Results 1 to 3 of 3

Thread: zimbra-4.5.10 mysql always failing

  1. #1
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21
    Rep Power
    8

    Default zimbra-4.5.10 mysql always failing

    hi.. im running a distributed zimbra installation ( with 3 mtas and one mailbox store). Periodically i see that the mysql server stops running for no reason. Email still appears to be flowing during that period.. i out of fear just restart the zimbra services.
    when i restart the zimbra services everything goes back to a working state for an hour or so and then i see in the logs ( watch zmcontrol status) that mysql is not running again.. what could be responsible for this, and what can i do to stop it?
    The mailbox server (installed with everything but mta service) has 16GB of RAM, and we set mysql memory percent to 10, after varying it from 12 and 11 ( to keep it below or just at 2GB as recommended.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Does anything show in your Log Files - Zimbra :: Wiki ? Also check under /opt/zimbra/db for a file _zmhostname_.err and see if MySQL is reporting any errors.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21
    Rep Power
    8

    Default

    Hi uxbod..
    its strange.. but i see no errors in any of the logfiles.. ive been looking at my hostname.err file and there are no mysql errors generated.. would you like me to attach any of them? most of them are quite large..

    Im tearing my hair out here.. it seems to die by the hour this morning.. and then it stays ok till the end of the day. There are about 5000 users.. and it IS 4.5.10... could this be load?

Similar Threads

  1. Cleanup after many upgrades
    By tobru in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 12-23-2007, 09:21 AM
  2. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 09:55 AM
  3. Replies: 16
    Last Post: 09-07-2006, 07:39 AM
  4. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 07:38 PM
  5. Mail logs
    By Rick Baker in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 01-17-2006, 04:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •