Results 1 to 1 of 1

Thread: Trouble with NE (Standard) Backup

  1. #1
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Santa Barbara, CA.
    Posts
    109
    Rep Power
    7

    Question Trouble with NE (Standard) Backup

    Hello,

    Last night something odd happened during our backup (which was very close to finishing).

    I happened to get a few commands in before/during/after the problem occurred. Essentially what happened -- a NE standard backup is running, and my script polls the zmbackupquery roughly every 5 minutes. At some point, the command returned a Connection Refused, then an error message. I logged in to verify everything was up and running - including the ldapmaster side of things. In the end, Zimbra does not see any backups on the system, but looking closer at the /opt/zimbra/backup filesystem, I see a backup. Any chance of getting Zimbra to recognize this backup?

    Command History Follows:

    #
    # Mail Store Output
    # (uptime, zmbackupquery, sleep 300, followed by ^C and other commands)
    00:51:39 up 6 days, 23 min, 1 user, load average: 9.37, 8.06, 8.52

    Label: full-20080915.015948.711
    Type: full
    Status: in progress
    Started: Sun, 2008/09/14 18:59:48.711 PDT
    Redo log sequence range: 1322 .. 1568
    Currently backing up: 50165@example.org
    Number of accounts: 11531
    11174 out of 11531 accounts have been backed up


    00:56:42 up 6 days, 28 min, 1 user, load average: 10.21, 16.31, 12.61

    Label: full-20080915.015948.711
    Type: full
    Status: in progress
    Started: Sun, 2008/09/14 18:59:48.711 PDT
    Redo log sequence range: 1322 .. 1569
    Currently backing up: 50109@example.org
    Number of accounts: 11531
    11177 out of 11531 accounts have been backed up


    01:01:44 up 6 days, 33 min, 1 user, load average: 16.05, 13.89, 12.29

    Error occurred: Connection refused

    01:06:54 up 6 days, 38 min, 1 user, load average: 1.73, 7.11, 9.89

    Error occurred: backup full-20080915.015948.711 not found: /opt/zimbra/backup/sessions/full-20080915.015948.711 not found


    [zimbra@mailstore ~]$ zmcontrol status
    Host webmail.example.org
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running

    [zimbra@mailstore ~]$ while true; do uptime; echo; zmbackupquery -lb full-20080915.015948.711; echo; sleep 300; done
    01:12:05 up 6 days, 43 min, 1 user, load average: 4.31, 4.42, 7.84

    Error occurred: backup full-20080915.015948.711 not found: /opt/zimbra/backup/sessions/full-20080915.015948.711 not found


    [zimbra@mailstore ~]$ zmbackupquery
    No backups found

    [zimbra@mailstore ~]$ df -h /opt/zimbra/backup
    Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
    /dev/sde1 914G 454G 414G 53% /opt/zimbra/backup
    [zimbra@mailstore ~]$



    [zimbra@mailstore ~]$ ls -al /opt/zimbra/backup/
    total 32
    drwxr-xr-x 5 zimbra zimbra 4096 Sep 14 18:59 .
    drwxr-xr-x 62 root root 4096 Sep 14 18:57 ..
    drwx------ 2 root root 16384 Sep 14 18:52 lost+found
    drwxr-x--- 2 zimbra zimbra 4096 Sep 14 18:59 sessions
    drwxr-x--- 3 zimbra zimbra 4096 Sep 14 18:59 tmp
    [zimbra@mailstore ~]$ ls -al /opt/zimbra/backup/tmp
    total 12
    drwxr-x--- 3 zimbra zimbra 4096 Sep 14 18:59 .
    drwxr-xr-x 5 zimbra zimbra 4096 Sep 14 18:59 ..
    drwxr-x--- 5 zimbra zimbra 4096 Sep 14 18:59 full-20080915.015948.711
    [zimbra@mailstore ~]$ ls -al /opt/zimbra/backup/sessions/
    total 8
    drwxr-x--- 2 zimbra zimbra 4096 Sep 14 18:59 .
    drwxr-xr-x 5 zimbra zimbra 4096 Sep 14 18:59 ..
    [zimbra@mailstore ~]$ mailstore


    #
    # LDAP Master Commands During this error
    #
    ================================================== ==============

    [root@ldapmaster ~]# su - zimbra
    [zimbra@ldapmaster ~]$ ldap status
    slapd running pid: 21072
    [zimbra@ldapmaster ~]$ ps wuax |grep slapd
    zimbra 21072 69.4 17.2 519692 361024 ? Ssl Aug28 19415:20 /opt/zimbra/openldap/libexec/slapd -l LOCAL0 -4 -u zimbra -h ldap://zldap.example.org:389 -f /opt/zimbra/conf/slapd.conf

    [zimbra@ldapmaster ~]$ top

    top - 01:10:45 up 81 days, 8:20, 1 user, load average: 1.69, 1.52, 1.47
    Tasks: 72 total, 3 running, 69 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
    Cpu(s): 60.2%us, 38.7%sy, 0.0%ni, 1.2%id, 0.0%wa, 0.0%hi, 0.0%si, 0.0%st
    Mem: 2097344k total, 2049360k used, 47984k free, 147864k buffers
    Swap: 1001448k total, 24k used, 1001424k free, 1602976k cached

    PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
    21072 zimbra 21 0 507m 352m 195m S 100 17.2 19415:45 slapd
    Last edited by Jesster; 09-17-2008 at 09:14 AM. Reason: minor edits

Similar Threads

  1. Replies: 658
    Last Post: 04-04-2014, 09:01 AM
  2. Per User Backup for FOSS edition
    By fdsadmin in forum Developers
    Replies: 33
    Last Post: 03-14-2013, 09:16 AM
  3. Keeping a backup server synced with live server
    By Q-Mike in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 04-11-2008, 01:40 PM
  4. [SOLVED] Backups failing, "unable to read metadata for account"
    By smcgrath1111 in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 04-10-2008, 03:15 PM
  5. FYI: ZCS NE backup to fuse/sshfs mount, worked.
    By jagipson in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 09-28-2007, 06:37 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •