Results 1 to 7 of 7

Thread: .local domain in appointment request

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    238
    Rep Power
    7

    Default .local domain in appointment request

    Here's a good one, when a user creates an appointment on Exchange Server and adds external attendees an email is sent out with the appointment details. Our Exchange Server sends via our Linux SMTP server, it rewrites any user@domain.local reply addresses to user@domain.co.uk just is case Exchange Server sends mail with that invalid .local FQDN. The external user using Zimbra gets the mail with the correct .co.uk reply address and has the usual option to accept, decline and tentative. When the Zimbra user accepts it looks like Zimbra uses the reply address within the appointment and not the actual email reply address. The address in the appointment is user@domain.local so it tries to send and gets rejected. Any thoughts on this one?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Can you not re-write all the headers ?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    238
    Rep Power
    7

    Default

    That be the problem, I can rewrite all the headers but this is part of the body, the appointment details.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    238
    Rep Power
    7

    Default

    And having said that what if an appointment reaches my Zimbra machine that was generated in an exchange server elsewhere so the headers can't be rewritten anyway. The problem is in how Zimbra gets the address to reply to and this is not the actual email reply address.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    true. could you post one of appointment emails inc headers. obviously change the names to protect the innocent

  6. #6
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    238
    Rep Power
    7

    Default

    Here it is, I've replaced most of the real users and domains with "user" and "domain", the important line with the "local" part is;

    ORGANIZER;CN="user":mailto:user@domain.local

    Zimbra seems to use this "local" domain as the reply address when accept is clicked.

    Full headers below;


    Return-Path: user@domain.co.uk
    Received: from server.doamin.com (LHLO
    server.domain.com) (10.0.0.2) by server.domain.com with
    LMTP; Mon, 3 Nov 2008 15:36:01 +0000 (GMT)
    Received: from server.domain.com (server.domain.com [10.0.0.2])
    by server.domain.com (Postfix) with ESMTP id 8BFC1CCBEC5;
    Mon, 3 Nov 2008 15:36:01 +0000 (GMT)
    Received: from [212.57.240.49] (helo=mail.domain.co.uk)
    by server.domain.com with esmtp (Exim 4.63)
    (envelope-from <user@domain.co.uk>)
    id 1Kx1TE-0000Cq-Pl
    for mike@domain.com; Mon, 03 Nov 2008 15:36:01 +0000
    Received: from [192.168.100.52] (helo=oldfieldpark)
    by mail.domain.co.uk with esmtp (Exim 4.66)
    (envelope-from <user@domain.co.uk>)
    id 1Kx1VR-0005jc-Px; Mon, 03 Nov 2008 15:38:18 +0000
    From: "user" <user@domain.co.uk>
    Sender: "user" <user@domain.co.uk>
    To: <user@xyz.co.uk>,
    <mike@domain.com>
    Subject: Tyres
    Date: Mon, 3 Nov 2008 15:38:37 -0000
    Message-ID: <00a201c93dca$3d5ccd70$b8166850$@xyz@domain.loca l>
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/calendar; method=REQUEST;
    charset="utf-8"
    Content-Transfer-Encoding: 7bit
    X-Mailer: Microsoft Office Outlook 12.0
    thread-index: Ack9xNr4yDyop8jWQYeQDjciOVqAzgABWGmw
    Content-Language: en-us

    BEGIN:VCALENDAR
    PRODID:-//Microsoft Corporation//Outlook 12.0 MIMEDIR//EN
    VERSION:2.0
    METHOD:REQUEST
    X-MS-OLK-FORCEINSPECTOROPEN:TRUE
    BEGIN:VEVENT
    ATTENDEE;CN='user@blahblah.co.uk';RSVP=TRUE:mailto : user@blahblah.co.uk
    ATTENDEE;CN='mike@domain.com';RSVP=TRUE:mailto:mik e@domain.com
    CLASS:PUBLIC
    CREATED:20081103T153836Z
    DESCRIPTION:When: 04 November 2008 16:30-17:00 (GMT) Greenwich Mean Time :
    Dublin\, Edinburgh\, Lisbon\, London.\n\n*~*~*~*~*~*~*~*~*~*\n\n\n
    DTEND:20081104T170000Z
    DTSTAMP:20081103T153836Z
    DTSTART:20081104T163000Z
    LAST-MODIFIED:20081103T153836Z
    ORGANIZER;CN="user":mailto:user@domain.local
    PRIORITY:5
    SEQUENCE:1
    SUMMARY;LANGUAGE=en-us:Tyres
    TRANSP:OPAQUE
    UID:040000008200E00074C5B7101A82E00800000000C0E9F8 DAC43DC901000000000000000
    010000000BCF4BA90E13ADE4D94EC41B92E717385
    X-ALT-DESC;FMTTYPE=text/html:<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 3.2//E
    N">\n<HTML>\n<HEAD>\n<META NAME="Generator" CONTENT="MS Exchange Server ve
    rsion 08.00.0681.000">\n<TITLE></TITLE>\n</HEAD>\n<BODY>\n<!-- Converted f
    rom text/rtf format -->\n\n<P DIR=LTR><SPAN LANG="en-gb"><FONT FACE="Calib
    ri">When: 04 November 2008 16:30-17:00 (GMT) Greenwich Mean Time : Dublin\
    , Edinburgh\, Lisbon\, London.</FONT></SPAN></P>\n\n<P DIR=LTR><SPAN LANG=
    "en-gb"><FONT FACE="Calibri">*~*~*~*~*~*~*~*~*~*</FONT></SPAN></P>\n\n<P D
    IR=LTR><SPAN LANG="en-gb"></SPAN><SPAN LANG="en-gb"></SPAN><SPAN LANG="en-
    gb"></SPAN></P>\n\n</BODY>\n</HTML>
    X-MICROSOFT-CDO-BUSYSTATUS:TENTATIVE
    X-MICROSOFT-CDO-IMPORTANCE:1
    X-MICROSOFT-CDO-INTENDEDSTATUS:BUSY
    X-MICROSOFT-DISALLOW-COUNTER:FALSE
    X-MS-OLK-ALLOWEXTERNCHECK:TRUE
    X-MS-OLK-APPTSEQTIME:20081103T150118Z
    X-MS-OLK-AUTOSTARTCHECK:FALSE
    X-MS-OLK-CONFTYPE:0
    X-MS-OLK-SENDER;CN="user":mailto:user@domain.co.uk
    BEGIN:VALARM
    TRIGGER:-PT15M
    ACTIONISPLAY
    DESCRIPTION:Reminder
    END:VALARM
    END:VEVENT
    END:VCALENDAR

  7. #7
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    1
    Rep Power
    5

    Default

    I have the same problem.

    Any solutions?

    Thanks!

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 04-27-2009, 02:49 AM
  2. zmprov mc default zimbraFeatureNotebookEnabled TRUE
    By nbhanji in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 04-29-2008, 10:39 AM
  3. Replies: 20
    Last Post: 03-18-2008, 05:37 AM
  4. DNS Questions and Trouble Installing
    By smurraysb in forum Installation
    Replies: 22
    Last Post: 03-14-2008, 03:27 PM
  5. Error loading on Mac OS X 10.4.10 server PPC
    By qprcanada in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 10-26-2007, 06:25 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •