Results 1 to 2 of 2

Thread: Unexpected RHEL Reboot

  1. #1
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Los Angeles
    Posts
    37
    Rep Power
    10

    Default Unexpected RHEL Reboot

    Early this morning, our ZCS server became unresponsive.

    It appears that the services stopped running just after 00:27 this morning, though the server may have tried to reboot at 08:31. The data center rebooted the server around 09:25, and noted that the server was completely powered off and would not respond to the power button. After re-seating power from the dual power supplies for a minute, the server booted normally.

    Has anybody seen anything like this before? I will be involving server manufacturer support on this as well, but thought I could check here also.

    Here are some pieces of the logs:

    Does "2.6.9-42.ELsmp" mean that the kernel forced the shutdown?

    Code:
    [root@mail ~]# last
    root     pts/1        x.x.x.x Mon Sep  1 09:33   still logged in   
    reboot   system boot  2.6.9-42.ELsmp   Mon Sep  1 08:31          (01:01)
    The ZCS status checks run constantly until 00:27:38:

    Code:
    Sep  1 00:26:04 mail sudo:   zimbra : TTY=unknown ; PWD=/opt/zimbra ; USER=root ; COMMAND=/opt/zimbra/libexec/zmmailboxdmgr status
    Sep  1 00:26:04 mail sudo:   zimbra : TTY=unknown ; PWD=/opt/zimbra ; USER=root ; COMMAND=/opt/zimbra/libexec/zmmtastatus
    Sep  1 00:26:25 mail sudo:   zimbra : TTY=unknown ; PWD=/ ; USER=root ; COMMAND=/opt/zimbra/libexec/zmmailboxdmgr status
    Sep  1 00:26:25 mail sudo:   zimbra : TTY=unknown ; PWD=/ ; USER=root ; COMMAND=/opt/zimbra/libexec/zmmtastatus
    Sep  1 00:26:25 mail sudo:   zimbra : TTY=unknown ; PWD=/ ; USER=root ; COMMAND=/opt/zimbra/libexec/zmmailboxdmgr status
    Sep  1 00:27:38 mail sudo:   zimbra : TTY=unknown ; PWD=/ ; USER=root ; COMMAND=/opt/zimbra/libexec/zmmailboxdmgr status
    Sep  1 00:27:38 mail sudo:   zimbra : TTY=unknown ; PWD=/ ; USER=root ; COMMAND=/opt/zimbra/libexec/zmmtastatus
    Sep  1 00:27:38 mail sudo:   zimbra : TTY=unknown ; PWD=/ ; USER=root ; COMMAND=/opt/zimbra/libexec/zmmailboxdmgr status
    Sep  1 08:32:47 mail sshd[3548]: Server listening on :: port 1892.
    Sep  1 08:32:47 mail sshd[3548]: error: Bind to port 1892 on 0.0.0.0 failed: Address already in use.
    Any advice is appreciated.

    Thank you!
    Last edited by dmg; 09-01-2008 at 11:33 AM.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Pretoria
    Posts
    133
    Rep Power
    9

    Default

    It is probably not going to be possible to see what happened unless you had diskdump installed and setup or you had a console connection to the server during the failure.
    I recommend that you install some sort of diskdump utility whether it be local or networked for future.

Similar Threads

  1. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 01:42 AM
  2. [SOLVED] Zimbra OSS version 5 on RHEL AS4 32bit.
    By zibra in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 03-24-2008, 03:24 AM
  3. RHEL 4 or OpenSUSE10?
    By dmg in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 04-03-2007, 01:21 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 10-19-2006, 09:58 PM
  5. Problem after installing ZCS on RHEL ES 4
    By irhernan in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 05-14-2006, 07:47 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •