Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 23

Thread: MTA stops delivering mail. Imap server won't accept logins.

  1. #11
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    274
    Rep Power
    10

    Default zimbra.log

    is there anything in /opt/zimbra/log/zimbra.log wrt to the authentication failure?

  2. #12
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default

    /opt/zimbra/log/zimbra.log is 0 bytes.

    if imap isnt using sasl, what is the difference between the web client authentication and the imap authentication? i'm getting reponse declined messages on imap, but can login and read mail fine through the web client.

    The exact message from thunderbird is "Login to server mail. failed."

    audit.log also has no mention of anything on port 7993 or 7143.

  3. #13
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    274
    Rep Power
    10

    Default hmm

    you are right, auth mechanism should be same for IMAP and web! I am surprised your zimbra.log is 0 bytes. If you login through the web client, there should be some logging. Can you locate your log4j.properties (find /opt/zimbra -name log4j.properties).

    Can you edit it so that:

    log4j.logger.com.zimbra=INFO
    log4j.logger.zimbra.imap=DEBUG
    log4j.logger.zimbra=INFO

    and then do a tomcat restart. Then there should definitely be more stuff in your log files.

    (heads up: next release log4j.properties will be in a different location).

  4. #14
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default new info?

    ok. i've tried telnetting to port 143 and authenticating manually.

    i guess i need to note here that ive change the name of the server from
    say, dork.test.com to mail.test.com, and this is the response to
    0 login adam password

    0 NO [REFERRAL imap://adam%40@dork.com@dork.test.com/] LOGIN failed

    the @dork.test.com is the old name of the server.

    does this help?

  5. #15
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default That helps

    You need to change the zimbraMailHost attribute on the account (via zmprov) to match the new hostname, and you won't get the redirects anymore.

  6. #16
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default zimbra.log

    2005-10-04 08:47:30,505 INFO [ImapServer-1] [ip=0.0.0.0;] imap - LOGIN failed; should be on host dork.test.com

    so it looks like the server name change is the problem. though i don't know where to go from here.

  7. #17
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default fixed. thanks much.

    Ok guys, the zmprov attribute fixed the login issue. Thank you for your help.

    I've used pretty much *all* of the applications in this software space, and I'd just like to tell you that Zimbra is, by far, the most polished and promising of all of them. The software is amazing, the support is amazing, and from what i can tell, the stuff on the roadmap is mind-blowing.

    You've done a great job, keep up the good work.

  8. #18
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Buffalo, NY
    Posts
    65
    Rep Power
    10

    Question Having A Similar issue!

    Running on FC4...
    Did symlink fix..
    Trying to import accounts via IMAP...
    (see http://www.zimbra.com/forums/showthread.php?t=16)

    Had to get a few perl peices that dont come with FC4 outta the box:
    Mail-IMAPClient-2.2.9
    then
    TermReadKey-2.30
    Now imapsync compiles and runs... but I cannot log in to the IMAP on the zimbra server

    So I tried to login to IMAP using Thunderbird (which I use for my existing IMAP server) getting error "Login to server mail. failed."

    My symptoms are the same up to post #12 but I never changed my host name or IP.

    How do you do:
    >change the zimbraMailHost attribute on the account (via zmprov) to catch
    >the new hostname, and you won't get the redirects anymore.
    which appears to have fixed the problem for others?

    One other thing that might be helping this, or might be irrelivant:
    I have a staticed ip of 192.168.106.100.
    So any machines I try to log in from I have to go:
    http://192.168.106.100 or IMAP address 192.168.106.100.

    Any suggestions on fixing this similar issue?

    FYI:Loving the zimbra! Thanks for being on SYS-CON lunch with celebrities thats how I found you!
    Gabe

  9. #19
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default Are cleartext IMAP logins enabled?

    Quote Originally Posted by gfdos.sys
    Now imapsync compiles and runs... but I cannot log in to the IMAP on the zimbra server

    So I tried to login to IMAP using Thunderbird (which I use for my existing IMAP server) getting error "Login to server mail. failed."
    Have you enabled cleartext IMAP logins? That's required for imapsync to run... (Unfortunately, that message was further down the IMAP import thread...)

  10. #20
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default zmprov

    run zmprov, /opt/zimbra/bin/zmprov
    at the > prompt type:

    Code:
    ModifyAccount [email@address.com] zimbraMailHost [newhostofmachine]

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 01:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  3. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  4. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 03:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •