Results 1 to 2 of 2

Thread: Customizing login page for mobile mail view

  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Iceland
    Posts
    1
    Rep Power
    6

    Default Customizing login page for mobile mail view

    hi guys,

    I have been trying to promote the usasge of the Zimbra mobile page along with our users being able to use the webmail and POP3/IMAP stuff as usual.

    The login page at our mobile portal is the same as on the webmail and our admins state that this page cannot be customized in any way. Which I find hard to believe.

    Is there no way to have 2 seperate login pages, one for webmail and one for mobile mail ? See example at http://mail.simnet.is for webmail and http://mail.simnet.is/m for mobile mail.

    The company logo is huge on mobile phones but looks of course fine on desktops.

    Any ideas to fix this issue so that the login page for mobile users is more attractive ?

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Welcome to the forums,
    Sure, you can present different screens based on URL (and we are doing some more browser/device user-agent detection in 6.0).

    So when /m/ or ?client=mobile :

    vs / or /h/ :


    There's a zip with a login.jsp & ZmMsg.properties attached.

    They go in /opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbra/public/login.jsp & /opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbra/WEB-INF/classes/messages/ZmMsg.properties zimbra.zimbra 664.
    The ZmMsg.properties (5.0.11) adds rememberMeMobile/splashScreenCopyrightMobile/clientLoginNoticeMobile, or put in your specific language file.

    This is implemented in GNR (ZCS 6.0) via Bug 18726 - Need iphone version of login page
    Attached Files Attached Files
    Last edited by mmorse; 12-22-2008 at 11:15 AM. Reason: better login.jsp

Similar Threads

  1. smtp auth failing 'auth_zimbra: not initialized'
    By kkg039 in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 09-05-2013, 11:10 AM
  2. Mail deferred with Connection timed out
    By Miklos Kalman in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 11-17-2012, 05:11 AM
  3. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  4. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 06:07 PM
  5. Mail not getting to mail boxes
    By ehults in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-31-2005, 08:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •