Results 1 to 7 of 7

Thread: start on boot problem

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    13
    Rep Power
    9

    Default start on boot problem

    hi folks,

    For some reason we are having a problem with the startup script at boot time. Zimbra seems like it isn't getting the correct command to start, and just sits there. We can run the script manually without a problem. Below is what processes show up for Zimbra while it is booting.

    17399 ? S 0:00 initlog -q -c /etc/rc3.d/S99zimbra start
    17400 ? S 0:00 /bin/bash /etc/rc3.d/S99zimbra start
    17401 ? S 0:00 su - zimbra -c zmcontrol startup </dev/null >>/opt/zimbra/log/startup.log 2>&1

    And this is the command line in the start script:

    command()
    {
    su - zimbra -c "zmcontrol $1 </dev/null >>/opt/zimbra/log/startup.log 2>&1"
    }

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Is there anything in the logs to indicate why zimbra is 'waiting'? Has this just started happening?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    13
    Rep Power
    9

    Default

    Not that I have ever seen. Although there may be some obscure line in the logs about it.

    I have seen many people saying that they make sure Selinux is disabled. Although I have seen no reasoning why they do this. I have had SElinux set to warn, so that should not be interfering with any processes.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    London, ON
    Posts
    255
    Rep Power
    9

    Default

    Is the CPU hanging on anything while Zimbra is attempting to start?

  5. #5
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    13
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by rsharpe
    Is the CPU hanging on anything while Zimbra is attempting to start?
    No. Sorry I didn't specifically say that earlier. The only thing that doesn't start at boot is zimbra. It will do what is posted above and that is it. No errors print, no log entries are made. Zip. zilch. nada. nothing. It just sits there, and sits there, and sits there...

    and in case you are wondering Zimbramon will run at it's regularly schedualed intervals.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    London, ON
    Posts
    255
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by vaneck
    and in case you are wondering Zimbramon will run at it's regularly schedualed intervals.
    And does this return that everything is running or everything is stopped?

  7. #7
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    13
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by rsharpe
    And does this return that everything is running or everything is stopped?
    Well, zimbramon does what it's supposed to do, returns the state that zimbra is in. Since zimbra is not starting on boot it returns that zimbra is not running.

    Since I've seen that most people disabled SElinux I went ahead and switched from permissive to disabled, and it seems that zimbra is starting on boot now. I don't recall having seen that as a potential problem in the setup guide. So, does anybody know why having SElinux running in permissive mode would still cause problems with zimbra?

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  2. Zimbra .pids / service monitoring
    By bin2hex in forum Administrators
    Replies: 24
    Last Post: 04-03-2010, 09:12 PM
  3. Start services on boot
    By Dirk in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 10-26-2006, 09:44 AM
  4. Replies: 16
    Last Post: 09-07-2006, 06:39 AM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 10:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •