Results 1 to 6 of 6

Thread: Amavis doesn't seem to work

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default Amavis doesn't seem to work

    Hi all,

    I've got Zimbra 5.0.5 on RHEL 5 and I suspect Amavis doesn't work. In Admin console in Monitoring->Server Statistics->AntiSpam AntiVirus graph I can see some AV/AS traffic back in May for a few weeks but nothing since then (we've deployed Zimbra from May). In Monitoring->Server Status both AV and AS services seem to be up.

    In the emails in my Inbox I can see some AV/AS headers:

    Received: from localhost (localhost.localdomain [127.0.0.1])
    by mail.my-domain.co.nz (Postfix) with ESMTP id BA7D31008C2
    for <me@my-domain.co.nz>; Thu, 21 Aug 2008 14:47:55 +1200 (NZST)
    X-Virus-Scanned: amavisd-new at
    X-Spam-Flag: NO
    X-Spam-Score: -4.398
    X-Spam-Level:
    X-Spam-Status: No, score=-4.398 tagged_above=-10 required=6.6
    tests=[ALL_TRUSTED=-1.8, BAYES_00=-2.599, HTML_MESSAGE=0.001]
    Received: from mail.my-domain.co.nz ([127.0.0.1])
    by localhost (mail.my-domain.co.nz [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024)
    with ESMTP id 5LO37gisS0LW for <me@my-domain.co.nz>;
    Thu, 21 Aug 2008 14:47:54 +1200 (NZST)


    1) I wonder why the "X-Virus-Scanned:" header says only "amavisd-new at" and that's it, no host name or anything.

    2) It probably kills spams but we've recently got some viruses through. How can I tell whether the virus DB is being updated regularly?

    3) Why it doesn't show any recent stats in the Monitoring graphs?

    Thanks for any hints

  2. #2
    Join Date
    May 2008
    Location
    Park City, KS
    Posts
    342
    Rep Power
    7

    Default I question this too

    I've wondered about this too. I know we've gotten some virused emails in lately, we get a notice from the server in our inbox when something gets caught. But when I look at the server stats, there's nothing "red" in the activity for the last 30 days, which is suppose to indicate an email with a virus. And the stat for the last 48 hours only shows a message count of 1.0 over the last 48 hours? And nothing ever has shown in any graph on the spam count.

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Location
    Park City, KS
    Posts
    342
    Rep Power
    7

    Default

    Anyone got any ideas?

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Strasbourg, France
    Posts
    54
    Rep Power
    7

    Default

    Same problem here, spam and antivirus activity is nearly inexistant compared to the amount of spam and infected mails we receive... is there a problem ?

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Quote Originally Posted by mludvig View Post
    2) It probably kills spams but we've recently got some viruses through. How can I tell whether the virus DB is being updated regularly?
    Viruses may get through as it will all depend on whether a signature has been written by the Clam team or one of its contributors. Personally I would like to see ZCS support additional AV scanners, hence why I personally run a MailScanner installation in front off ZCS with three scanners configured.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    17
    Rep Power
    7

    Default

    Any reason to not update to 5.0.9, mludvig? I believe the AV engine has been updated since then.

Similar Threads

  1. Amavis RAM Disk Setup - OK Now To Reimplement?
    By LMStone in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 10-12-2011, 08:26 PM
  2. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 08:57 AM
  3. Replies: 42
    Last Post: 08-11-2006, 09:50 AM
  4. Server Stats Cont...
    By DMRDave in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 02-16-2006, 12:16 PM
  5. No data in server statistics
    By zap in forum Administrators
    Replies: 63
    Last Post: 02-13-2006, 10:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •