Results 1 to 10 of 15

Thread: [SOLVED] Question regarding charset.

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    79
    Rep Power
    9

    Default [SOLVED] Question regarding charset.

    Hi,

    First I'm new to zimbra and I'm still learningthe ins and outs of the system.

    I'm currently in the process of building collaboration suite server with Zimbra-3.0.1_GA_197 on a debian Sarge (3.1) system. I installed Zimbra on a freshly installed and configured system.

    I read here that zimbra is using UTF-8 for encoding. But does the system hosting zimbra need to have it's locales set to UTF-8 to? Would it make any difference if I configured my server's local in UTF-8?

    I'm asking because I'm having some issues with french language accents. It works fine in emails body and subject but If I attach a file in wich name there is an accent like for example " vendre.txt" the recipient gets instead of the a capital Y with the same accent. It does the same for every accents used in the name of the file attached.

    It does that only if a message is sent and receaved using the web interface.

    I tryed this on a mac and a PC, since OSX is native utf-8, I thought it would work but no.

    Can this be a bug?

    I did try to change the server's local to fr_CA_UTF-8 but it did not fix the problem. But this is the reason why I asked if it would be better to use the UTF-8 for the server's locale in the first place.

    What do you think?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    It's a bug:

    http://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=6395 (private)

    This is fixed in the next release.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    79
    Rep Power
    9

    Default

    Hello Kevin,

    I just installed Zimbra 3.1.0_GA_332.DEBIAN3.1 and all is good exept that the bug regarding the accents is still there.

    Here is a screenshot of what I get when attaching a file with french accents in it's name.

    http://www.ccdmd.qc.ca/zimbra_french...ts_problem.jpg

    Look at the line for attachements and you'll see what I'm talking about.

    It should show : " lire o l'on veut ou jet.txt" instead of " lire o l'on veut ou jet.txt" like it does now.

    I hope this will be fixed soon because it's a problem for me. It might prevent me from deploying zimbra at my work...

    Thanx Kevin!

    Still running good in Debian 3.1 with 3.1.0_GA_332, hoping there will be a stable release for it soon!

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Ok seems your use case is different then. Can you file a new bug with the exact steps and this screen shot? thanks.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    79
    Rep Power
    9

    Default

    Bug 7361 Submitted

  6. #6
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    79
    Rep Power
    9

    Default

    Kevin,

    I'm trying to login on the bugzilla site but it rejects me. Could my bugzilla account been deleted?

    I'd like to some follow up on bug 7361 that I submitted last week.

    Thanx!

  7. #7
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    1
    Rep Power
    3

    Default Problems with accents in attached files

    I have the same problem with an application java+zimbra+postfix. Did anybody solve it yet?

    I just have found problems and questions but no answers.

    Thank you very much,

    Hector

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 06-08-2008, 02:54 PM
  2. Question about host names
    By OverZealous in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 06-10-2007, 02:47 PM
  3. Multiple Domains Question
    By kristiaan_d in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 03-14-2007, 05:38 AM
  4. Unreadable message without charset
    By RaNd in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 02-23-2007, 04:32 AM
  5. garbled e-mail and charset
    By samotrak in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 08-21-2006, 10:26 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •