Results 1 to 10 of 13

Thread: SetHostName URGENT!!!

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    21
    Rep Power
    9

    Default SetHostName URGENT!!!

    Hello all

    I made a terrible mistake. I ran "zmsetservername --help"!!! and guess what! It changed all hostname attributes in my ldap server database to --help! and I didn't have a backup Then by reading everything in the script, I tried to do everything in reverse and LDAP database is fine now. Every service comes up OK. But when I log into the system it gives me this error:

    msg - operation sent to wrong host (you want 'zimbra.test.com')
    com.zimbra.cs.service.ServiceException: operation sent to wrong host (you want 'zimbra.test.com')
    at com.zimbra.cs.service.ServiceException.WRONG_HOST( ServiceException.java:173)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.getMailboxById(Mailb ox.java:1074)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.getMailboxById(Mailb ox.java:1014)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.getMailboxByAccountI d(Mailbox.java:979)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.getMailboxByAccountI d(Mailbox.java:953)
    at com.zimbra.soap.DocumentHandler.getRequestedMailbo x(DocumentHandler.java:85)
    at com.zimbra.cs.service.mail.Search.handle(Search.ja va:72)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatchRequest(SoapEng ine.java:255)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:163)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:84)
    at com.zimbra.soap.SoapServlet.doPost(SoapServlet.jav a:228)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:709)
    at com.zimbra.cs.servlet.ZimbraServlet.service(Zimbra Servlet.java:154)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:802)
    at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.in ternalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:252)
    at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.do Filter(ApplicationFilterChain.java:173)
    at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invo ke(StandardWrapperValve.java:213)
    at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invo ke(StandardContextValve.java:178)
    at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke( StandardHostValve.java:126)
    at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke (ErrorReportValve.java:105)
    at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invok e(StandardEngineValve.java:107)
    at org.apache.catalina.valves.AccessLogValve.invoke(A ccessLogValve.java:541)
    at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.servic e(CoyoteAdapter.java:148)
    at org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(H ttp11Processor.java:869)
    at org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol$Http11 ConnectionHandler.processConnection(Http11BaseProt ocol.java:667)
    at org.apache.tomcat.util.net.PoolTcpEndpoint.process Socket(PoolTcpEndpoint.java:527)
    at org.apache.tomcat.util.net.LeaderFollowerWorkerThr ead.runIt(LeaderFollowerWorkerThread.java:80)
    at org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlR unnable.run(ThreadPool.java:684)
    at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)

    code - service.WRONG_HOST
    method - ZmCsfeCommand.prototype.invoke
    detail - soap:Sender
    data - [object Object]


    Any ideas that this error refer to which portion of configs?

    Regards
    Kia

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    So what happens if you run zmsetservername using the correct host name and restart the services, does that not fix it? Does setting the name and a reboot fix it? Does 'zmprov gas' show the correct server name?
    Last edited by phoenix; 04-16-2006 at 02:18 PM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    21
    Rep Power
    9

    Default

    well, zmsethostname apparently couldn't change the server_host_name in zmlocalconfig. I guess it was because I ran it with root. So the next time I ran it it couldn't fix the domain name as before. zmprov gas gives me two servers now:

    --help
    zimbra.test.com

    How can I delete the --help?

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Hi Kilbo,
    Sorry that you're having trouble.

    Try to stop all zimbra services and rerun the setup script.
    When you rerun the script, before you apply all the settings, make sure you change the hostname.

    *Before you proceed, do a backup. If you have the OSS, then you can go to the wiki and follow the instructions there.
    If you have the network edition, run the zmbackup tool.

    su -zimbra
    zmcontrol stop

    make sure all the services are stopped by running:
    ps auxww | grep zimbra
    kill any left over services.

    then run as root:
    /opt/zimbra/libexec/zmsetup.sh

    good luck, and let us know!

  5. #5
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    21
    Rep Power
    9

    Default

    Well, I did run zmsetup.pl. It didn't ask me anything! It just got all the default configuration from LDAP and reconfigured the system exactly as before. It didn't prompt me for any changes. I am running ZCS 3.1. I guess the problem is because of having two servers in my "zmprov gas". I deleted one server, but it made it worse! Now the services don't start. I replaced everything from backups and now I am back to starting point. I have to fix this "zmprov gas" table, some how.
    Last edited by kibo; 04-16-2006 at 03:15 PM.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    21
    Rep Power
    9

    Default

    Well! Finally! After a nightmare! I got the server up and running.

    Apparently in the zmsethostname script, it adds the new server to the list of servers. So I went and deleted all servers then modified the script so that it only addes the new server. Then my "zmprov gas" become OK and everything now works fine! But I guess somebody out there should address these issues. It is really dangerous to have such scripts lurking around!

Similar Threads

  1. Problem using Zimbra DeskTop -Help me Urgent...
    By miguel.corcuera in forum General Questions
    Replies: 2
    Last Post: 03-28-2007, 12:07 PM
  2. URGENT - deleted Postfix directory
    By sasha in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 12-22-2006, 02:07 AM
  3. Replies: 7
    Last Post: 08-29-2006, 10:05 PM
  4. After Reboot: "mailbox stopped" - urgent
    By Jazzhands in forum Administrators
    Replies: 21
    Last Post: 08-09-2006, 06:52 PM
  5. Need Urgent Affordable and Reliable Zimbra Hostiing
    By nazeeronline in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 04-11-2006, 01:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •