Results 1 to 5 of 5

Thread: 25mb attachment brings the server down.

  1. #1
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    9
    Rep Power
    9

    Default 25mb attachment brings the server down.

    Looks like one of my users can crash my Zimbra 3.1 running on Suse10 by trying to send a 25mb attachment trhough the Webmail.

    Max attachment size is set to 40mb (for testing purpose)

    Does the same happen for you?

    /Zap

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Maybe is your low on memory... How much RAM do you have? Can you reproduce this every time?
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    9
    Rep Power
    9

    Default

    Yes I can also make the server crash by sending a large mail (30mb). The server is running low on free mem - the server has 512mb (using 450mb avg.). I can see Tomcat stops running when I try to send the mail.

    Shoulden't the server just be able to use swap mem when the large mail is passing through the server or am I asking for to much?

    /Zap.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    518
    Rep Power
    11

    Default

    you can increase the size of the tomcat heap but 512mb doesn't give you much room. the default is 30% of total memory but you could try setting it to 50 or 60:

    zmlocalconfig -e tomcat_java_heap_memory_percent=50

  5. #5
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    London, ON
    Posts
    255
    Rep Power
    10

    Default

    Just in my opinion email isn't meant for attachments that large if it has to be there large I would suggest authenticated HTTP or FTP. Thats just me though.

Similar Threads

  1. initializing ldap...FAILED(256)ERROR
    By manjunath in forum Installation
    Replies: 39
    Last Post: 06-07-2013, 11:27 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 01:42 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 08:46 PM
  4. Error 256 on Installation
    By RuinExplorer in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-19-2006, 10:19 AM
  5. Getting problems in FC4 while instalation
    By kitty_bhoo in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-12-2006, 11:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •