Results 1 to 3 of 3

Thread: Inbound relay access denied

  1. #1
    Join Date
    Feb 2009
    Rep Power

    Default Inbound relay access denied


    We have a the following configuration :
    server1 for non-Exchange users (own community Zimbra server),
    server2 for Exchange users (outsourced to Exchange mail provider).

    Both servers have e-mail addresses.
    DNS points to server1.
    server1 has a domain alias to (on the same server)

    Few users have Exchange needs, so incoming mails to server1 are redirected to server2.

    As they need to send mails to zimbra users as well, we've created, for each zimbra user a distribution-list on the Exchange server ( -so server2- routing to -so back on server1-). Thanks to the alias, mails arrive in mailbox.

    Until out server1 was a dovecot server, all was fine.

    Now it's a zimbra server, it refuses the incomming mails from server2 : #554 5.7.1 <>: Relay access denied ##rfc822;user_domain_fr@87fb0272494746bd9ef4f45956 026198.local

    Received: from exmb01.netplexity.local ( by ( with Microsoft SMTP Server (TLS) id
    8.1.336.0; Sun, 8 Feb 2009 20:17:03 -0500
    Received: from exmb01.netplexity.local ([]) by
    exmb01.netplexity.local ([]) with mapi; Sun, 8 Feb 2009 20:16:55

    Hope my message was clear !

    Any idea ?

    I've tried to allow server2 in my networks, but no success !

    I think server1 (zimbra) refuses to receive e-mail from users which he thinks he's the only one to handle, but I see no trace in /var/log/zimbra !

    Thanks in advance,

    Last edited by marc.moonlight; 02-08-2009 at 06:45 PM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Rep Power


    Welcome to the forums

    After your made the changes to networks did you restart ZCS ? Please post the following
    su - zimbra
    zmcontrol -v
    zmprov gs `zmhostname` | grep zimbraMtaMyNetworks

  3. #3
    Join Date
    Mar 2006
    Beaucaire, France
    Rep Power


    There's also a thread on the french forum.

Similar Threads

  1. Relay Access Denied
    By AutootuA in forum Administrators
    Replies: 34
    Last Post: 02-07-2008, 09:26 AM
  2. Backup issues
    By telescop in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 03-01-2007, 06:09 PM
  3. Replies: 12
    Last Post: 03-14-2006, 12:02 PM
  4. Is my server being used to forward spam?
    By sgb in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 03-07-2006, 12:42 PM
  5. Move server to different OS
    By EriSan500 in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 03-05-2006, 01:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts