Results 1 to 8 of 8

Thread: Thunderbird 5.7.1 Error

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Thumbs down Thunderbird 5.7.1 Error

    Using Thunderbird client, we are suddenly receiving Relay access denied 554 5.7.1 errors attempting to send to any domain but our own. This function was working and has suddenly stopped. We have tried all of the different options within Outbound Server configuration (No, TLS, if available, TLS Only, SSL) to no avail. We do have proper username and password information. We have enabled "Enable Authentication". We can receive email with no problem, but outbound mail will not work. We are able to send and receive from the local network. This only fails when outside of the LAN. We do have TLS authentication checked. Although, we have tried it with and without TLS.

    Please advise.

    Tony
    Last edited by thecomputerguys; 06-20-2008 at 07:00 PM.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Check the mynetworks setting: ZimbraMtaMyNetworks - Zimbra :: Wiki - there's also several threads in the forum that cover this problem.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Unhappy Thank you, but...

    Thanks for your response, but unless I misunderstand, this is to unconditionally allow an IP or network to relay email. Our issue is that we have people on the road and so they are not always getting the same IP etc. We want them to be able to be anywhere with any IP, open Thunderbird and be able to send and receive email by authenticating to the server. That is what seems to have stopped happening, but the error that we're getting is the relaying error.

    Can you point me in the right direction and/or to the forums that you referenced in your previous email if they are still applicable?

    Thanks!
    Tony

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by thecomputerguys View Post
    Thanks for your response, but unless I misunderstand, this is to unconditionally allow an IP or network to relay email. Our issue is that we have people on the road and so they are not always getting the same IP etc. We want them to be able to be anywhere with any IP, open Thunderbird and be able to send and receive email by authenticating to the server. That is what seems to have stopped happening, but the error that we're getting is the relaying error.
    Check the mynetworks setting and some of the troubleshooting tips in there. It isn't just for adding remote networks to your system, it allows your users to relay through you server. If a user authenticates against your server they should be able to relay no matter what their IP address.

    Quote Originally Posted by thecomputerguys View Post
    Can you point me in the right direction and/or to the forums that you referenced in your previous email if they are still applicable?
    You should search the forums for details, there are dozens of threads on mynetworks and user authentication.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Smile Searched forums and still stuck

    I have searched the forums and I'm still stuck. Further tests show the following:

    On an external network, open Thunderbird
    Supply password when prompted
    New mail is downloaded to client with no issues
    CAN send to any user that has email set up on the Zimbra server (swordofthespirit.org domain)
    CANNOT send to any email address that requires mail to leave the server (gmail.com, yahoo.com etc.)

    Even though it is evident that we are authenticated to the server (receiving email and sending to users local to the server) we are still receiving a 5.7.1 Relay access denied error.

    What other details can I offer that may help in resolving this issue? More detailed feedback and options would be greatly appreciated.

    Thank you in advance!
    Tony

  6. #6
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    a) Your version info:
    su - zimbra
    zmcontrol -v

    b) Does it contain at least 127.0.0.1/8 serverIP/32 ?
    su - zimbra
    postconf mynetworks

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default Requested information

    Release 5.0.6_GA_2313.RHEL5_64_20080522130456 CentOS5_64 FOSS edition

    mynetworks = 127.0.0.0/8 192.168.1.0/24 192.168.0.0/24 192.168.122.0/24

    Thanks!
    Tony

  8. #8
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2
    Rep Power
    7

    Default

    look in Servers-MTA (Zimbra Administration Console - GUI)

    option Enable Authentication must be checked

Similar Threads

  1. [SOLVED] Zimbra logwatch.
    By nishith in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 06-10-2009, 05:42 PM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 01:42 AM
  3. [SOLVED] Debian Etch 32 / 64: MTA not working
    By xflip in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 01-18-2008, 04:58 AM
  4. M3 problem with shares
    By titangears in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2006, 01:01 PM
  5. Building native libraries on MacOS X
    By ajmas in forum Developers
    Replies: 3
    Last Post: 10-15-2005, 12:00 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •