Results 1 to 5 of 5

Thread: Subdomain Mail Server - Offering Zimbra as a Premium

  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    28
    Rep Power
    8

    Default Subdomain Mail Server - Offering Zimbra as a Premium

    Here's what I'm trying to accomplish:

    If a company has an existing mail server, mail.example.com which has MX records to receive all mail for example.com. Company would like to set up zimbra.example.com as a premium e-mail solution for select accounts. A records are created for zimbra.example.com and corresponding MX records, as well.

    mail.example.com then sets up a forwarding rule for all accounts who wish to use the premium service, forwarding all mail to user@zimbra.example.com

    On the Zimbra box, a domain for zimbra.example.com is created. Reply to address for user is set to user@example.com, even though their username is user@zimbra.example.com

    --------------

    This has crappy limitations:
    - Its sloppy
    - Can't set from e-mail address in Zimbra, so even though the reply to address is user@example.com the from address is still user@zimbra.example.com. Thats unacceptable.
    - Forwarding must manually be set.


    What are the EASY alternatives / improvements ?

    Thank you in advance.
    Last edited by ewebzone; 01-29-2009 at 08:05 PM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Even though your server FQDN is zimbra.example.com you can add a additional domain in the Admin GUI for example.com which means you can then set the reply to as @example.com. Exactly how I do it here

  3. #3
    Join Date
    May 2007
    Posts
    28
    Rep Power
    8

    Default

    But since the user base is split between 2 mail servers --- if I would add example.com to the Zimbra server, if a user on Zimbra would e-mail user@example.com, and 'user' doesn't have a Zimbra account (their mail server is mail.example.com) -- Zimbra will attempt to deliver the message locally.

    That's the problem. Is there a way to tell Zimbra to not deliver the messages locally for example.com, and that they should always be directed to mail.example.com

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

  5. #5
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Zimbabwe
    Posts
    27
    Rep Power
    6

    Default Routing between main domain and sub-domains on separate servers

    i have something a little similar to this, i have 3 zimbra boxes that are working , i installed the second one yesterday,

    my main domain.com is the main server that receives all the mails for the whole company at the HQ because thats where we have a faster net connection. so i have another regions with their own mail servers fin.domain.com and mat.domain.com, the other two are sub-domains of the domain.com, all the three resolve to the same Public IP .

    so the server at the main site is the local DNS Master with 3 zones, the domain.com.zone , fin.domain.com.zone and mat.domain.com.zone, if i send emails from the 2 sub-domains to the main domain the email goes ok, if i try to send to the sud-domains themselves they cannot see each other even though locally they are OK, so i went on to the main server which is kind of the gateway and tried to send the the sub-domains then i realized that the main domain does not forward the message to the other two servers,
    sending to yahoo.com from the sub-domains is OK but if i reply the mail comes to the main server and sits there, after a while 10 mins i will get a notification from the yahoo account saying no recipients with that name etc.

    i am suspecting the DNS and A records in my zones CentOS5, but if i do nslookup fin.domain.com on the main server it gives me the private IP 192.168.20.1 which is the correct one for the fin.domain.com server.

    help!
    buggz

Similar Threads

  1. zmamavisdctl stopped and won't restart
    By alto in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 04-18-2008, 01:41 AM
  2. [SOLVED] Mailserver down when send file attach of 50Mb
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 04-10-2008, 12:44 PM
  3. Major Issue - 5.0RC2 NE to 5.0GA NE failed
    By DougWare in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2008, 09:56 PM
  4. dspam logrotate errors
    By michaeln in forum Users
    Replies: 7
    Last Post: 02-19-2007, 12:45 PM
  5. Mail logs
    By Rick Baker in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 01-17-2006, 04:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •