Results 1 to 6 of 6

Thread: [SOLVED] Zimbra Webmail stopped working

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] Zimbra Webmail stopped working

    Hello,

    I have a zimbra server running from 2 years, which worked smoothly until today. The webmail interface stopped working suddenly and i can't find a way to restore it. Nobody did any modification, i know it had a hard reboot yesterday (power cut, actually). I tried:
    Code:
    zimbra@mail:~$ zmtlsctl http
    zimbra@mail:~$ zmcontrol stop
    Host mail.x.com
            Stopping stats...Done
            Stopping mta...Done
            Stopping spell...Done
            Stopping snmp...Done
            Stopping antivirus...Done
            Stopping antispam...Done
            Stopping imapproxy...Done
            Stopping mailbox...Done
            Stopping logger...Done
            Stopping ldap...Done
    zimbra@mail:~$ zmcontrol start
    Host mail.x.com
            Starting ldap...Done.
            Starting logger...Done.
            Starting mailbox...Done.
            Starting antispam...Done.
            Starting antivirus...Done.
            Starting snmp...Done.
            Starting spell...Done.
            Starting mta...Done.
            Starting stats...Done.
    zimbra@mail:~$
    In zimbra.log i have this, every 2 min:
    Code:
    ...
    Jun 26 12:00:07 mail zimbramon[14124]: 14124:info: 2008-06-26 12:00:01, STATUS: mail.x.com: antispam: Running
    Jun 26 12:00:07 mail zimbramon[14124]: 14124:info: 2008-06-26 12:00:01, STATUS: mail.x.com: antivirus: Running
    Jun 26 12:00:07 mail zimbramon[14124]: 14124:info: 2008-06-26 12:00:01, STATUS: mail.x.com: ldap: Running
    Jun 26 12:00:07 mail zimbramon[14124]: 14124:info: 2008-06-26 12:00:01, STATUS: mail.x.com: logger: Running
    Jun 26 12:00:07 mail zimbramon[14124]: 14124:info: 2008-06-26 12:00:01, STATUS: mail.x.com: mailbox: Running
    Jun 26 12:00:07 mail zimbramon[14124]: 14124:info: 2008-06-26 12:00:01, STATUS: mail.x.com: mta: Running
    Jun 26 12:00:07 mail zimbramon[14124]: 14124:info: 2008-06-26 12:00:01, STATUS: mail.x.com: snmp: Running
    Jun 26 12:00:07 mail zimbramon[14124]: 14124:info: 2008-06-26 12:00:01, STATUS: mail.x.com: spell: Running
    Jun 26 12:00:07 mail zimbramon[14124]: 14124:info: 2008-06-26 12:00:01, STATUS: mail.x.com: stats: Running
    And
    Code:
    zimbra@mail:~$ zmcontrol -v
    Release 4.5.10_GA_1575.UBUNTU6 UBUNTU6 FOSS edition
    Browser response:
    Code:
    Not Found
    
    The requested URL / was not found on this server.
    I don't know very well Zimbra and i couldn't get any useful information on this issue. Any help would be greatly appreciated.
    Florin
    Last edited by fgrosu; 06-26-2008 at 04:15 AM.

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Location
    Oklahoma
    Posts
    703
    Rep Power
    9

    Default

    The log entry shows all to be running. Can you try accessing the web interface from the server itself? From server's browser try accessing it using the lo IP.

    "http://127.0.0.1" or "https://127.0.0.1"

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default

    Yes, i get the same response:

    Code:
    Not Found
    
    The requested URL / was not found on this server.
    https is "unable to connect", it seems i don't have it in https.
    I also tried http(s)://127.0.0.1:7071/ and i got the same "unable to connect".

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Check your Log Files - Zimbra :: Wiki for any error messages and post them here.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default

    The only error i could find in logs, is this one (in mailbox.log and it appears several times):
    Code:
    2008-06-26 13:16:12,037 INFO  [ImapServer-8] [] ProtocolHandler - Handler exiting normally
    2008-06-26 13:20:31,447 INFO  [ImapServer-11] [] imap - [192.168.8.5] connected
    2008-06-26 13:21:16,921 INFO  [ImapServer-11] [] ProtocolHandler - Handler exiting normally
    2008-06-26 13:25:38,383 INFO  [ImapServer-12] [] imap - [192.168.8.5] connected
    2008-06-26 13:26:25,959 INFO  [ImapServer-12] [] ProtocolHandler - Handler exiting normally
    2008-06-26 13:26:32,327 INFO  [ImapServer-13] [] imap - [192.168.8.5] connected
    2008-06-26 13:26:47,983 INFO  [ImapServer-13] [] ProtocolHandler - Exception occurred while handling connection
    java.net.SocketException: Connection reset
            at java.net.SocketInputStream.read(SocketInputStream.java:168)
            at java.io.BufferedInputStream.fill(BufferedInputStream.java:218)
            at java.io.BufferedInputStream.read(BufferedInputStream.java:237)
            at com.zimbra.cs.tcpserver.TcpServerInputStream.readLine(TcpServerInputStream.java:71)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapRequest.continuation(ImapRequest.java:146)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.processCommand(ImapHandler.java:219)
            at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.processConnection(ProtocolHandler.java:221)
            at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.run(ProtocolHandler.java:188)
            at EDU.oswego.cs.dl.util.concurrent.PooledExecutor$Worker.run(Unknown Source)
            at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
    2008-06-26 13:26:47,983 INFO  [ImapServer-13] [] imap - [192.168.8.5] exception while closing connection
    java.net.SocketException: Broken pipe
            at java.net.SocketOutputStream.socketWrite0(Native Method)
            at java.net.SocketOutputStream.socketWrite(SocketOutputStream.java:92)
            at java.net.SocketOutputStream.write(SocketOutputStream.java:136)
            at java.io.BufferedOutputStream.flushBuffer(BufferedOutputStream.java:65)
            at java.io.BufferedOutputStream.flush(BufferedOutputStream.java:123)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.sendLine(ImapHandler.java:2097)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.sendResponse(ImapHandler.java:2087)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.sendUntagged(ImapHandler.java:2077)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.dropConnection(ImapHandler.java:2047)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.dropConnection(ImapHandler.java:2033)
            at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.run(ProtocolHandler.java:200)
            at EDU.oswego.cs.dl.util.concurrent.PooledExecutor$Worker.run(Unknown Source)
            at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
    2008-06-26 13:26:47,984 INFO  [ImapServer-13] [] ProtocolHandler - Handler exiting normally
    2008-06-26 13:58:55,812 INFO  [ImapServer-14] [] imap - [192.168.8.5] connected
    2008-06-26 15:02:06,924 INFO  [LmtpServer-1] [] LmtpHandler - [192.168.3.6] connected
    2008-06-26 15:02:07,071 INFO  [LmtpServer-1] [] cache - Initializing folder and tag caches for mailbox 6
    2008-06-26 15:02:07,543 INFO  [LmtpServer-1] [] zimlet - Loaded class com.zimbra.cs.zimlet.handler.NANPHandler
    2008-06-26 15:02:07,546 INFO  [LmtpServer-1] [] zimlet - Loaded class com.zimbra.cs.zimlet.handler.RegexHandler
    2008-06-26 15:02:07,843 INFO  [IndexWritersSweeperThread] [] MailboxIndex - open index writers sweep: before=1, closed=0, after=1 (2ms)
    But imho it has nothing to do with the webmail. Successfull imap connections follow these errors.
    And - as an extra question - do you know where i can find the apache config file for the webmail?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default

    The whole day dedicated to this problem. At the end of this day, I found out that apache2 shouldn't run at all.
    Solution:

    Code:
    root@mail:/opt/zimbra/httpd-2.0.54# /etc/init.d/apache2 stop
     * Stopping apache 2.0 web server...                                                                                                                         /usr/sbin/apache2: /opt/zimbra/cyrus-sasl/lib/libsasl2.so.2: no version information available (required by /usr/lib/libldap_r.so.2)
                                                                                                                                                          [ ok ]
    root@mail:/opt/zimbra/httpd-2.0.54# su - zimbra
    zimbra@mail:~$ zmcontrol stop
    Host mail.x.com
            Stopping stats...Done
            Stopping mta...Done
            Stopping spell...Done
            Stopping snmp...Done
            Stopping antivirus...Done
            Stopping antispam...Done
            Stopping imapproxy...Done
            Stopping mailbox...Done
            Stopping logger...Done
            Stopping ldap...Done
    zimbra@mail:~$ zmcontrol start
    Host mail.x.com
            Starting ldap...Done.
            Starting logger...Done.
            Starting mailbox...Done.
            Starting antispam...Done.
            Starting antivirus...Done.
            Starting snmp...Done.
            Starting spell...Done.
            Starting mta...Done.
            Starting stats...Done.
    zimbra@mail:~$
    That's it. Once this was done, i got the Webmail page up. Now i have to find out who installed apache2, why and how the hell the Zimbra's Webmail worked for about 2 years with this configuration!?

    Thank you for your help. I welcome me in the Zimbra's community
    Last edited by fgrosu; 06-26-2008 at 08:46 AM.

Similar Threads

  1. Zimbra spam system
    By rajahd in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 04-16-2008, 08:25 PM
  2. [SOLVED] Error Installing Zimbra on RHEL 5
    By harris7139 in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 09-25-2007, 12:39 PM
  3. Replies: 8
    Last Post: 02-27-2007, 04:10 AM
  4. Replies: 16
    Last Post: 09-07-2006, 07:39 AM
  5. Zimbra server crashed
    By goetzi in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-25-2006, 01:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •