Results 1 to 6 of 6

Thread: Server Status: ERROR

  1. #1
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Vancouver
    Posts
    21
    Rep Power
    6

    Default Server Status: ERROR

    Hi all,
    When I go to the Server Status section, I get this message:

    "Server status data is not available. To see the server status, logger service must be installed."

    The logger shows as running from zmcontrol. If look in the logs, I can see the following:

    "*** logswatch version 3.2.3 (pid:23254) started at Sat Nov 29 23:52:33 PST 2008

    DBI connect('database=zimbra_logger;mysql_read_default _file=/opt/zimbra/conf/my.logger.cnf;mysql_socket=/opt/zimbra/logger/db/mysql.sock','zimbra',...) faile$
    Can't call method "prepare" on unblessed reference at /opt/zimbra/libexec/zmlogger line 85, <> line 26983.
    "

    Any thoughts? I'm worried this is a symptom of a larger problem.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    This has been covered many times in the forums, a search will find further details. You could, however, start here: Logger - Zimbra :: Wiki
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Vancouver
    Posts
    21
    Rep Power
    6

    Default

    I searched before I posted, but apparently I don't know what to be searching for. Thank you for the wiki link - unfortunately I was unable to find anything useful there, nothing on that page appeared to be applicable. Most of the problems assume that the logger service isn't running. Mine is running, but I'm unable to connect to MySQL, and get the error 'too many connections'.

    Searching for 'too many connections', I did come up with this thread: http://www.zimbra.com/forums/adminis...html#post63905

    The fix seems to be increasing the line:
    max_connections = 10

    in /opt/zimbra/cong/my.logger.cnf

    Is there danger in doing this? And what is a safe number to increase it to?

    Thanks again for any assistance

  4. #4
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Vancouver
    Posts
    21
    Rep Power
    6

    Default

    phoenix, would you mind posting a link to one of the other threads this has been discussed in? I'm still unable to find anything applicable.

    Thanks again

  5. #5
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1
    Rep Power
    6

    Default

    I have the same problem. When looking into this problem I found the there were 10 zmlogger processes connected to the logger mysql daemon via unix sockets.
    Those zmlogger processes are spawned by tempory swatch scripts

    #ps -fax (only relevant output and truncated the long logswatch line)
    16152 ? S 0:09 /usr/bin/perl /tmp/.swatch_script.26133
    17037 ? S 0:01 \_ /usr/bin/perl /opt/zimbra/libexec/zmlogger
    16251 ? S 0:00 /usr/bin/perl /opt/zimbra/libexec/logswatch [..cut..]
    16281 ? S 0:08 \_ /usr/bin/perl /tmp/.swatch_script.16251
    16986 ? S 0:01 \_ /usr/bin/perl /opt/zimbra/libexec/zmlogger

    But it looks like the zmlogger processes and the .swatch_script.xxxx don't get terminated properly. Every day I get new ones.
    after "zmcontrol stop" those .swatch_script.xxxx and zmlogger processes are still there.

    So setting max_connections to a higher value isn't the real sollution. If set to 100, after 100 days you would probably get the same problem.

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Download the replacement zmlogswatchctl from this bug report (comment #7), make a copy of the original zmlogswatchctl and then place the downloaded copy into the original directory. Stop Zimbra with:

    Code:
    zmcontrol stop
    and check to see if any Zimbra processes are still running, if they are kill them and then start Zimbra again. The replacement script will work correctly and not leave any ghost copies around when it stops/starts the logger.
    Last edited by phoenix; 12-15-2008 at 11:18 PM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. Odd error fresh install OS X 10.5.4 intel
    By gbrandt in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 03-28-2009, 12:13 PM
  2. [SOLVED] Error running mailboxd after script backup
    By ttortosa in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 10-22-2008, 01:33 AM
  3. Replies: 20
    Last Post: 03-18-2008, 05:37 AM
  4. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •