Results 1 to 4 of 4

Thread: Frequent dropping Jabber Connection

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    47
    Rep Power
    7

    Default Frequent dropping Jabber Connection

    Hi all

    We experience frequent connection problems with our Jabber Zerver (part of our 5.0.9 installation.

    iChat clients loose their connection to the server on a frequent basis, saying that a connection problem occurred.

    Relogin resolves the issue. We're running this using a standard Thawte SSL certificate.

    Any ideas?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    36
    Rep Power
    8

    Default

    I'm experiencing the same thing after upgrading to 5.0.9 NE, we're using the Spark client.

    Have you had any luck?

  3. #3
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Bug 31292 - XMPP client connections timing out after 10 minutes
    Workaround for 5.0.9 (this is fixed in 5.0.10) is to go into /opt/zimbra/conf/localconfig.xml and add a new entry for the 'xmpp_client_idle_timeout' key with a large value.

    The value is in msec, the default is 600000 (10 minutes). Make it 100 minutes, or 1000 minutes to lessen the annoyance to users.

    Note that raising this value will lower the rate at which the server recovers some memory when clients drop connections. Make sure you change it back after you upgrade to the fixed version.
    Code:
    su - zimbra
    zmlocalconfig -e xmpp_client_idle_timeout=600000

  4. #4
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    36
    Rep Power
    8

    Default

    Does this require a restart of processes to take, or will it apply immediately?

Similar Threads

  1. server dropped connection
    By ferra in forum Installation
    Replies: 20
    Last Post: 10-06-2008, 05:32 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 02-12-2008, 11:55 AM
  3. Lots of deferred errors all of a sudden
    By CdtDelta in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 12-01-2007, 08:27 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 07-19-2007, 03:00 AM
  5. SMTP SSL Problem
    By nexus in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 03-15-2007, 08:26 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •