com any
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 34637
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 3, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

    ;; QUESTION SECTION:
    ;server.com. IN ANY

    ;; ANSWER SECTION:
    server.com. 172800 IN SOA mymail.server.com. hostmaster.server.com. 2006111000 43200 900 1814400 7200
    server.com. 172800 IN NS mymail.server.com.
    server.com. 172800 IN MX 10 mymail.server.com.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    mymail.server.com. 172800 IN A 172.33.39.3

    ;; Query time: 2 msec
    ;; SERVER: 172.33.39.3#53(172.33.39.3)
    ;; WHEN: Wed May 28 15:40:54 2008
    ;; MSG SIZE rcvd: 132

    -----------------------------------------------------------------------
    host mymail.server.com
    mymail.server.com has address 172.33.39.3

    Thanks

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Code:
    su - zimbra
    zmprov ms mymail.server.com zimbraPop3BindAddress 172.33.39.3
    zmcontrol stop; zmcontrol start
    try this as it works here okay.

  9. #9
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    30
    Rep Power
    8

    Default

    Hello bod,
    when i run
    zmprov ms mymail.server.com zimbraPop3BindAddress 172.33.39.3

    i get error
    ERROR: zclient.IO_ERROR (invoke Connection refused, server: localhost) (cause: java.net.ConnectException Connection refused)

    and i can not change zimbraPop3BindAddress and my zimbramailbox can not start

  10. #10
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    6
    Rep Power
    6

    Default Cannon assign requested address

    I'm having the same problem. I am new to Zimbra and am trying to get this problem resolved for a client. The domain name has since been redirected to another server. Could this be a cause of the error? Is there a way that I can get it running by just pointed the web browser at an IP address?

    Thanks

Similar Threads

  1. zmclamdctl is not running after upgrade
    By Darren in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 10-10-2008, 10:10 AM
  2. [SOLVED] Change IP address
    By danny.sierra@omtech.net in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 04-29-2008, 02:16 PM
  3. OffSite configure, IP change ahead
    By rickvv in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 04-09-2008, 12:34 AM
  4. Replies: 7
    Last Post: 03-12-2008, 06:25 AM
  5. Change Ip after Installation
    By erik.schwalbe in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 02-13-2008, 04:33 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •