Results 1 to 3 of 3

Thread: clamd failed to start using zmcontrol startup

  1. #1
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Small village in the center of Italy
    Posts
    350
    Rep Power
    10

    Default clamd failed to start using zmcontrol startup

    After upgrade to 5.0.10, clamd is not able to start using:
    Code:
    /etc/init.d/zimbra start
    that invokes
    Code:
    zmcontrol startup
    using instead
    Code:
    su - zimbra -c 'zmcontrol start'
    clamd is able to start, regularly.

    I read many posts related to "increase the watchdog timeout", but:
    1. i don't see where to increase it into current /opt/zimbra/libexec/zmmtaconfig (any advice will be nice)
    2. i fear that the issue is elsewhere, not in the watchdog timeout interval; i would known in what "startup" is different than using "start"

    m.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Small village in the center of Italy
    Posts
    350
    Rep Power
    10

    Default

    Code:
    $config{interval} = $state->{localconfig}->{zmmtaconfig_interval} || 60;
    maybe i have to change this 60 in 180 or higher

  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Small village in the center of Italy
    Posts
    350
    Rep Power
    10

    Default

    i can confirm that this happen regularly even with others 5.0.10; after server reboot, clamd is unable to start
    i will file a bug on bugzilla

Similar Threads

  1. Errors installing Outlook Connector
    By Tim G in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 57
    Last Post: 05-05-2011, 02:27 PM
  2. Problem with Mail Server - Need help!
    By joeleo in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 03-04-2008, 11:03 AM
  3. My Zimbra server down ... please help :)
    By frankb in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 12-12-2007, 10:29 AM
  4. Error Installing Outlook Connector
    By DanO in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 17
    Last Post: 08-28-2007, 09:35 AM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 10:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •