Results 1 to 6 of 6

Thread: A message not spam tested?

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Location
    Park City, KS
    Posts
    342
    Rep Power
    7

    Default A message not spam tested?

    I happened across an email header that troubles me a bit. Is it possible for an email to come in and not be scanned by the spam scanners at all? Here's part of the header in question:

    Code:
    X-Spam-Flag: NO
    X-Spam-Score: 0
    X-Spam-Level: 
    X-Spam-Status: No, score=x tagged_above=-10 required=6.6 tests=[]
    It looks like it wasn't even tested at all. It's a legitimate email, but showing no tests worried me. In fact, as I'm browsing other headers for this particular user, many messages have that same header showing no tests.
    Last edited by Jbrabander; 02-24-2009 at 07:52 AM. Reason: additional info

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Is the address white listed ?

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Location
    Park City, KS
    Posts
    342
    Rep Power
    7

    Default

    Shouldn't be. It's emails from multiple addresses showing that way. None should be whitelisted as they're just emails from customers.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Okay, what you can do is increase the logging of amavis to see what is happening. Make the change log_level=2 in /opt/zimbra/conf/amavisd.conf.in and then restart ZCS. When you get a email like that again check in /var/log/zimbra.log and post the log entries for us to take a look at.

  5. #5
    Join Date
    May 2008
    Location
    Park City, KS
    Posts
    342
    Rep Power
    7

    Default

    OK. I'll have to wait until later today to do the restart. Restarting Zimbra has a naughty tendency to kick all of our Outlooks offline.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Sorry Lets see what happens later then.

Similar Threads

  1. 'Couldn't access Yahoo! Zimbra Desktop server"
    By chirag1 in forum Error Reports
    Replies: 37
    Last Post: 06-12-2011, 06:14 PM
  2. Spam/Ham training under Outlook/Thunderbird/etc.
    By chuckm in forum Administrators
    Replies: 23
    Last Post: 03-18-2009, 12:01 PM
  3. Emails bouncing with "Error Text: 401,'null'"
    By sholden in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 27
    Last Post: 08-20-2008, 05:59 PM
  4. AppleScript for deleting and reporting spam
    By OverZealous in forum Users
    Replies: 0
    Last Post: 07-17-2008, 04:46 PM
  5. Replies: 11
    Last Post: 02-25-2008, 01:37 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •