Results 1 to 8 of 8

Thread: Zimlet oddity

  1. #1
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default Zimlet oddity

    I've just noticed a strange behaviour with the Zimlets. If I login as a normal user only two zimlets are displayed (Amozon & Yahoo maps), if I login as the admin and then go to a user account and 'View Mail' then four zimlets show (Amazon, Wikipedia, Search & Yahoo Maps). Is this a bug, quirk or 'feature'? Running current Zimbra 3.0.1 on CentOS4.2 with FF 1.5.0.1 but it also happens from a WIN2K3 server with IE6 and I did the usual clear cache on both of them.
    Last edited by phoenix; 03-08-2006 at 12:14 AM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default

    Sounds like a bug, or possible a COS issue.

  3. #3
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    The COS I use is still the default. Where/how are zimlets set in the COS?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Peterborough, UK
    Posts
    140
    Rep Power
    9

    Default

    phoenix,

    looks like you've found a strange glitch. I've got almost the same setup as you (OS and ZCS version) with no problems.

    Normal user has the four zimlets by default

  5. #5
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default

    What does zmzimletctl listZimlets return?

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    That command shows:

    Code:
    zmzimletctl ListZimlets
    Installed Zimlet files on this host:
            com_zimbra_amzn
            com_zimbra_phone
            com_zimbra_tracking
            com_zimbra_url
            com_zimbra_wikipedia
            com_zimbra_xslt
            com_zimbra_ymaps
    Installed Zimlets in LDAP:
            com_zimbra_amzn
            com_zimbra_bugz
            com_zimbra_phone
            com_zimbra_po
            com_zimbra_sforce
            com_zimbra_tracking
            com_zimbra_url
            com_zimbra_wikipedia
            com_zimbra_xslt
            com_zimbra_ymaps
    Available Zimlets in COS:
      default:
            com_zimbra_amzn
            com_zimbra_bugz
            com_zimbra_phone
            com_zimbra_po
            com_zimbra_sforce
            com_zimbra_tracking
            com_zimbra_url
            com_zimbra_wikipedia
            com_zimbra_xslt
            com_zimbra_ymaps
      phoenix:
            com_zimbra_amzn
            com_zimbra_bugz
            com_zimbra_phone
            com_zimbra_po
            com_zimbra_sforce
            com_zimbra_tracking
            com_zimbra_url
            com_zimbra_ymaps
    Obviously there are a different number of Zimlets listed for the phoenix COS, the phoenix COS was a copy of the default COS during the 3.0.0 install. Did the number of zimlets change between that and the upgrade to 3.0.1? Anyway, I was definitely using the default COS for the users on this server. I've deleted the phoenix COS rebooted the server and made sure that the users all have the default COS in their accounts and cleared the FF cache. Lo and behold, all the zimlets are now listed in the users screens. I guess we just put this down to an oddity?

    Do you have to add zimlets to a COS if you create your own COS? What happens to a users COS if you delete one that's in use by a user, I guess they fall back to the default?
    Last edited by phoenix; 03-08-2006 at 10:23 AM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix
    What happens to a users COS if you delete one that's in use by a user, I guess they fall back to the default?
    The answer to that, after a quick test, was yes they fall back to default.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix
    Do you have to add zimlets to a COS if you create your own COS? What happens to a users COS if you delete one that's in use by a user, I guess they fall back to the default?
    Yes is you have custom COS's you'll need to add Zimlets on your own. If you delete a COS that is active it should fallback. In general it's better to only delete COS's that are not in use.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 02-04-2010, 09:06 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 01-11-2008, 04:34 AM
  3. Replies: 13
    Last Post: 07-20-2007, 03:21 AM
  4. Domain Admin Error: Permission Denied
    By shanson in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 05-29-2007, 05:48 AM
  5. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 10:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •