Results 1 to 5 of 5

Thread: [SOLVED] Binding to a single IP, 5.0x

  1. #1
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    12

    Default [SOLVED] Binding to a single IP, 5.0x

    Has anyone managed to bind Zimbra 5.0.x to a single IP? I'm particularly interested in jetty, as I need the other IP addresses on the box for https.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Brazil
    Posts
    88
    Rep Power
    8

    Default

    in /opt/zimbra/mailboxd/etc/jetty.xml.in

    add a line <Set name="Host"> your ip</Set> so it gets like this

    <!-- user services connector, no SSL -->
    <!-- HTTPBEGIN -->
    <Call name="addConnector">
    <Arg>
    <New id="http" class="org.mortbay.jetty.nio.SelectChannelConnecto r">
    <Set name="port"><SystemProperty name="jetty.port" default="&#37;%zimbraMailPort%%"/></Set>
    <Set name="maxIdleTime">30000</Set>
    <Set name="lowResourceMaxIdleTime">1000</Set>
    <Set name="Acceptors">2</Set>
    <Set name="confidentialPort">%%zimbraMailSSLPort%%</Set>
    <Set name="Host">your IP</Set>
    </New>
    </Arg>
    </Call>


    Now in the zimbra.web.xml.in and zimbraAdim.web.xml.in
    uncomment

    <context-param>
    <param-name>zimbra.soap.url</param-name>
    <param-value>http://your ip/service/soap</param-value>
    </context-param>

    ATENTION remove the port :7070

    Thats it , restart and enjoy

  3. #3
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    12

    Default

    Thanks! I also had to add the Host value to the other connectors in jetty.xml.in, in my case the SSL connector as I want my https ports back on other IPs.

  4. #4
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    12

    Default

    Hmm actually no it trashed jetty and I've had to reinstall. Will investigate further!

  5. #5
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    12

    Default

    OK it does work just have to read the instructions and look at the code very carefully! Couple of notes:

    - Careful of commented areas that need uncommenting.

    - If you're running in SSL mode then it's '<!-- user services connector, SSL -->', not '<!-- user services connector, no SSL -->' section that needs the extra Host attribute.

    - If you're running in SSL mode then the soap URL needs to be https instead of http.

Similar Threads

  1. zmclamdctl is not running after upgrade
    By Darren in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 10-10-2008, 10:10 AM
  2. Binding zimbra ldap to a specific ip
    By carnold in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 11-08-2007, 01:06 PM
  3. Binding to Ports (per IP?)
    By jsx in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 06-03-2007, 03:41 PM
  4. Ability to designate an IP Address
    By Isi in forum Administrators
    Replies: 18
    Last Post: 05-22-2007, 04:45 AM
  5. Forcing Tomcat to a Single IP
    By wdimmit in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 02-06-2006, 03:23 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •