Results 1 to 2 of 2

Thread: [SOLVED] Problem with total disk space usage.

  1. #1
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Russia Federation, Novosibirsk
    Posts
    32
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] Problem with total disk space usage.

    Old topic. Exuse me for opening it again.

    Being virtualized or being installed on not ext3 partition, Zimbra do not show Total disk space usage graphic of Zimbra partitions.

    For example, for openvz we use simfs as a file system.

    Here is the patch for simfs.

    Code:
    root@localhost:/opt/zimbra/libexec# diff -u zmdisklog.orig zmdisklog
    --- zmdisklog.orig      2008-10-24 13:02:35.000000000 +0700
    +++ zmdisklog   2008-10-23 12:49:36.000000000 +0700
    @@ -45,7 +45,7 @@
            $MNTCMD = "mount -t hfs";
            $DFCMD = "df -ml ";
     } else {
    -       $MNTCMD = "mount -t ext3";
    +       $MNTCMD = "mount -t ext3,simfs";
            $DFCMD = "df -mlP ";
     }
    
    @@ -78,7 +78,7 @@
                      close DF;
         } else {
                      ($dev,undef,$mp) = split(/\s+/,$m);
    -                 open DF, "$DFCMD \"$dev\" | tail -1 |" or die "Can't open $DFCMD: $!";
    +                 open DF, "$DFCMD \"$mp\" | tail -1 |" or die "Can't open $DFCMD: $!";
                      my @df = <DF>;
                      close DF;
         }
    Nothings changed with new release It could easily be modified to suit partitions rather then EXT3
    With best regards,

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by sn00p View Post
    Old topic. Exuse me for opening it again.
    I believe this has already been mentioned in several threads but here it is again:

    Bug 13202 &ndash; No disk statistics when using ReiserFS - vote and add your comments from this thread if you want it fixed.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. postdrop fail to create file after upgrade to 5.0.3
    By echoadisan in forum Installation
    Replies: 23
    Last Post: 07-15-2013, 04:02 PM
  2. [SOLVED] Re-creating the spam training e-mail account
    By richard-hdd in forum Administrators
    Replies: 21
    Last Post: 03-20-2012, 08:34 AM
  3. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 09:57 AM
  4. [SOLVED] Error running mailboxd after script backup
    By ttortosa in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 10-22-2008, 02:33 AM
  5. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 07:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •