Results 1 to 2 of 2

Thread: [SOLVED] Something Has Broken MySQL

  1. #1
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    St. Louis, MO
    Posts
    84
    Rep Power
    8

    Default [SOLVED] Something Has Broken MySQL

    The past few days I stopped getting my daily email reports.

    I have read through the many posts and tried a few suggestions with no success.

    I deleted the directory as recommended in another post:

    Code:
    rm -rf /opt/zimbra/logger/db/*
    Now, if I run:
    Code:
    [zimbra: ./db] # logmysql.server start
    [zimbra: ./db] # Starting mysqld daemon with databases from /opt/zimbra/logger/db/data
    STOPPING server from pid file /opt/zimbra/logger/db/mysql.pid
    090402 09:45:53  mysqld ended
    Or, I have also tried:
    Code:
    [zimbra: ./data] # zmloggerctl start 
    [zimbra: ./data] # Starting mysqld daemon with databases from /opt/zimbra/logger/db/data
    STOPPING server from pid file /opt/zimbra/logger/db/mysql.pid
    090402 09:44:37  mysqld ended
    ...and:
    Code:
    [zimbra: ./db] # logmysqladmin status
    /opt/zimbra/logger/mysql/bin/mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
    error: 'Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/zimbra/logger/db/mysql.sock' (2)'
    Check that mysqld is running and that the socket: '/opt/zimbra/logger/db/mysql.sock' exists!

    I am obviously missing something. Any suggestions?

    Thanks.
    Last edited by msf004; 04-02-2009 at 09:32 AM.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    St. Louis, MO
    Posts
    84
    Rep Power
    8

    Default Found It

    Sorry for the post. After enough digging around I learned of the zmloggerinit command that is located in the libexec directory.

    Running /opt/zimbra/libexec/zmloggerinit seems to have rebuilt the tables that I deleted from my rm -rf /opt/zimbra/logger/db/* command.

    Thanks

Similar Threads

  1. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 01:42 AM
  2. [SOLVED] Install Problem in Ubuntu 6.06 Server
    By xtimox in forum Installation
    Replies: 16
    Last Post: 03-27-2008, 10:36 AM
  3. DNS Questions and Trouble Installing
    By smurraysb in forum Installation
    Replies: 22
    Last Post: 03-14-2008, 04:27 PM
  4. Replies: 18
    Last Post: 03-20-2006, 02:22 PM
  5. Can't start MySQL to init db - Gentoo
    By fak3r in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 10-10-2005, 07:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •