Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: How to reinstall zimlets ?

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    46
    Rep Power
    7

    Default How to reinstall zimlets ?

    I have the same problem. I want to reinstall the zimlets, but how??? i didn't find the answer anywhere.... I know how to install normal zimlets but the network zimlet isnt available to download, so how do I install it? thanks for the info.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by silbro View Post
    I have the same problem.
    The same problem as what? Some details of Zimbra version and operating system might help. Please update your forum profile with the output of the following:

    Code:
    zmcontrol -v
    Quote Originally Posted by silbro View Post
    I want to reinstall the zimlets, but how??? i didn't find the answer anywhere.... I know how to install normal zimlets but the network zimlet isnt available to download, so how do I install it? thanks for the info.
    You install them exactly the same way you would any other zimlet.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    46
    Rep Power
    7

    Default

    This is what I was searching for :

    Code:
    Most of the Zimlets are located in the following directories:
    /opt/zimbra/zimlets-network
    /opt/zimbra/zimlets
    
    Installing a Zimlet
    zmzimletctl -deploy [package]
    
    
    Removing a Zimlet
    zmzimletctl -undeploy [package]
    My Problem was that by a fresh installation of zimbra 5.10 on a ubuntu 64 bit 8.4 the license zimlet and backup zimlet didnt show up. I managed to get back the backup zimlet the way described above. Im still trying to get the license zimlet back. That one didn't work so far.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Any error messages ? Have you checked your logfiles to see why it will not deploy ?

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Don't forget to do the following:

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Please update your forum profile with the output of the following:

    Code:
    zmcontrol -v
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    46
    Rep Power
    7

    Default

    It sais the following:

    Code:
    [ ] INFO: Deploying on xxxxxxxx
    [ ] INFO: Deploy initiated. (check the servers mailbox.log for the status)
    the log file:

    Code:
    INFO [btpool0-6] [name=zimbra;ip=127.0.1.1;] soap - DeployZimletRequest
    INFO [Thread-266] [] zimlet - Installing Zimlet com_zimbra_license on this host.
    This is the output of zmcontrol -v

    Code:
    Release 5.0.10_GA_2638.UBUNTU8_64 UBUNTU8_64 NETWORK edition

  7. #7
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by silbro View Post
    This is the output of zmcontrol -v

    Code:
    Release 5.0.10_GA_2638.UBUNTU8_64 UBUNTU8_64 NETWORK edition
    It's your forum profile that needs this information.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    46
    Rep Power
    7

    Default

    Ok, I have updated it

  9. #9
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    46
    Rep Power
    7

    Default

    So what can I try now to install the License tool successfully? It sais it is installed, no errors in the log file... but it just doesn't disappear. Then again the Backup tool worked successfully.... it's confusing me a bit.

  10. #10
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Does it show up in the Admin UI/Admin Extensions panel? Are you having a problem with the licence itself?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. unable to use zimlets
    By ras in forum Zimlets
    Replies: 3
    Last Post: 04-03-2009, 06:46 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 04-07-2008, 09:58 AM
  3. Zimlets Webinar: July 24th
    By GregA in forum Webinars
    Replies: 12
    Last Post: 09-12-2007, 10:24 PM
  4. where are my zimlets ?
    By santo in forum Zimlets
    Replies: 21
    Last Post: 06-05-2007, 08:30 AM
  5. Graphs and Zimlets not displaying?
    By nadia007 in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 11-24-2006, 07:51 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •