Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: [SOLVED] COS changes don`t take effect

  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] COS changes don`t take effect

    hi I'am from germany!

    I have installed the latest zimbra ( open-source ) version and i think it is a phantastic product!

    but i have a question....

    if i have an existing COS! and my user-accounts exists also. how can i change the COS settings afterwards? so if i say my users should not have a calender. i think i have to click it out in the COS menu. but in the user account nothing happens. they still have a calender! thank you!
    Last edited by onkelSuSE; 12-17-2008 at 04:08 AM.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    It works for me. Don't forget that the change will take effect next time the user logs in and not during the current session.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Illinois
    Posts
    374
    Rep Power
    9

    Default

    ...and in a multi-node environment we sometimes use the 'zmprov flushCache' command to make changes happen quicker on nodes.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    7

    Default

    sorry that don`t work for me!

    i have tried zmcontrol stop / start also! But the user still have the calender!

    then i have made a new COS ( myusercos ) and deactivate calender! then i change the cos it in the user settings. i logged off the user, but he still have the calender!!!???

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    What version of ZCS are you using ?
    Code:
    su - zimbra
    zmcontrol -v

  6. #6
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    7

    Default

    Release 5.0.11_GA_2695.SuSEES10_20081117054639 SuSEES10 FOSS edition

    SLES 10 SP2

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Could you try clearing the browser cache and logging back in again ?

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Hmmm ... I have just tried this myself and can replicate the problem ... Will do a bit of research.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Okay have found the solution It is due to inheritance ... Go back into the Admin GUI and on the newly created CoS allow Calendar again. Scroll down to the calendar section and un-select Group Calendar. Once that is done un-select Calendar under main features. Save the CoS and for the assigned user log out and back in again

  10. #10
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    23
    Rep Power
    7

    Default

    i have cleared firefox cache! but the calender is still there! :-(

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 07-06-2010, 03:44 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 11-24-2008, 12:27 AM
  3. Possible bug in CoS update?
    By bdial in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 02-25-2008, 07:07 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 12-09-2006, 03:16 PM
  5. Admin GUI COS dropdown in user general tab problem.
    By dhallweb in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 04-12-2006, 12:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •