Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: MTA stops delivering mail. Imap server won't accept logins.

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default MTA stops delivering mail. Imap server won't accept logins.

    Not sure exactly what happened.

    But right now, the MTA is holding alll incoming mail in spool/deffered; and the imap server won't accept login.s (returns permission denied.). The web client is connecting ok.

    Can't seem to find any errors in the log files, where should i start looking?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    274
    Rep Power
    10

    Default tomcat down?

    ps -ef | grep tomcat

    See if you tomcat is running.

    examine /opt/zimbra/tomcat/logs/catalina.out to see why tomcat may have stopped.

    If tomcat is indeed running, then it is time to see if for some reason tomcat may have deadlocked. So if process is running, and telnet ot ports 7025 and 7143 hangs, please do a kill -3 on the tomcat JVM process, and post the stack trace dumped to catalina.out.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default tomcat running.

    tomcat is running.

    [root@dork zimbra]# ps -ef |grep tomcat
    zimbra 2958 1 1 02:55 pts/0 00:00:03 /opt/zimbra/java/bin/java -client -XX:NewRatio=2 -Xms284m -Xmx284m -Djava.library.path=/opt/zimbra/lib -Djava.endorsed.dirs=/opt/zimbra/tomcat/common/endorsed -classpath :/opt/zimbra/tomcat/bin/bootstrap.jar:/opt/zimbra/tomcat/bin/commons-logging-api.jar -Dcatalina.base=/opt/zimbra/tomcat -Dcatalina.home=/opt/zimbra/tomcat -Djava.io.tmpdir=/opt/zimbra/tomcat/temp org.apache.catalina.startup.Bootstrap start

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    274
    Rep Power
    10

    Default is it wedged?

    did you try the telnet steps?

  5. #5
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default zimbra restart

    restart yields:
    RESPONSE: (Zimbra::Mon::serviceInfo)
    antispam
    status Running
    antivirus
    status Running
    ldap
    status Running
    mailbox
    status Running
    mta
    status Running
    snmp
    status Running
    host
    ip 71.4.233.164
    name dork.emplify.us


    catalina.out has a bunch of sql, no errors that i can see.

    again, the web interface is working fine.. its just not delivering mail to the mail store; and imap is not allowing logins.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default telnet?

    sorry.. what do you mean telnet steps?

    postfix is accepting mail, and the machine is accepting connections on :143; just not authorizing connection.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default maillog

    where is the postfix maillog hidden?

  8. #8
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default postfix fixed.. saslauthd still not authenticating..

    ok, I removed the DNS flags from the admin UI MTA tabs (in both server and global), and all the deferred mail has now been delivered. i'm also getting incoming email from the internet.

    the IMAP server is still denying connections though. i'm assuming this is a problem with saslauthd.. any suggestions?

  9. #9
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    274
    Rep Power
    10

    Default no sasl in IMAP path

    our IMAP server doesn't use SASL to authenticate. The default setting is to disallow clear text logins. You probably need to toggle that - or go to the IMAP/SSL port.

  10. #10
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default imap

    Cleartext logins are already allowed, and it is currently set to connect over SSL. That shouldn't be a requirement though, right? both 143 and 993 are open and useable?


    the slapd run string includes "ldap://:7389" with no host, could that be causing the problem?

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 01:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  3. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  4. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 03:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •